De blije boterham, broodbeleg
Ontbijt

De Blije Boterham: verrassende smaken boterhampasta

Eerst een hartige boterham en dan een zoete. Het gros van de Nederlandse kinderen wordt op deze manier groot gebracht. En dus moet die zoete boterham extra lekker zijn.  De Blije Boterham introduceert verrassende smaken boterhampasta’s.

Unieke smaken voor de boterham

De pasta’s van De Blije Boterham zijn een feest op iedere boterham. Niet alleen voor kinderen, ook volwassen zijn fan. Of het nou als ontbijt, lunch of als tussendoortje is. Voor ieder wat wils en allemaal met een unieke smaak. De boterhampasta’s zijn gemakkelijk te smeren en hebben alle drie een heerlijke bite. Extra lekker zijn de crunchy stukjes in de boterhampasta’s. Zo bevat de Caramel Stroopwafel pasta echte stukjes Hollandse stroopwafel.

Gemakkelijk te eten

Ken je dat? Dat het eten van muisjes nogal onhandig gaat? De Smeuige Muisjes pasta heeft wel de smaak, maar niet het geklungel. Geen harde stukjes, maar een zachte smeuïge anijs smaak. En ook de Romige Kokos is gemakkelijk te eten. Een heerlijke romige smeerbare kokospasta met stukjes fijne geraspte kokos, alles voor op de boterham.

Bedacht door een Hollandse familie

De Blije Boterham is aan de keukentafel bedacht door de Familie van Delden uit Nootdorp. De familie raakte geïnspireerd door de vele heerlijke ijssmaken op een vakantie in Italië. De familie vond het maar gek dat er wel zoveel keuze is in verschillende ijssoorten, maar als zoet beleg er alleen de bekende soorten zijn. En zo ontstond De Blije Boterham!

Lees oook: Bonne Maman- de lekkerste hazelnootpasta.

Wat vond het test team er van?

Natuurlijk wilde ik deze smaken graag proeven. De dag voordat we op vakantie gingen, kreeg ik de pasta’s van de Blije Boterham in huis. Deze gingen dus mee naar Italie. Hier bestond het testpanel uit zes personen en unaniem werd besloten dat de kokos pasta het lekkerste was. De dames in de groep vonden de stroopwafel ook erg lekker, al werd er door de mannen aangegeven dat de karamel wel erg overheersend was. Wij dames waren het hier niet mee eens trouwens. De gestampte muisjes viel vooral in de smaak bij de jongste leden van het testpanel. Wil je eens wat anders op je brood, dan is dit echt een aanrader.

Lees ook: Italië, de bloemenriviera, voor zonaanbidders en sporters.

Waar koop je De Blije Boterham

De boterhampasta’s van De Blije Boterham zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn en PLUS voor € 2,29. De smaak Smeuïge Muisjes is exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Opzoek naar chocola. Hier vind je van alles

Foto pixabay

46 thoughts on “De Blije Boterham: verrassende smaken boterhampasta”

  1. Jullie hebben in NL zoveel variaties! Hier enkel choco en speculoospasta, maar de pindakaas begint wel populair te worden. Zelf zou ik de smaken niet kiezen, maar origineel zijn ze wel!

  2. Heel origineel, ik vraag me af of ze deze ook bij AH in België hebben! Ik houd het meestal bij hartig beleg op de boterham, of Nutella choco ;). Daar zit ik met een kleine verslaving vrees ik! Gelukkig ben ik alles snel beu gegeten en zullen de boterhammen ’s ochtends snel weer plaats maken voor iets anders!

  3. Hmmmm, ik weet het niet. Ik probeer zoet zoveel mogelijk te beperken. Tot inderdaad pindakaas (al valt dat bij mij onder hartig), spread of incidenteel fruithagelslag (mierzoet). Ik ben niet zo’n fan van ‘vloeibaar’ zoetig spul voor op brood. Maar fijn natuurlijk dat jullie het wel heel lekker vonden 🙂 Daar gaat het om.

  4. Gut, alleen al van de naam word ik superblij! Wat een goed idee. Vooral de smeuïge muisjes. Als je geen Nederlander bent, denk je vast ‘iew’ bij die term. haha

  5. Dat is het enige wat ik mis aan Nederland. Daar zijn ze zo snel met nieuwe merken en smaken etc. Hier op Curacao mogen we blij zijn als er een ander merk dan Calvé in de schappen ligt ! Oké, misschien overdrijf ik maar de keus is hier toch een stuk kleiner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.