Een frisse start in het nieuwe jaar

een frisse start in het nieuwe jaar, over opruimen en goede voornemens

Gelukkig nieuwjaar, na al die nieuwjaars wensen is het nu weer tijd voor een nieuwe en frisse start in het nieuwe jaar. En nee daar hoef je niet meteen een duik in het ijskoude water voor te nemen. Gewoon eens kijken naar jouw leven en planning kan al flink helpen met die frisse start.

Met een frisse start het nieuwe jaar in

Het nieuwe jaar is begonnen en durven we eigenlijk weer te hopen op een wat ‘normaler’ jaar, want na de afgelopen twee jaar zijn we daar eigenlijk wel aan toe. Maar hoe maak je nu een frisse start in het nieuwe jaar, ik geef je mijn tips.

Begin aan een grote schoonmaak

Het nieuwe jaar met een frisse start beginnen, dan is een grote schoonmaak in huis een goed idee. Dus de kerstboom de deur uit en meteen het huis schoonmaken. Maar gooi ook meteen eens dingen weg. Wat ook heel fijn aan zijn is om je woning een kleine make-over te geven. Dit hoeft niks groots te zijn, alleen al nieuwe foto’s aan de muur geeft jouw huis een nieuwe look.

Lees ook: Een grote schoonmaak in huis.

Goede voornemens

Lang niet iedereen doet aan goede voornemens of in ieder geval niet in januari. Zijn goede voornemens voor jou juist het begin van een frisse start, zorg dan dat jij deze voornemens ook vol kan houden. Maak niet te moeilijke doelen en zorg voor tussenstapjes, dan hou je dit het beste vol.

Lees ook: Goede voornemens, met deze tips hou je ze vol.

Gezond eten en leven

In de decembermaand eten we meer en drinken we meer alcohol. Zorg voor een je lichaam en begin in januari weer met gezond eten. Kies eens vaker voor minder koolhydraten en ge bewegen. Elke dag een wandeling van twintig minuten is niet alleen gezond, het zorgt ook voor een leeg hoofd.

Er is zelfs een frisse start kookboek en handboek van Martha Stewart. Klik hier voor het boek

Begin met nieuwe dingen

Een frisse start is ook nieuwe dingen proberen, begin een studie, zoek een nieuwe hobby, kijk of je misschien een reisje kan boeken en zorg voor tijd voor jezelf!

Lees ook: Onzekerheid rond vakantieperiode in het nieuwe jaar.

foto gratis afbeelding van mollyroselee via Pixabay/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Interessant artikel om te lezen! Ik stel elk jaar na oud en nieuw weer nieuwe doelen voor mezelf. Bijvoorbeeld met wat ik het komende jaar wil doen, bereiken en beleven. Soms ben ik er in de periode tussen kerst en oud en nieuw al mee bezig, omdat oud en nieuw in teken staat van een leuk feestje.

    Met vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept