Ontspannen naar en op vakantie, met deze tips lukt het jou ook

Ontspannen naar en op vakantie, met deze tips lukt dat zeker.

Niets zo vervelend dan op vakantie gaan en gestresst te zijn. Stress van het werk of het inpakken van de koffers. Maar ook gestresst zijn op vakantie zelf, daar heb je geen zin in. Vandaag deel ik tips met jullie, hoe je ontspannen naar en op vakantie kan zijn.

Ontspannen naar en op vakantie zijn

Ik spreek uit ervaring als ik het heb over stress, spanning en vakantie. Een ontzettende planner ben ik, dat weten je misschien wel als je me al langer volgt en mijn artikelen over mijn Bullet Journal leest. Ik zet alles op papier, plan alles van te voren en kan geheel in de stress raken wanneer dingen niet gebeuren zoals ik dacht dat ze zouden gebeuren. En om nou te zeggen dat ik dan ontspannen op vakantie ga, niet echt.

Een stress kip

Van jongs af aan heb ik dit al, ik ben een stress kip en wil altijd de touwtjes in handen hebben. Ik heb hier mee om leren gaan, weet hoe ik ben en zorg dat ik altijd alles van te voren klaar leg en plan. De man vindt het makkelijk, want hij weet dat als hij mij mee heeft, hij zich nergens zorgen om hoeft te maken en zo is het maar net. Af en toe is het ook vervelend, ik kan me zenuwachtig maken om niks en pas als we onderweg zijn kan ik me ontspannen en weet dat ik er dan toch niets meer aan kan doen als ik iets ben vergeten.

Ontspannen op vakantie gaan

Met de vakantie plan ik ook, sowieso wat mee gaat naar de camping. Niet de bestemming, dat is het rare. Zo een stress kip als ik ben, qua vakantie bestemming kan ik me prima vinden in het niet weten waar we heen gaan. Zo kan de bestemming bij ons per dag veranderen, net hoe het weer zal worden. Maar goed, ontspannen op vakantie gaan is wel erg fijn. Tenslotte wil je niet een hele week eerst bezig zijn met bijkomen van het hele jaar werken en dan pas kunnen genieten van je zomerse bestemming.

Tips om ontspannen op vakantie te zijn.

Wil jij nu ook ontspannen op vakantie gaan, lees dan deze tips eens door en hopelijk kan je zowel voor als tijdens de vakantie heerlijk genieten en ontspannen:

 • werk met een checklist. Zo kan je niets vergeten
 • pak ruim van te voren je tas in, wacht niet tot de laatste avond. Zo kan je nog iets nieuws kopen of wassen als het nodig is
 • vertrek op een tijd dat jij prettig vindt ( als dit mogelijk is). Zo kan ik er slecht tegen om midden in de nacht te vertrekken en doe dit dus ook nooit
 • ruim je huis op en zorg dat de wasmanden leeg zijn. Een leeg huis is ook een leeg hoofd en zo ga je opgeruimd op pad
 • probeer je eerste dag dat je op je bestemming bent niets te plannen, ga eerst rustig uitpakken en de plek ontdekken
 • laat je laptop thuis. Ik zelf raak mijn mobiel bijna niet aan tijdens de vakantie, alleen om familie te laten weten weten waar we zijn
 • probeer de eerste week het ritme van thuis aan te houden, ga niet mega uitslapen of heel laat naar bed. Een stabiel slaapschema zal je eerder een uitgerust en energiek gevoel geven
 • ga aan het begin van je vakantie dingen ondernemen en niet alleen maar op een strandbedje liggen. Doordat er nog veel stresshormonen in je lichaam aanwezig zijn voel je je onrustig in het begin van de vakantie
 • Neem voor de kinderen genoeg mee om te doen. Ook voor onderweg
 • Ga genieten en ontspannen, je hebt vakantie.

Ontspan je kan het

Hoewel ik een stresskip kan zijn, gaat het me steeds makkelijker af om ontspannen naar en op vakantie te zijn. Dit is niet van de een op andere dag gebeurd, je hebt het nu eenmaal in je wanneer je minder goed ontspannen kan dan een ander. Toch weet ik dat wanneer ik tijdig begin met pakken, ik een lijst maak wat mee moet en rustig de tijd neem, ik ontspannen weg ga. Ik hoop dat de tips die ik in dit artikel meegeef ook jou kunnen helpen. Fijne vakantie.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’ lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Dat is inderdaad best bijzonder, dat je niet vooraf hoeft te plannen waar je precies heen gaat. Ik werk altijd met lijstjes als ik op vakantie ga. Een inpaklijst, een lijstje wat er nog moet gebeuren en tot slot een lijstje voor op de dag zelf (met dingen als vuilnisbakken leeg, enz.). Dat werkt voor mij als structuurjunk heerlijk. Lekker thuis blijven werk trouwens het allerlekkerst voor mij;).

  1. zegt:

   Wat dat zit ik raar in elkaar hoor, zo een stress kip, maar op dat moment kan ik alles aan. Ik snap jouw lijstjes wel hoor.

 2. leuke tips ! wij zijn kampeerders en als ik thuis kom van vakantie loop ik alle kampeerspullen na en vul aan wat op/stuk/weg is. |Dat gaat de garage in en daar hoef ik dus niet meer over te stressen

  1. zegt:

   Precies, dat doen wij ook. Zorgen dat alles voor de volgende keer weer aangevuld is.

 3. Aargh, die laatste tip ‘Ga genieten’. vind ik niet ontspannend. Die enorme druk op Genieten ervaar ik als zeer stressvol.

 4. zegt:

  Goede tips, hier ook ’team lijstjes” hoor, geeft me rust om alles op tijd ingepakt te hebben. De eerste dagen in de vakantie ben ik echt gesloopt, omdat je dan pas goed tot rust komt.

 5. Dee zegt:

  Wat een goede to do list! Ik zou idd beter regelmatig kunnen slapen. Maar dat doe ik juist net weer niet tijdens de vakantie.

 6. zegt:

  Ai, ik pak doorgaans pas een uur voor vertrek mijn tas in…..

  1. zegt:

   ik zou willen dat ik een beetje van jou had, hier staan de tassen al een paar dagen van te voren klaar, want stel je voor dat ik iets vergeet, alsof ze in het buitenland geen winkels hebben 🙂

 7. Laura zegt:

  Ik werk sinds kort ook met lijstjes én met twee tassen. Eentje voor ’ter plekke’ en eentje voor de ‘stopnachten’ als we in twee keer rijden. Scheelt een hoop geklooi onderweg!

 8. Veel van je tips doe ik inderdaad al. Ik maak altijd lijstjes en check altijd goed waar ik heen ga. De dag voordat we gaan ben ik vaak thuis om het huis op te ruimen en te zorgen dat ik alles heb,

 9. zegt:

  Oh deze tips heb ik zeker nodig! Ben soms zo’n stresskip op vakantie

 10. Ik ben zelfs helemaal geen stress kip, maar het zijn in elk geval bruikbare tips voor iedereen 🙂

 11. Mandy zegt:

  Ik herken mezelf hier ook heel goed in! Ik werk ook met een checklist maar probeer me er zo min mogelijk druk over te maken. Alles wat je hier vergeet, kan je daar ook kopen

 12. zegt:

  Woensdag ga ik op vakantie. Om stress te vermijden heb ik ook ruim van tevoren mijn koffer ingepakt en heb ik de dag vantevoren vrijgepland.
  Liefs,
  Elles

 13. zegt:

  Het hele huis aan kant krijgen lijkt mij juist heel stressvol voor het vertrekken, haha.

 14. zegt:

  Gewoon laten gaan, mijzelf opleggen niet te stressen, te moeten genieten of wat dan ook werkt niet 😉 Gewoon laten gebeuren, beetje stress hoort er voor mij altijd wel bij maar is prima. Erg veel zin in altijd, dat wel. Heerlijk vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept