Is de dresscode boho? Wat trek je aan

Is de dresscode boho? Wat trek je dan aan

Je hebt een bruiloft of feest en op de uitnodiging staat dresscode Boho. Wat kan je dan aantrekken om aan de wens van het bruidspaar of de feestvierders te voldoen? Je kan natuurlijk helemaal over de top gaan in boho style of zorgen voor een kleine touch in jouw kleding. Een bohemian dresscode staat erom bekend dat je je creativiteit de vrije loop mag laten. Dat klinkt misschien makkelijk, maar wat trek je dan aan? Je leest het in dit artikel.

Wat als de dresscode boho is

Je houdt er van of niet, een dresscode bij een uitnodiging. Hou je ervan dan zal je ook daadwerkelijk je best doen om aan de dresscode te voldoen en hou je hier niet van, dan doe je het niet. Hou je hier net als ik wel van, dan is het leuk om je ook helemaal uit te leven en je dan ook helemaal te kleden in juist die kleding waar naar gevraagd wordt.

Bohemian als levensfilosofie

De bohemian stijl is een weerspiegeling van een creatieve levensfilosofie , waarbij vrijheid hoog staat. Heeft jouw zus , familielid of vriendin die gaat trouwen deze levensfilosofie, dan heb je kans dat ze graag willen dat ook jij in deze dresscode ten tonele verschijnt op de bruiloft ( of ander feest natuurlijk).

Kenmerken van de Bohemian Stijl

Voordat je nu meteen naar Ibiza markten gaat of naar winkels waar ze de boho style verkopen, kijk eerst eens in je kast wat je hebt hangen. Kenmerken van de Bohemian Stijl zijn zwierige jurken, wijde rokken, kanten blouse met eventueel rushes, veertjes en kwastjes. Dit allemaal in natuurlijk vrolijke kleuren en vele prints.

Welke kleuren kan je dragen

Voor een bruiloft kies je vaak niet voor kleuren als wit, beige en transparant, natuurlijk is het niet verboden, maar tenslotte wil je dat de bruid eruit springt in haar jurk. Daarom is het beter om deze kleuren niet te dragen, of het staat anders aangegeven op de uitnodiging. Bohemian kleur zijn; turquoise, roze, blauw, rood, oranje, geel, groen, maar ook aardetinten als bruin passen prima bij deze look.

Maar wat trek ik aan

Bij dresscode boho kan je denken aan maxi dresses, zwierige rokken, wijde broeken, geborduurde blouses en vooral ook franje-details. Kies bij voorkeur voor natuurlijke en lichte stoffen zoals katoen, linnen en zijde. Vergeet ook niet je accessoires. Is de bruiloft buiten, zet dan een leuke hoed op, draag vintage sieraden en leuke cowboy laarzen of mooie hakken.

Meer tips voor een boho outfit lees je hier

Haar en make-up

Draag je haar in een nonchalante stijl, los opgestoken, een losse knot, los golvend haar en vlechten. Maar een leuke sjaal kan ook prima. Vrolijk het geheel op met een bloem of bloemen in het haar. Laat je make-up neutraal, dus gebruik bruine, natuurlijke tinten.

Laat je inspireren

Heb je nu geen inspiratie om je te kleden in de boho look dan zijn er genoeg sites waar jij je kan laten inspireren. De bohemian look is al jaren ontzettend populair op verschillende zomerfestivals, zoals het Amerikaanse Coachella festival. Zoek naar foto’s van festivals, kijk op Pinterest en laat je inspireren. Boho mode koop je o.a bij Norah, Ibzmode, Omoda, Tantilly

Dresscode boho

Een dresscode, you love it or you hate it, maar weet dat de gastheer en vrouw heel graag willen dat jij je best doet voor jouw outfit. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je ontzettend veel geld uit gaat geven aan kleding die je later misschien niet meer draagt, Kijk daarom goed als de dresscode boho style is, naar wat jou past en waar jij je goed in voelt.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt jurk van Tantilly

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept