Wat mag je allemaal mee nemen in je handbagage?
Reizen

Vliegen- dit mag mee in je handbagage

Langzaam aan kunnen we toch weer gaan denken aan vliegen binnen Europa en alhoewel wij onze reis hebben moeten annuleren had ik al wel inkopen gedaan voor mijn handbagage in het vliegtuig. Maar wat mag je nou allemaal mee nemen in je handbagage?

Mogen we weer vliegen

Het is een rare tijd waar we momenteel in leven en op het moment dat ik dit schrijf zijn wij zelf onze lang verwachte reis naar Amerika aan het omzetten. Want hoewel de eerste berichten komen dat je binnen Europa weer mag vliegen, zal dit voor buiten Europa en dan Amerika, voorlopig nog niet zo zijn.

Even een andere omgeving

Toch verlang ik eigenlijk wel naar even weg gaan. Het hoeft niet ver het mag ook gewoon in eigen land, maar na al die maanden in huis en achtertuin zou ik heel graag gewoon even naar een andere omgeving gaan.

Wat neem je allemaal mee in je handbagage?

En nu de schoolvakanties bijna gaan beginnen, de eerste vluchten weer op gang komen, komt dat buitenland toch ook ineens weer in beeld. En ga je nu vliegen, wat mag je dan allemaal mee nemen in je handbagage? Ik heb dit op een rij gezet!

Wat mag allemaal mee?

Naast je handtas mag je een tas met handbagage mee nemen, deze moet wel van een bepaalde grote zijn om te voorkomen dat mensen hele koffers als handbagage mee willen nemen, check hiervoor altijd de vliegtuigmaatschappij. Maar wat mag mee in je handbagage?

 • Een flesje water, Zorg wel dat dit een lege drinkfles is, die je in het vliegtuig vult of nog een verzegelde waterfles. Is deze open geweest dan mag hij niet mee het vliegtuig in.
 • Camera’s, tablets en laptops
 • Vloeistoffen, gels, crèmes en pasta’s
  • Verpakkingen van max. 100ml elk
  • samen in een hersluitbaar, transparant zakje van maximaal 1 liter
  • één zakje per persoon
 • Medicijnen, dieet- en babyvoeding, eventueel met medische verklaring. Een medicijnlijst kan je opvragen bij de apotheek
 • Vloeistoffen gekocht na security mits verzegeld en met geldig aankoopbewijs
 • Kleine vijl, schaar, pincet, max. 6cm

Wat zit er in mijn handbagage

Misschien een tip voor andere lens gebruikers: Ik neem zelf altijd lenzenvloeistof mee in mijn handbagage. Door een oogziekte kan ik geen bril en ben afhankelijk van mijn lenzen. Deze lenzenvloeistof neem ik mee voor het geval ik mijn lenzen schoon moeten maken onderweg, maar ook voor als mijn tas kwijt zou raken op het vliegveld. Nu zijn de standaard flesjes die ik gebruik 200 ml en deze mag je niet mee nemen in je handbagage. Bij 123 lens bestelde ik een flight-pack, hierin zit 2x een flacon (heen- en terugvlucht) van 100ml,  2x een lenshouder en hersluitbaar zakje. Ideaal om mee te nemen in je handbagage!

Wat mag je allemaal mee nemen in je handbagage?

Wat neem ik zelf verder nog mee in mijn rugzak:

Naast mijn handtas met alle papieren en mijn telefoon, hebben we allemaal een rugzak met handbagage mee. Wat zit hier nog extra in?

 • Dikke tui en sokken. Het kan aardig koud zijn in een vliegtuig.
 • Lippenbalsem.
 • een extra onderbroek – te vaak is een tas kwijt geweest op het vliegveld en dan heb ik in ieder geval een schone onderbroek voor de volgende dag.
 • Een boek.
 • Een pen voor als je een Arrival Card in moet vullen.
 • Mijn travel journal om onderweg alvast de eerste verhalen op te schrijven en mijn reisboeken van waar ik heen ga. Heerlijk om me tijdens de vlucht of het wachten alvast voor te kunnen bereiden en in te lezen!

Een extra tas als je met een baby op reis gaat.

Reis je met kleine kinderen, dan mag je een extra luiertas mee nemen. Let wel met overstappen. Ik maakte een keer de fout door in het vliegtuig een fles siroop open te maken, maar na de tussenstop mocht deze niet meer mee het volgende vliegtuig in.

Op vakantie met het vliegtuig

Hopelijk kunnen we allemaal weer veilig op vakantie en gebruik maken van het vliegtuig. Lees voor je op vakantie gaat goed de richtlijnen van Rijksoverheid, dan weet je zeker dat je een fijne en veilige vakantie zal hebben!

Heb jij nog meer tips?

foto’s lodiblogt

Zin in vakantie verhalen?

10 thoughts on “Vliegen- dit mag mee in je handbagage”

 1. ik mag niet vliegen en zou het ook niet aandurven nu. en wat ik hoorde van morgen op het journaal dat in america weer het virus flink heeft toegeslagen …..doe maar niet denk ik dan

   1. Handige blog! Ik heb 4 keer gevlogen en vind t super leuk maar wel lastig soms alles in t vliegtuig enzo, vliegen is leuk maar ga liever met de auto

 2. Ik neem vooral mini’s mee op vakantie wat betreft toiletartikelen, dat scheelt een hoop ruimte. En ja, alle belangrijke zaken zoals passen, portemonnee, medicijnen evt, camera, telefoon, tickets , dat gaat allemaal in de handbagage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *