schoenen
Fashion Lifestyle

Kan een vrouw te veel schoenen hebben?

Een vrouw kan nooit genoeg schoenen hebben! Toch koop ik de laatste tijd niet vaak meer schoenen, de meeste draag ik nu al drie jaar en dat heeft een reden. Een reden die ik tegenwoordig ook op kinderscheen toe pas.

Schoenen tic

Toen ik studeerde en de jaren daarna, toen ik veelvuldig op reis was en feesten afging, had ik ontzettend veel schoenen en tassen. Ik zocht meestal de kleding uit rondom mijn schoenen. Dat ging makkelijk want ik kocht toen al mijn hakken bij Van Haren. In die tijd kocht je echt nog hakken voor twaalf a zestien gulden ( jawel ik ben nog van uit de gulden tijd) per paar. Niet raar dus dat zelfs ik, met mijn studiefinanciering dit kon kopen. Ik had hakken is alle kleuren en maten.

Ik ga voor de duurdere versie

Ook later kocht ik nog vaak mijn schoenen bij goedkopere winkels en ik was hier altijd tevreden mee. Oké ik kon er misschien geen marathon op lopen, En ik ben dan ook wel eens op blote voeten terug naar huis gelopen na een avond dansen. Maar he! Dat deerde me niet. Tot ik mijn man ontmoete. Hij is mee van de kwaliteit boven kwantiteit en dat merkte ik al snel. Wanneer ik bij een schoenen winkel keek. zag ik hem al wat bedenkelijk kijken naar de goedkope prijzen. Waarna hij me met zachte hand naar de wat duurdere zaken duwde. Hij leerde me verder te kijken en meer geld uit te geven aan een paar schoenen. Schoenen waar ik dus wel een heel dag op kan lopen, zonder zere voeten te krijgen. Zo heb ik tegenwoordig hakken van Tamaris, Maar ook super hoge hakken van Manfleld, die goed lopen! Qua prijs betaal je nog geen eens de hoofdpriis. Maar hier kan ik echt zonder pijn aan mijn voeten de hele dag op rond  lopen.

schoenen hoger dan dit heb ik zal niet hoor, dit is de limit

(te) Veel

En nog heb ik te veel hakken hoor. In de twaalf jaar dat ik samen ben met mijn man heb ik een hele collectie bij elkaar gekocht  Maar de laatste jaren heb ik geen nieuwe schoen of hak meer aan hoeven schaffen. Ze zijn namelijk onverslijtbaar en lopen ook na jaren nog prima. Af en toe ga ik eens met een paar naar de schoenmaker hier in het dorp voor nieuwe hakken of zool.

Ook voor de kinderen

Jaren lang was ik zeer tevreden over kinderschoenen van Scapino of Van Haren. Toch ben  ik nu ook overstag voor de jongens en koop hun schoenen in de duurdere schoenen winkels. Te vaak gingen de goedkopere varianten erg snel stuk. Duurdere schoen doet het prima een heel winter en moeten meestal vervangen worden, omdat de voeten zijn gegroeid. Hier was het toch een aantal keren, ‘goedkoop is duurkoop’.

schoenen

Waar koop jij meestal je schoenen?

46 thoughts on “Kan een vrouw te veel schoenen hebben?”

 1. Ik zou inderdaad gaan voor duurdere schoenen dan goedkope schoenen die meteen al kapot zijn. Zelf heb ik meer een tik in luchtjes, geurkaarsen en andere dingen wat lekker ruikt

 2. Ik ben het helemaal met je eens, ondanks dat ik als studentje misschien net even wat langer moet sparen ga ik meestal toch voor een iets duurdere schoen. Deze blijven langer mooi en lopen net even wat fijner.

 3. Heel eerlijk? Ik heb best heel veel door elkaar, al zal ik altijd het liefst leren schoenen kopen. Doordat ik bij een grote bank heb gewerkt heb ik – niet schrikken – zo’n 15 paar stiletto heels. Het merendeel geshopt in Rome. Uiteindelijk heb ik ook het fenomeen ‘bijpassende tassen’ ontdekt via een vriendin die in Istanbul woont. Toen ging ik helemaal los. Inmiddels mag ik mijn voorraad wel eens goed uitzoeken. Want toen ik bij dezelfde grote bank werkte, kocht ik wel veel ‘pleather’ (dus nepleren) tassen op de Albert Cuyp. En die gebruik ik nu niet meer.

 4. Helemaal mee eens! Ik ben ook fan van Tamaris. Gabor is ook een fijn merk trouwens. Als ik op zalando bijvoorbeeld naar schoenen zoek, selecteer ik alleen die merken. Altijd goed!!

 5. Schoenen.. Soms toch verleidelijk om voor de spotgoedkope aanbieding te gaan. Heel soms pakt dat verbazingwekkend goed aan, maar meestal laat het je weer beseffen waarom het zo goedkoop was. Oeps

  1. heel herkenbaar 🙂 ik zag van de week ook weer super hakken voor nog geen 20 euro, gelukkig waren ze niet in mijn maat anders had ik ze gekocht en ws weer veel te weinig gedragen.

 6. Ik heb best lastige voeten en loop naar binnen en heb artrose in mijn grote teen, dus goedkope schoenen is voor mij sowieso niet echt een optie. En daarnaast, kwalitatief betere en wat duurdere schoenen gaan ook een stuk langer mee 🙂 Trouwens, die paarse kleur van je hakken is echt zo mooi!

 7. Een vrouw heeft nooit genoeg schoenen toch 😉 ik snap wel dat je nu voor wat duurdere schoenen gaat, is toch net even wat meer kwaliteit en beter voor je voeten. Ik heb zelf ook heel veel paar schoenen nu (gekregen) dus ik koop amper zelf nog schoenen. Ik wil graag nog louboutins sneakers aan mijn collectie toevoegen, eerst maar even sparen nog haha

 8. NEE, je kunt nooit teveel schoenen hebben. Haha! Ik zit op 50 paar denk ik. Een fortuin waard want koop eigenlijk nooit goedkope schoenen omdat die nooit mijn smaak zijn ofzo. Neetje jammer is dat…

 9. Ik denk dat het niet persee zo is dat duurder vaak beter is. Het ligt er ook aan hoe je er zelf mee om gaat. Ik heb nu een paar schoenen al 2 jaar van de primark loop er heel vaak mee en zijn nog mooi

 10. Ik heb in de zomer minder dure schoenen, die ik vaak kan weggooien en wisselen. In de winter kies ik wel schoenen die een aantal jaar meegaan! Ik ga meestal bij Torfs schoenen!

 11. Ik wil het liefst leren schoenen. Ik merk toch dat die veel langer meegaan bij mij dan imitatieleer. Om toch niet te duur uit te zijn, kijk ik in de uitverkoop na de winter altijd online bij zalando en kan dan vaak hele mooie laarzen kopen voor een spotprijsje.

 12. Heel eerlijk kies ik voor de goedkopere gympies zodat ik elk jaar nieuwe kan kopen haha. Heb dit jaar wel goede laarzen gekocht met een grotere prijs. Die zal wel meerdere jareneegaan denk ik.

 13. Ik geef over het algemeen ook wat meer geld uit aan schoenen. Puur om dat ik slechte voeten heb en steunzolen draag, dan heb ik ook een goede schoen nodig, Ik hou het anders gewoon niet een hele dag vol.

  1. Saskia,
   Ik zal je verhaal ook zo opgeschreven kunnen hebben. Super herkenbaar (al vanaf mijn kinderstijd van die “steunzoolvoetjes”

 14. Ik heb ook heel veel (te veel) hakken, maar bij hele goedkope zaken koop ik eigenlijk nooit. Dat betekent toch vaak pijn halverwege de dag. Ik koop het liefst schoenen van Mai Piu Senza en ben fan van Feraggio Perfect Heels. Niet goedkoop, maar wel heel fijn. Ook bij Sacha en Invito koop ik soms.

 15. Inderdaad schoenen kan je als vrouw nooit genoeg hebben. Kleurtjes, modellen en diverse soorten (lage) hakken. 1 nadeel voor mij, ik heb losse steunzolen. Dus kwaliteit gaat bij mij ook enigszins boven kwantiteit. Merken als Gabor/Durea/Hassia zijn dan wel beetje favoriet
  Lodi, wel super mooie hoge blauwe hakken zeg. Kan wel begrijpen dat het de max hoogte is. Haal dat dus zelf niet. Heb je zeker wel hele goede voeten. Heb je nog tips om daar goed op te kunnen lopen?

   1. Maar dan zeker wel hele goede voeten. Niet smal, dun, plat, in-/doorgezakt of een steunzolen verleden? Jij dan de gehele dag op die hoge naaldhakken of meer de lage blokhakjes? Inderdaad ben ik het met je eens, regelmatig (veel of dagelijks) hakken dragen is oefenen, oefenen en nog eens oefenen dan gaat het daarna allemaal veel soepeler, sneller en het er op lopen allemaal veel beter en eleganter.

 16. Ik heb moeilijke voeten en ben gewoon gauw door mijn schoenen heen. Er modieus uit zien is voor mij niet de eerste prioriteit, al ben ik blij dat je met probleemvoeten en steunzolen tegenwoordig niet langer uitsluitend op onelegante klossen bent aangewezen. Ik moet gewoon schoenen van goede kwaliteit kopen. Noodgedwongen geef ik dus veel geld aan schoeisel uit.

 17. Leuke blog over een herkenbaar dilemma. “Je bent toch geen duizendpoot?” zei mijn man laatst, toen ik de schoenenzaak uitkwam met 3 paar schoenen. Het kost ook nog eens het nodige, want ik wil wel kwaliteit. Dat moet ook, aangezien ik mijn steunzolen erin kwijt moet kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *