Zo houd je een opgeruimd huis- ook met open kast

Hoe zorg je met een open kast toch voor een opgeruimd huis?

Een open kast, het staat zo mooi in de woonkamer, slaapkamer of keuken. Maar het kan wel snel rommelig lijken in huis. Dit doordat je vaak te veel spullen kwijt wil in jouw wandrek of kast. Hoe zorg je er nu voor dat ondanks deze mooie kasten, jij toch een opgeruimd huis houdt? Je leest het hier.

Mooi zo een open kast in de woonkamer

Wat is het mooi, stijlvol en decoratief, een open kast. Eigenlijk is een open kast gewoon onmisbaar in jouw interieur. Want of je een kast of wandrek nu in de woonkamer, de werkkamer, keuken of slaapkamer neer zet, het komt overal tot zijn recht. Je kan in een open kast veel boeken, schoenen of andere spullen plaatsen, maar pas op. Snel wordt een kast die open is toch rommelig.

Waar kan ik deze kasten voor gebruiken

Waarom zou je kiezen voor een open kast? Een groot voordeel is dat je jouw spullen zichtbaar neer kan zetten, misschien wel ten toon kan stellen. Denk aan jouw mooiste boeken in een boekenkast, souvenirs van jouw reizen, foto’s die je dierbaar zijn. Maar een open kast kan ook gebruikt worden om jouw woonkamer in tweeën te delen. Door dat de kast open is en je hier deels doorheen kan kijken hou je de ruimte in huis.

Hoe stijl je deze kast

Een open kast is een stijlvol meubel. Juist doordat je kan kiezen voor verschillende vormen. Hou jij van apart, of liever van stijlvol chique? Let wel op dat je niet te veel spullen in de kast kwijt wil. Je bent nu eenmaal snel geneigd om jouw wandrek vol te stoppen. Want dit staat zo gezellig. Pas echter op, want deze gezelligheid kan ook snel te rommelig worden. Zorg er daarom voor dat jouw kast niet helemaal vol is, hou plekken leeg en zet afwisselend ook planten neer, een mooie foto, kaars of vaas.

Hou een opgeruimd huis

Een open kast is prachtig, maar kan wel zorgen dat het druk en onrustig is in huis. Hoe hou je nu een opgeruimd huis als je ook die mooie kast neer wil zetten?

  • Zorg dat de kast niet te vol is en maak hier geen rommelplek van waar je alles neerlegt.
  • Zorg voor symmetrie in de kast. Zet bijvoorbeeld boeken neer van een zelfde hoogte en liefste ook nog kleur. Dit geeft rust en zorgt ervoor dat het opgeruimd is.
  • Zet foto’s neer, maar zorg dan wel voor dezelfde fotolijstjes in dezelfde kleur.
  • Heb je toch te veel spullen die je kwijt wil in de kast, doe dit in een rieten manden die je in de kast kan zetten. Zo ben je jouw spullen kwijt, zonder dat je het ziet.
  • Ruim op.

Een wandrek voor overal

Niet alleen in de woonkamer staat een open kast mooi. Ook in de hal zorg je voor een opgeruimd huis door een schoenenkast te plaatsen. Of wat dacht je van een grote open boekenkast in de slaapkamer? Het staat mooi en opgeruimd. Maar ook in jouw werkkamer, hobbyruimte of wasruimte kan prima een open kast staan. Zorg voor manden in een neutrale kleur. Je koopt een open kast in verschillende formaten, kleuren en modellen. Lees je goed in en zie wat goed staat in jouw huis. Maar hou het netje, rustig en opgeruimd, daardoor zal jouw woning er ook opgeruimd uit zien.

foto gratis afbeelding Max Vakhtbovych via pixels/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept