Vliegen- dit mag mee in je handbagage

Wat mag je allemaal mee nemen in je handbagage?

Langzaam aan kunnen we toch weer gaan denken aan vliegen binnen Europa en alhoewel wij onze reis hebben moeten annuleren had ik al wel inkopen gedaan voor mijn handbagage in het vliegtuig. Maar wat mag je nou allemaal mee nemen in je handbagage?

Mogen we weer vliegen

Het is een rare tijd waar we momenteel in leven en op het moment dat ik dit schrijf zijn wij zelf onze lang verwachte reis naar Amerika aan het omzetten. Want hoewel de eerste berichten komen dat je binnen Europa weer mag vliegen, zal dit voor buiten Europa en dan Amerika, voorlopig nog niet zo zijn.

Even een andere omgeving

Toch verlang ik eigenlijk wel naar even weg gaan. Het hoeft niet ver het mag ook gewoon in eigen land, maar na al die maanden in huis en achtertuin zou ik heel graag gewoon even naar een andere omgeving gaan.

Wat neem je allemaal mee in je handbagage?

En nu de schoolvakanties bijna gaan beginnen, de eerste vluchten weer op gang komen, komt dat buitenland toch ook ineens weer in beeld. En ga je nu vliegen, wat mag je dan allemaal mee nemen in je handbagage? Ik heb dit op een rij gezet!

Wat mag allemaal mee?

Naast je handtas mag je een tas met handbagage mee nemen, deze moet wel van een bepaalde grote zijn om te voorkomen dat mensen hele koffers als handbagage mee willen nemen, check hiervoor altijd de vliegtuigmaatschappij. Maar wat mag mee in je handbagage?

 • Een flesje water, Zorg wel dat dit een lege drinkfles is, die je in het vliegtuig vult of nog een verzegelde waterfles. Is deze open geweest dan mag hij niet mee het vliegtuig in.
 • Camera’s, tablets en laptops
 • Vloeistoffen, gels, crèmes en pasta’s
  • Verpakkingen van max. 100ml elk
  • samen in een hersluitbaar, transparant zakje van maximaal 1 liter
  • één zakje per persoon
 • Medicijnen, dieet- en babyvoeding, eventueel met medische verklaring. Een medicijnlijst kan je opvragen bij de apotheek
 • Vloeistoffen gekocht na security mits verzegeld en met geldig aankoopbewijs
 • Kleine vijl, schaar, pincet, max. 6cm

Wat zit er in mijn handbagage

Misschien een tip voor andere lens gebruikers: Ik neem zelf altijd lenzenvloeistof mee in mijn handbagage. Door een oogziekte kan ik geen bril en ben afhankelijk van mijn lenzen. Deze lenzenvloeistof neem ik mee voor het geval ik mijn lenzen schoon moeten maken onderweg, maar ook voor als mijn tas kwijt zou raken op het vliegveld. Nu zijn de standaard flesjes die ik gebruik 200 ml en deze mag je niet mee nemen in je handbagage. Bij 123 lens bestelde ik een flight-pack, hierin zit 2x een flacon (heen- en terugvlucht) van 100ml,  2x een lenshouder en hersluitbaar zakje. Ideaal om mee te nemen in je handbagage!

Wat mag je allemaal mee nemen in je handbagage?

Wat neem ik zelf verder nog mee in mijn rugzak:

Naast mijn handtas met alle papieren en mijn telefoon, hebben we allemaal een rugzak met handbagage mee. Wat zit hier nog extra in?

 • Dikke tui en sokken. Het kan aardig koud zijn in een vliegtuig.
 • Lippenbalsem.
 • een extra onderbroek – te vaak is een tas kwijt geweest op het vliegveld en dan heb ik in ieder geval een schone onderbroek voor de volgende dag.
 • Een boek.
 • Een pen voor als je een Arrival Card in moet vullen.
 • Mijn travel journal om onderweg alvast de eerste verhalen op te schrijven en mijn reisboeken van waar ik heen ga. Heerlijk om me tijdens de vlucht of het wachten alvast voor te kunnen bereiden en in te lezen!

Een extra tas als je met een baby op reis gaat.

Reis je met kleine kinderen, dan mag je een extra luiertas mee nemen. Let wel met overstappen. Ik maakte een keer de fout door in het vliegtuig een fles siroop open te maken, maar na de tussenstop mocht deze niet meer mee het volgende vliegtuig in.

Op vakantie met het vliegtuig

Hopelijk kunnen we allemaal weer veilig op vakantie en gebruik maken van het vliegtuig. Lees voor je op vakantie gaat goed de richtlijnen van Rijksoverheid, dan weet je zeker dat je een fijne en veilige vakantie zal hebben!

Heb jij nog meer tips?

foto’s lodiblogt

Zin in vakantie verhalen?

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. Ik heb nog nooit gevlogen maar durf het ook niet. Wat ik zeker mee zou nemen is mijn telefoon, lippenbalsem en iets te lezen

 2. zegt:

  ik mag niet vliegen en zou het ook niet aandurven nu. en wat ik hoorde van morgen op het journaal dat in america weer het virus flink heeft toegeslagen …..doe maar niet denk ik dan

  1. zegt:

   Precies, ik hoorde het ook al.

   1. Mandy zegt:

    Handige blog! Ik heb 4 keer gevlogen en vind t super leuk maar wel lastig soms alles in t vliegtuig enzo, vliegen is leuk maar ga liever met de auto

 3. Felice Veenman zegt:

  die extra onderbroek is een slimme! En ik neem altijd een ereader mee

 4. zegt:

  Dit jaar sla ik het vliegen maar even over. Gelukkig ben ik vorig jaar naar Amerika geweest dus kan even wachten Hihi.

 5. Ik ga echt nog niet vliegen. Ik ben normaal al een angstige kip in het vliegtuig laat staan nu met al die maatregelen. Daarnaast is een mondkapje met mijn astma echt geen goed idee.

 6. zegt:

  Ik neem vooral mini’s mee op vakantie wat betreft toiletartikelen, dat scheelt een hoop ruimte. En ja, alle belangrijke zaken zoals passen, portemonnee, medicijnen evt, camera, telefoon, tickets , dat gaat allemaal in de handbagage.

 7. zegt:

  Handig overzicht voor een vliegreis. Dat zit er dit jaar voor ons niet in helaas. Ff bewaren voor later!

 8. jasmina zegt:

  Handige tips… al zal ik dit jaar wss niet vliegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept