fotoblog
Boeken Reizen Vrije tijd

Waar kan je goed klimmen in Zuid-Frankrijk?

“Zijn we er al?’, ‘Hoe ver is het nog?”. Het is een eind rijden, maar wil je midden Oktober nog in mooi weer klimmen, dan moeten we een eind rijden om bij droge, zonnige rotsen te komen. Ondertussen klimmen wij al een jaar of vijf een weekje in Oktober in het zuiden van Frankrijk. Om te kamperen is te koud, in ieder geval in de ochtend en avond en een beetje luxe is ook wel eens fijn.  Elk jaar doe ik flink mijn best om een ( goedkoop) leuk huisje te vinden. Ook dit jaar was dit me weer prima gelukt. Al zeg ik het zelf! Je ziet en leest het in de fotoblog van ons weekje weg.

Een huisje huren

Zuid-Frankrijk, dat is de laatste jaren de bestemming waar we heen gaan. Een heel end rijden voor een weekje, maar wil je klimmen en mooi weer hebben, dan is dit wel de locatie. De mannen zoeken het klimgebied uit en ik het huisje. Al jaren boek ik een huisje via Novasol. Vorig jaar hadden we een nare ervaring, maar dat is een uitzondering geweest. Over het algemeen zijn we altijd erg tevreden over de huisjes die ik boek. Zo ook dit jaar. En dat zien jullie hier onder in mijn fotoblog. Ons huisje was in de buurt van Avignon. Het huis had vier slaapkamers, een woonruimte en keuken met grote ruimte. De kleuren zijn binnen misschien een beetje ouderwets, maar daar kijk ik dwars door heen.

fotoblog

Fotoblog: klimmen

In het gebied bij Avignon zijn zoveel klimgebieden, daar raken wij nooit uitgeklommen. Ik zette een paar foto’s in een fotoblog en deze plaats ik graag hier:

fotoblog

Meestal moet je een aardig stuk omhoog lopen om bij de klimrotsen te komen, maar niet in Cavaillon. Hier liepen we zo vanaf de Parkeerplaats naar het klimgebied toe.

fotoblog.

We hebben weer ongelofelijk geluk gehad met het weer. Een dag hadden we regen, dus benoemde we deze dag tot rustdag. Alle andere dagen was het prachtig weer.

fotoblog

Een dag klimmen de jongens ook mee, de andere dagen blijven ze bij oma in het huisje.

Jullie zien wel aan deze fotoblog,  dat we weer een heerlijke week hebben gehad. Daar kunnen we voorlopig nog even op teren.

fotoblog: Waar kan je goed klimmen in Zuid-Frankrijk?

Meer klim vlogs en artikelen: Ardèche, Boulderen met kinderen, Finale – de bloemenriviera-

handtekeningklein

2 thoughts on “Waar kan je goed klimmen in Zuid-Frankrijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *