Klimmen met kinderen in Zuid-Frankrijk

Klimmen met kinderen in Zuid-Frankrijk

Even weg in de mei vakantie, hoe fijn is dat. Wij gaan graag klimmen met kinderen in Zuid-Frankrijk. Het is elke keer wel weer een gok, want hoe zal het weer zijn, zullen we een beetje kunnen klimmen en hoe is de camping.

Klimmen met kinderen

Sinds we gebonden zijn aan de schoolvakanties gaan we in de Mei en herfstvakantie graag klimmen in Zuid-Frankrijk. Vaak is het hier dan goed weer en de campings zijn veelal open. Vandaag laat ik jullie een week in foto’s zien van deze warme, koude, sportieve week

De afgelopen jaren hebben we het elke keer aardig getroffen met het weer. Ook deze week in April hebben we de helft van de week prima weer gehad, maar zorgde de wind de laatste dagen wel voor wat ongemak. De nachten waren koud in de tent, maar daar konden we ons goed tegen kleden en gelukkig hadden we een plek op de camping waar we warm konden zitten. Was deze regio geschrikt om te klimmen met kinderen? En hoe was de camping?

Campings vinden op Internet

Op internet had ik een camping vlakbij het klimgebied gezocht en had vooral gekeken naar de openingstijden. De camping zou open zijn, toch zag het er erg leeg uit toen we aan kwamen. Gelukkig bleek het we open en eigenlijk si het de hele week niet druk geworden ( best lekker dus!).

Is er genoeg te doen op de camping

De camping Le Moulin Neuf vlakbij Uzes, bleek een schot in de roos. Er waren twee grote zwembaden, waarvan er nu een open was. De jongens hebben nog even gezwommen maar het was wel koud hoor.  Er was een prachtige speeltuin met klimtoestellen, een tennisbaan, voetbalveld, midgetgolf en tafeltennis. Alle benodigdheden hiervoor mocht je gewoon pakken en gebruiken. De jongens hebben dus heel wat rondjes op de midgetgolfbaan gespeeld.

Klimmen

Er waren een stuk of vijf klimgebieden in de buurt. Uiteindelijk zijn wij er maar bij twee geweest, dus dit bied perspectief voor de toekomst.  Het klimmen was weer zo gaaf. Er gaat niets boven buiten klimmen. Bij de rotsen was het gelukkig windstil. De jongens klommen ook twee dagen mee en ze genoten weer volop van de routes en ik. Ik klom mijn eerste 6C buiten en dat was best gaaf!

Lees ook: Vier vakantie in Buis-les Baronnies

Rustdagen

Natuurlijk hebben we tijdens het klimmen door ook gewoon rustdagen. Eerder waren was al eens in Uzes, maar dat kon de pret niet drukken. Wat een super leuk stadje is dit toch. Waar we in de zomer graag naar de Franse Alpen gaan, is deze regio perfect voor het voor- en najaar.

Het was dan niet elke dag lekker zonnig en warm, we hebben genoten van een weekje weg en hopelijk kunne  we dit jaar nog veel buiten klimmen.

Lees ook: Een actieve outdoor vakantie is de trend voor families.

foto gratis afbeelding van Fabien – Pixabay Ambassador via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Margo zegt:

  Dat lijkt me een prima vakantie! Ondanks dat het niet altijd goed weer was.

  1. zegt:

   Het was absoluut heerlijk!

 2. Annechien zegt:

  Hoi Lodi,
  ik ben aan het googelen op klimmen met kinderen in Frankrijk en kwam op je blog.
  Kan je laten weten bij welke klimgebieden je bent geweest? Wij hebben 3 kids van 3/7/8 jaar en willen deze zomer ook een kleine week met ze gaan klimmen.
  Heb je tips voor leuke makkelijke routes in deze buurt? of websites die me kunnen helpen?
  Dank je wel! groeten Annechien

  1. zegt:

   Ik stuur je even een mailtje met klimgebieden Annechien. Leuk dat jullie ook willen gaan klimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept