Creativiteit Fashion Vrije tijd

Kapotte broeken, weer -monsterlijk- draagbaar maken.

Spijkerbroeken, ik hoef maar naar de jongens te kijken en er zitten alweer gaten in hun broeken. Bewaarde ik de kapotte broeken eerst nog voor de vakantie. Ik had er echter zoveel dat ze tegenwoordig  met een kapotte broek naar school gaan. Toch merken ik dat vooral de oudste dit niet prettig vond en ik bedacht wat ik kon verzinnen om met zijn broek te doen. De ‘appeltjes’ uit mijn tijd, zijn tegenwoordig veel stoerdere plaatjes, maar deze laten op een gegeven moment altijd weer los. Ik vroeg mijn ouders om de oude naaimachine van mijn zus en ging – naar voorbeelden van Pinterest- aan de slag.

Emigreren

Dertien jaar geleden emigreerde mijn zus naar Amerika. Ze liet toen het een en ander bij mijn ouders achter, waaronder haar naaimachine. Toen ik jonger was maakte ik best veel kleding voor mezelf op de naaimachine, maar had deze echt al jaren niet meer gebruikt. Mijn ouders namen hem mee naar mij toe en ik kon aan de slag. Maar hoe werkt het ook al weer? Hoe ging het draadje door al die gaatjes? Op internet vond ik een handleiding en gelukkig maar, want anders was ik er nooit achter gekomen. Na heel wat gepruts, had ik het weer door en kon mijn eerste proeflapje maken. Vrij snel had ik de handigheid van de naaimachine weer te pakken en kon met de kapotte broeken aan de slag.

Kapotte broeken vragen om monsters

Op Pinterest had ik hele leuke voorbeelden gezien. Makkelijk en ook heel moeilijk. Te moeilijk nog vppr deze weer herintredende naaister Anderen leken me echter wel te doen. Ik besloot gewoon aan de gang te gaan. Ik knipte vilt in een rechthoek, knipte oogjes uit en spelde deze op de broek vast. Al bezig zijnde op de naaimachine begreep ik dat ik alleen de onder en boven kant vast kon maken. De zijkant is natuurlijk onmogelijk op de machine, bij een broek. Oké even niet aan gedacht. Geen probleem, dan maak ik gewoon alleen de boven en onderkant vast. Even was het weer puzzelen want de bovenkant is mooier gestikt dan de onderkant dus al snel had ik door dat ik mijn stof met de goed kant omhoog moest leggen. Het resultaat mag er zijn en de jongens zijn trots op hun broeken. Ze lopen nu rond met ‘monsters’ op hun kapotte broek.

Wat heb je nodig om deze monsters te maken:

  • stukke broek
  • vilt
  • naaimachine
  • draad
  • kopspelden

kapotte

Ik stuurde mijn zus natuurlijk meteen een foto en app van mijn eerste creatie en vertelde dat het nog niet helemaal top was, maar dat het begin er was.  Zij dacht er het zelfde over als ik:

kapotte

Creacross

Vandaag is het onderwerp van Crea Cross kapot. Je kan je creatieve uitspattingen linken op de site van Kreanimo.

Kapotte broeken, weer -monsterlijk- draagbaar maken #tips #ideas

Meer creacross: Mijn favorieten, de mooiste haak en brei patronen. En wat dacht je van in 4 stappen van een oude jurk een rok maken.

foto’s lodiblogt

13 thoughts on “Kapotte broeken, weer -monsterlijk- draagbaar maken.”

  1. Wat een goed idee. Zal het aan mijn moeder laten lezen en de broeken brengen 😉

    Maar hoewel de kans is dan dat ze me haar naaimachine uitleent 😉

    1. Ah dank je! Wat een leuke reactie. Zoek maar eens op pinterst op jeans en vilt dan kom je de prachtigste creaties tegen. Dingen die ik niet kan hoor .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *