Nu het schooljaar weer van start is gegaan, zoeken veel ouders naar een lekker en verantwoord ontbijt of tussendoortje voor hun kinderen. Een appel mee naar school is natuurlijk altijd een goed idee. Maar door dit fruit in een brood te verwerken, wordt het geheel nog eens extra voedzaam en smakelijk. Van Marlene® appels uit Zuid-Tirol kun je nu gemakkelijk dit appelbrood maken, boordevol appels en rozijnen.

appel

Marlene® Royal Gala

In Zuid-Tirol ligt het grootste appel aanbouwgebied van Europa. Door de geografische ligging aan de zuidkant van de Alpen in combinatie met het Mediterrane klimaat hebben Marlene® appels een unieke smaak. De oogst begint er traditiegetrouw eind augustus. De eerste appel van het seizoen die geoogst wordt is de Royal Gala Marlene®. De nieuwe oogst van deze zoete appels is nu volop verkrijgbaar.

Ingrediënten voor 1 appelbrood:

  • 250 gram cottage cheese
  • 150 gram bruine suiker
  • 3 eieren, scheutje melk
  • 75 gram rozijnen
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 Marlene® Royal Gala appels
  • 250 gram volkorenmeel
  • Klontje zachte boter en stukje bakpapier
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 170 °C.
  • Zeef het bakpoeder door het volkorenmeel.
  • Vet het cakeblik in met boter en bekleed deze met bakpapier.
  • Vermeng de cottage cheese met de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Roer alles tot een romig mengsel.
  • Schil de appels en hou een kwart van de appels apart. Snij dit deel in dunne plakjes. De overige delen van de appel in kleine stukjes snijden.
  • Voeg de kaneel, de rozijnen met appelblokjes en het volkorenmeel toe aan het cottage cheese mengel en doe het geheel in het cakeblik.
  • Steek ter decoratie de schijfjes appel aan de bovenkant van het broodbeslag.
  • Bak het appelbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven van 170 °C.
  • Eet smakelijk!

 

appel

Waar is deze appel te koop

Marlene® appels zijn te koop bij de groente- en fruitspecialist.

Leve de variatie

Marlene® is het symbool voor top kwaliteitsfruit uit Zuid Tirol en het grootste Italiaanse merk voor de productie van appels met het breedste assortiment. Marlene® is een handelsmerk van het VOG Consortium dat wordt gevormd door 5.000 producenten en 14 coöperaties en is momenteel de grootste Europese organisatie voor de afzet van appels. Zowel zoet als sappig en rood, geel of groen van kleur: Marlene® appels zijn er voor iedere smaak!

Wat vonden wij van het appelbrood?

Naar aanleiding van dit recept en het krijgen van Marlene® appels heb ik dit recept van het appelbrood zelf gemaakt. Het is een makkelijk recept. iets wat ik altijd wel erg fijn vind. Het brood was een succes. Na het eerste brood, kreeg ik de vraag of ik alsjeblieft nog eens een brood wilde maken. Nou zit er natuurlijk suiker in dit appelbrood, dus het is geen vervanging van de appel. Maar deze week namen ze twee ochtenden een stukje appelbrood mee naar school in plaats van fruit. Het recept is echt een aanrader.

appel

 

Ken jij nog lekkere recepten met appels?

#Persbericht/ Foto’s 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

24 Comments on Een recept met appel: Een snelle start van de dag met deze heerlijke en gezonde appelbrood

  1. Dat klinkt lekker. Ik ga eens kijken of ik hem zonder de suiker kan maken. Met honing of banaan erbij ofzo. Nog net even wat fijner vind ik zelf. Dan zou het een fijne ontbijt zijn voor de oudste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *