Home Made Granola, het woord Home Made zegt het al, we maken dat tegenwoordig gewoon zelf. Het is super simpel, lekker en gezond! Van alles mengen, in de oven en jij eet een gezond ontbijtje!
Ontbijten met muesli
Veel mensen ontbijten met cereal in plaats van brood en logisch, want hoe lekker is het om de ochtend te beginnen met melk, yoghurt of Griekse yoghurt met ontbijtgranen. Het vult goed en is vaak makkelijker te eten dan een broodje. Vind je nu net als ik muesli of havermout een beetje te droog maak dan gewoon zelf je Home Made Granola.
Home made granola
Super lekker en hartstikke makkelijk om zelf te maken, voordeel is dat je in je Home Made Granola zelf kan kiezen voor welke zaden en noten je wil gebruiken en let alleen op dat je de rozijnen pas op het laatst er bij doet. Deze Home Made Granola, zorgt voor een volle wek pot vol.
Hoe maak je het
200 gr havermout, 100 gr gemengde ongezouten noten, 50 gram zonnebloempitten en/of pompoenpitten, kaneel, kokosrasp, grote lepel lijnzaad., 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel agave siroop.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de havermout, noten, pitten, lijnzaad, kaneel en kokos in een kom en roer om. Verhit de kokosolie in een pannetje en wanneer het gesmolten is, doe je de siroop erbij en roer even door. De olie en stroop in de kom bij de havermout, goed doorroeren. Leg de granola op de bakplaat en zet het 10 minuten in de oven. Vervolgens even door husselen en nog eens 10 minuten laten bakken. Na het afkoelen alles in een goed afsluitbare pot ( bijvoorbeeld weckpotten)doen zodat het lang goed vers blijft.
Weckpotten koop je oa bij bol
Heb jij nog tips voor lekkere en gezonde ontbijtjes?
foto’s lodiblogt
2 reacties
Het ziet er lekker en gezond uit zeg!
zo lekker, met yoghurt en fruit. En super simpel om te maken