Date night diner voor twee- De leukste tips op een rij

Date night diner voor twee- tips

Merk je dat jij en je partner elkaar af en toe in de weg zitten nu je zoveel thuis zit? Mis je de spannende dates die je normaal zou hebben? Mis je het praten samen? Plan eens een Date Night diner voor twee in en zorg dat je weer tijd voor elkaar hebt!

Tijd voor elkaar en een goed gesprek

Hoe gaat het tussen jullie? Hoe gaat het thuiswerken en het zoveel binnen zitten? En hoe gaan jullie met elkaar om? Hoewel we het laatste jaar natuurlijk ontzettend veel thuis zitten willen jij en je partner of vriend(in) misschien af en toe wel eens op date. Nu kan dat misschien niet buiten de deur, ook thuis kan je gerust iets op touw zetten om in ieder geval weer even tijd voor elkaar te hebben. En hoe leuk is het om dan een Date night diner te plannen?

Lees ook: Raak elkaar niet kwijt in de drukte van de dag.

Eerst de kinderen naar bed

Kinderen thuis en momenteel geen oppas, zorg dan dat de kinderen eerder eten en wanneer jullie koken zet je een filmvoor ze op of je wacht tot ze naar bed gaan ( aanmoet je geen pubers hebben zoals hier thuis). Is het mogelijk ga dan pas samen pas eten als de kinderen in bed liggen, hierdoor heb je eindelijk echt weer eens tijd om samen te praten.

Date night diner

Hoe kan je deze Date Night Diner nu vorm geven? Merk jij dat je een beetje langs elkaar heen begint te leven. Met het thuiswerken, het thuisonderwijs, maar ook je vrienden en familie die je moet missen. Juist nu moeten we tijd voor elkaar vrijmaken om samen te zijn en te praten. Want is communiceren niet dat wat een relatie nodig heeft? Hieronder tips voor een Date night diner voor twee:

 • Koop een kleinigheidje voor elkaar, ( online) er hoeft tenslotte niet altijd een gelegenheid voor een cadeautje te zijn.
 • Bedenk samen wat je wil gaan koken, pak de kookboeken erbij of zoek recepten op internet. Op mijn Pinterest Bord: Eten en drinken, vind je genoeg tips.
 • Ga samen koken, glaasje wijn erbij of een alcoholvrije aperitief. Samen in de keuken staan, is al een moment opzicht.
 • Kies een juiste wijn bij het gerecht.
 • Kleed je mooi aan
 • Dek de tafel mooi en zet de kaarsjes aan.
 • Maak een uitgebreid diner, dus een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
 • Zet na het eten een film op en zit nog even lekker samen.

Lees ook: 3 originele cadeaus voor hem in de winter.

Kies voor jullie

Hoe je de avond van jullie Date night Diner ook aan wil kleden en vorm geven, kies voor elkaar. Zorg dat je elkaar in deze rare tijd niet kwijt raakt, door drukte, zorg en angst. Praat met elkaar, laat elkaar weten dat je er voor elkaar bent en doe deze avond wat jullie willen, van houden en plan ze in!

Lees ook: Winter date nights, tips om even tijd voor elkaar vrij te maken.

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Ik vind dit een leuke vorm om toch dat gevoel van uit eten te gaan te creëren. Ik mis ook echt dansles met mijn man…

  1. zegt:

   Dat kan ik me goed voorstellen Nicole, wij gaan normaal weinig samen uit eten, maar als we gaan vinden we het heerlijk om even over iets ander te praten dan de jongens. Dat een dagje samen zijn, mis ik echt.

 2. zegt:

  Wat een goeie tips en vooral in deze bijzondere tijd erg waardevol – ik mis het toch wel een beetje.

 3. Felice Veenman zegt:

  we zijn natuurlijk altijd samen. De kids zijn allang de deur uit. Wij gaan dan samen heerlijk koken, dat vinden we echt leuk om te doen

 4. Mandy zegt:

  Mijn vriend is hier niet van maar man, wat heb ik hier behoefte aan!! En helaas heeft mn beste vriendin corona, dus kan zoiets helaas ook niet doen maar super leuk!

 5. zegt:

  Leuke ideeën. Er zijn nu ook veel (goede) restaurantjes die bezorgen en aan afhaal doen. Dan heb je echt het gevoel van datenight, als je thuis bij je favo restaurant eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept