Wat te doen in de meivakantie

Wat te doen in de meivakantie, alles over kortingen en speciale tentoonstellingen

De vakantie komt er weer aan en dan is er natuurlijk de vraag ‘wat kunnen we doen in de meivakantie‘. Ik weet niet of deze bij iedereen twee weken is, maar hier is dat wel het geval en als je in deze weken niet op vakantie gaat in binnen of buitenland dan zal je thuis leuke dingen willen organiseren. Waarschijnlijk is niet het hele gezin elke dag vrij, maar misschien kan je af en toe een dag op stap, of wat dacht je van een uitje alleen voor de kinderen?

Wat te doen in de meivakantie

Omdat er in de meivakantie in vele musea, dierenparken, speelplekken etc speciale acties zijn, heb ik er hier een paar op een rijtje gezet. Ik oriënteer me op Utrecht-Amsterdam, omdat dit de plekken zijn waar ik zelf ook kom en uit een ervaring schrijf, natuurlijk zijn er nog veel meer leuke plekken om in de meivakantie heen te gaan, maar wie weet kunnen deze tips je inspireren:

DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is altijd leuk, maar in de meivakantie hebben ze iets extra’s. In de meivakantie zit er namelijk een luchtje aan DierenPark Amersfoort. Je kan dan in de wereld van de drol duiken. Jawel! Ontdek, voel en ruik alles over poep! Houd al je zintuigen (en vooral je neus) paraat. Tijdens Poep & ZOO leer je een hoop over de grote boodschap van dieren én jezelf. Deelname aan het event is gratis.

Regendag? Ga naar Play-in

In Utrecht aan de A2 vind je Play-in Het grootste indoor entertainment park van Nederland. Leuk voor jong en oud. Zo vind je hier:

  • Kids paradise, speciaal voor de allerjongsten.
  • Een trampoline park
  • Climb Wall, leuk voor jong en oud
  • Escape room
  • Verschillende Virtual Reality
  • Een echte ouderwetse Arcadehal
Maar ik werk in de vakantie, bij Play-in is dat geen probleem

In de meivakantie is er er weer de populaire Okkiedag en wel op 1 en 4 mei van 9.30-17.00. 
Deze dag is een sportieve en gezellige speel/sportdag voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Kinderen worden de hele dag vermaakt. Nadat de kids bij Play-In zijn afgezet nemen ze alles uit handen, zodat jij als ouder een heerlijke dag voor jezelf kan hebben.

Verstandig is om van te voren te reserveren. Reserveren kan hier.

Nemo Amsterdam

Nemo is altijd een succes bij kinderen, en ook zij hebben in de meivakantie extra’s te doen en te beleven. Volg de demonstraties of experimenteer zelf bij een workshop. En heel gaaf, de Kettingreactie is deze vakantie extra vaak te zien.

Bezoek het Museum van de 20ste eeuw

Het museum van de 20ste eeuw in Hoorn is een museum die je bezocht moet hebben. Het museum vind je in een oude gevangenis op een prachtige locatie in Hoorn. Naast de vaste tentoonstelling ‘Feest der herkenning,’ waar je loopt door de huizen en woonkamers van de jaren ’20 tot nu, zijn er wisselende exposities. Momenteel is dat de tentoonstelling ’90 jaar LEGO.”

En ben je klaar in het museum, loop dan een wandeling door de prachtige binnenstad van Hoorn. ( Jullie lezen wel dat ik hier lang gewoond heb en dus een beetje bevooroordeeld ben)

Met het gezin naar een vakantiepark

Natuurlijk is het ook een heel goed idee wanneer jullie deze meivakantie allemaal thuis zijn om als gezin een huisje te huren in een vakantiepark. Vooral voor hen die nog steeds veel thuis werken is het even vertoeven in een andere omgeving heel fijn. Misschien moet jij af en toe nog wel iets voor het werk doen, dan kan dat ook prima vanuit het vakantieadres, als er maar wifi is.

Op stap met korting

In deze dure tijden is het fijn wanneer je met korting ergens naar toe kan gaan. Zo kan je bij de Jumbo gratis sparen voor korting op uitjes, maar ook wanneer je lid bent van de ANWB kan je tickets kopen met korting deze meivakantie.

Wat ga jij doen in de meivakantie? Ik heb hier een paar tips genoteerd, lang niet genoeg hoor, want er is natuurlijk nog veel meer te doen. Ik heb naar eer en geweten de kortingen en extra uitjes opgeschreven, maar mocht er toch iets niet kloppen dan hoor ik het graag.

Vergeet niet dat 27 april koningsdag is, check voor je iets gaat doen ( naast de vrijmarkten natuurlijk) of het wel open is.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept