Gezonde recepten, die koolhydraatarm zijn en meer tips

Waar vind je gezonde recepten

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat is ook weer het begin voor velen op gezond te gaan eten. Nu is gezond eten en bewegen altijd al belangrijk, maar in deze tijd misschien wel helemaal. Waar vind je nu die gezonde recepten?

Gezond eten en bewegen

Het is januari en dat betekend voor velen nieuwe voornemens. Gezond eten kan daar zeker onder vallen, want velen zijn tijdens de corona periode en de lockdown wel iets aangekomen. Niet alleen door het meer eten, maar ook door het minder bewegen.

Gezonde recepten

Wil je gezonder gaan eten, dan zoek je waarschijnlijk ook gezonde recepten en waar vind je die nu? Eerst is het zaak voor jezelf om te kijken wat je wil. Wil je afvallen? Of wil je meer energie hebben? Wil je graag meer groenten eten? Of dit allemaal? Online vind je natuurlijk ontzettend veel informatie, maar ook in kookboeken valt genoeg te vinden.

Aan de slag

Wanneer je weet wat je wil kan je aan de slag gaan. Zelf eet ik veelal koolhydraat arm, wat voor mij betekend minder brood, pasta, rijst en aardappelen en meer groenten. Ik voel me hier goed bij, heb veel energie en ben prima op gewicht. Nu praat ik dit zeker niet iedereen aan, want je moet echt doen waar jij je goed bij voelt, tenslotte is gezond eten geen straf, het zou je nieuwe leefstijl moeten worden, zonder dat je moeite kost. En als je naar gezonde recepten zoekt, betekend dat ook niet dat je nooit iets te snoepen mag, of een glaasje wijn toch.

Waar vind je gezonde recepten

Favoriet bij mij zijn de recepten van LowCarbchef. De recepten zijn vaak wat bewerkelijker, in die zin, dat je meer pannen gebruikt en echt wel even bezig bent, maar geloof me, de recepten zijn het meer dan waard. Favoriet hier thuis zijn:

De kookboeken van Pascale Naessens

Al vaker heb ik deze boeken benoemd en ik kook hier heel veel uit, de boeken van Pascale Naessens. Ik heb de boeken van Pascale vorig jaar leren kennen tijdens een challenge op Facebook, waarbij ze een paar weken lang dagmenu’s gaf. Ik maakte lang niet alles, maar door te combineren, leerde ik heerlijke (koolhydraatarme) recepten kennen. Voor mijn man en kinderen kook ik hier vaak nog aardappelen, rijst of pasta bij.

Meer sites voor gezonde recepten

Meer tips voor een gezonde leefstijl:

 • Zorg dat je lekker en gezond kan lunchen, hierdoor hou je het lang vol zonder te snoepen.
 • Maak een weekmenu en doe bewust boodschappend dus zonder trek en met een lijstje
 • Ga bewegen, het hoeft niet veel of lang te zijn, maar beweeg.
 • Hoelahoepen– is een hele leuke manier van bewegen.
 • Hou een voedingsdagboek bij, zo weet je precies wat je eet en wanneer.

Ook dit jaar is er weer een lekker in je vel challenge van Vrouw. Wil je mee doen, zoek dan even op Facebook bij: Vrouw lekker in je vel- challenge 2021.

foto pixabay/ affiliate link

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. zegt:

  Er zijn inderdaad genoeg boeken en google is je beste vriend zeg ik dan maar. omdat ik alleen maar keto mag eten heb ik gewoon eens de lijst erbij gepakt wat ik mag en daar dingen uit ben gaan combineren met verrassende recepten die eruit kwamen

 2. zegt:

  Ik zie dat Pascale Naessens nu ook al tot in Nederland geraakt is 🙂

  Zelf vind ik ze eigenlijk ook wel heel goed. Een favorietje van mij is een recept met zalm olijven en feta.
  Krijg het water al in de mond als ik er aan denk!

  1. Pascale doet het hier in Nederland al een aantal jaar prima 🙂 Die boeken staan al een aantal jaren bij mijn mama in de kast.

 3. Ik ben inderdaad geneigd om op de site van Het Voedingscentrum te kijken met het idee: ‘Die zullen het wel weten.’ In Sonja Bakker heb ik bijvoorbeeld veel minder vertrouwen.

 4. Ik ben nooit bewust opzoek naar gezonde recepten. Maar ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten.

 5. Ik heb een aantal hele toffe boeken zoals de boeken van de Green happiness en een aantal paleo boeken. Daarnaast vind ik heel veel gezonde en lekkere recepten op pinterest of online

  1. zegt:

   Green Happiness ken ik nog niet, ik ga kijken. Paleo boeken heb ik hier ook in de kast staan, daar haal ik ook zulke lekkere recepten uit.

 6. Corrina zegt:

  Ik volg momenteel het 1:1 dieet
  Onder begeleiding

  1. zegt:

   Succes met afvallen!

 7. zegt:

  Leuke tips! Ik gebruik vaak leukerecepten.nl, hier staat erg veel op. Maar eerlijkgezegd is de achterkant van pakjes en zakjes ook gewoon goed bij mij, haha. Ben al blij als er iets eetbaars op tafel staat waar niet teveel over wordt gezeurd

  1. zegt:

   Deze site ken ik eigenlijk alleen van naam, ik ga eens kijken en hier is dat ook zo hoor, vooral als er courgette op tafel komt worden kunnen de kinderen aardig mopperen 🙂 Ze hebben wat dat aangaat geen mazzel met de courgette lasagne.

 8. zegt:

  Ik heb de boeken van Pascale bijna allemaal, maar die van Sandra Bekkari en dan vooral Fastfood 1 en 2 vind ik nog beter!

  1. zegt:

   Bedankt voor de tip, deze ken ik nog niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept