Een actieve outdoor vakantie is de trend voor families dit jaar

Een actieve outdoor vakantie is de trend voor families dit jaar

Laat de vakantie plannen maar beginnen! Nu het nieuwe jaar voor de deur staat, zijn mensen ook veelal weer bezig met het plannen van de zomervakantie. Steeds vaker kiezen mensen voor een actieve outdoor vakantie en dan zijn vooral surf vakanties erg in trek bij gezinnen. Mocht je nog op zoek zijn naar een bestemming, lees snel verder.

Nieuwe jaar, nieuwe plannen

Natuurlijk is het allemaal koffiedik kijken, maar toch zou je denken en hopen dat we de zomervakantie toch wel kunnen gaan plannen. Veel vakantiegangers kiezen voor bestemmingen, waar het rustiger is. Dus zonder de drukke mensenmassa’s. Zo kiezen mensen ook meer de natuur boven steden en worden de actieve outdoor vakanties steeds populairder onder gezinnen.

Actieve outdoor vakantie

Organisatie Travelbase signaleert de trend dat steeds meer gezinnen kiezen voor een actieve outdoor vakantie. Wij als gezin vallen daar ook onder. Nu is het bij ons niet nieuw, want een actieve outdoor vakantie is bij ons eigenlijk vaste prik en daar waar Travelbase ziet dat een surfvakantie populair is, is dat in ons geval een klim en bergsport vakantie.

Surfvakanties erg in trek bij gezinnen 

De afgelopen jaren zijn familie surfvakanties steeds meer in trek! Dit kan natuurlijk betekenen dat de ouders aan het borrelen zijn of op het strand liggen terwijl de kinderen surfles krijgen, maar surfen is ook zeker de perfecte activiteit om met het hele gezin te doen.

Lezen over de mooiste plekken om te surfen? Boeken vind je bij Bol.com

Frankrijk gekozen als favoriet vakantieland

Gezinnen die zoeken naar een actieve outdoor vakantie en dan graag gaan surfen komen veelal terecht in Frankrijk. Dit is ook logisch. Het heeft een heerlijk klimaat, is goed bereikbaar en is rijk aan prachtige natuur, oude steden en pittoreske dorpen. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan vind je hier niet alleen prachtige lange stranden, hoge zandduinen en mooie naaldbossen, maar ook nog eens de perfecte golven om te leren surfen. In Frankrijk kan je natuurlijk ook fantastisch wandelen. En er zijn genoeg kidsproof wandelingen in de Franse Alpen

Surftribe – nieuw kleinschalig surfkamp voor gezinnen

En als je aan surfen en Frankrijk denkt, kom je al snel uit bij het family surfcamp van Surftribe. Dit is een nieuw, kleinschalig surfkamp voor gezinnen, gelegen tussen de naaldbomen van camping Le Vivier. De camping ligt naast het Franse kustdorpje Biscarrosse Plage, één van de leukste badplaatsen van Frankrijk. Je vindt hier een breed scala aan winkels, restaurants en gezellige barretjes waar je op mooie zomeravonden terecht kunt. Waardoor je naast activiteit ook genoeg rust moment in de vakantie kan vinden.

Luxe lodges en Nederlands sprekende surfleraren

Bij Surftribe kun je overdag leren surfen en ‘s avonds slaap je in een luxe lodge of in een gave tipi! Het leren surfen doe je natuurlijk niet alleen, er zijn professionele instructeurs aanwezig die je precies uitleggen waar je op moet letten zodra je het water ingaat om jouw eerste golven te trotseren. Ook zullen zij je van het juiste materiaal voorzien. De surfleraren van de Surftribe zijn allemaal Nederlandstalig en ISA gecertificeerd. 

Beachcruisen en live optredens

Naast het surfen worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd voor een actieve outdoor vakantie. Zo kun je SUP’en, een fietstocht maken in de omgeving op een hippe beachcruiser en ‘s avonds genieten van live optredens! Filmavondjes en sportwedstrijden (zoals een familie beachvolleybaltoernooi, voor zowel kinderen als ouders) worden ook elke week verzorgd.

Yoga voor de kids

Misschien vinden jouw kinderen het niets, maar misschien ook wel; activiteiten die georganiseerd worden speciaal voor de kids. Er is een enthousiast animatieteam, waar activiteiten als schilderles, knutselen, strandspelletjes of kids yoga wordt georganiseerd. Extra handig: de activiteiten van het animatieteam zijn zo ingedeeld dat ze samenvallen met de surflessen voor de ouders, zo kan je dus zorgeloos genieten van een heerlijke surfsessie. Voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar is er een kinderopvang.

Wil je meer weten over Surftribe, zoals de prijzen en beschikbaarheid? Kijk dan op surftribe.org

Waar gaat jouw reis naar toe

Ben jij al aan het kijken voor de zomervakantie en waar gaat jouw reis naar toe? Ben jij van een actieve outdoor vakantie dan is surfen een activiteit die hier prima bij past. Of ga jij liever op stedentrip? Hier vind je de top 10 favoriete steden voor een stedentrip. Voor iedereen is een vakantie of reis naar wens.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Fotocredits: Travelbase

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept