Onzekerheid rond vakantieperiodes in het nieuwe jaar

onzekerheid rondom vakantieperiode,. kiezen voor meivakantie of vakantie tijdens de paasdagen

Kan ik in het voorjaar naar Oostenrijk voor een wintersportvakantie? Hoe groot is de kans dat ik in de meivakantie naar Amerika kan vliegen? Het zijn typische voorbeelden van vragen waar veel Nederlandse gezinnen momenteel mee zitten. Er is veel onzekerheid rond vakantieperiodes. .

Onzekerheid rond vakantieperiodes

De zorgen die men heeft over de nieuwe omikron variant maken dat er nog veel onzeker is. Van de omikron variant wordt gesteld dat deze veel besmettelijker is dan de delta variant, welke inmiddels enkele maanden actief is in Nederland. De besmettelijkheid zou zelfs zo hoog zijn, dat de omikron variant de delta variant begin 2022 mogelijk al verdreven heeft. Veel landen hebben de coronaregels inmiddels aangescherpt om zichzelf te wapenen tegen een snel oplopend aantal besmettingen. 

Wintersportvakantie naar Oostenrijk lastig in december 

De kerstvakantie eind december is voor veel gezinnen het moment om naar Oostenrijk af te reizen voor een wintersportvakantie. Ook Zwitserland en bijvoorbeeld Noord-Italië zijn populair onder de wintersporters. Dit jaar ligt dat anders; onder meer Oostenrijk heeft de regels fors aangescherpt. Een toerist moet eerst in quarantaine, als deze nog geen boosterprik toegediend heeft gekregen. Voor veel Nederlanders reden om te zoeken naar mogelijkheden om de wintersportvakantie uit te stellen tot de voorjaarsvakantie in 2022. De verwachting is dat veel Nederlanders hun boosterprik in die vakantie toegediend zullen hebben gekregen, daar het tempo van prikken fors is opgevoerd de afgelopen periode. 

Eind januari mogelijk alle achttienplussers geprikt 

Het huidige doel is om alle achttienplussers die dat willen in ieder geval in januari een boosterprik te hebben gegeven. De vraag is of dit reëel is, met de toenemende druk op de priklocaties van de GGD en het beperkte personeelsbestand. 

Geen wintersport maar een zonvakantie met Pasen 

Niet iedereen kiest voor een wintersportvakantie in het voorjaar van het nieuwe jaar. Veel mensen gaan tijdens de paasvakantie van 2022 richting Zuid-Europa voor een vakantie in de zon. Populair zijn onder meer de Spaanse en Portugese eilanden, waarvan Tenerife, Ibiza en Madeira goede voorbeelden zijn. Ook de Griekse eilanden zijn traditioneel in trek. Denk aan Kreta en Kos. Verschillende reisbureaus hebben het aantal boekingen voor het voorjaar van 2022 al fors zien toenemen. Opvallend hierbij is dat de meivakantie door veel gezinnen gebruikt wordt voor een vakantie buiten Europa. Reden hiervoor kan zijn dat men de vakanties in het buitenland gemist heeft en meer spaargeld beschikbaar heeft om een vakantie naar de VS of Australië te kunnen bekostigen. 

Slag om de arm door nieuwe mutatie 

De uitbraak van de nieuwe mutatie maakt dat veel gezinnen nog wel een slag om de arm houden. Pas kort voor de vakantieperiode zal duidelijk zijn of de vakantie ook daadwerkelijk door kan gaan. Reisorganisaties raden sterk aan om de reisadviezen vanuit de overheid goed in de gaten te houden. 

Lees ook: Op vakantie in Corona tijd, hier kan je op letten.

foto aangeleverd

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept