Fietsen door Kroatisch Slavonië- Rijk aan geschiedenis en cultuur

Fietsen door Kroatisch Slavonië, ontdek de geschiedenis en cultuur

Heb jij plannen om dit jaar naar Kroatie te gaan, ontdek dan de verborgen schatten van Kroatisch Slavonië. De regio Slavonië vind je in het meest noordoostelijke puntje van Kroatië, daar waar de grenzen met Hongarije, Servië en Bosnië worden bepaald door de drie grote rivieren Drava, Sava en Donau. Nu heb ik het hier over een fietsroute, maar deze plekken kan je natuurlijk ook met de auto rijden!

De schatten van Kroatisch Slavonië

Kroatisch Slavonië is de perfecte vakantiebestemming voor wie houdt van stilte, rust en ruimte. Hoe kan je nu het best de regio Slavonië verkennen? Dit kan je doen door de Euro Velo route te volgen. De fietsroute neemt je mee op een onvergetelijk avontuur langs de rivieren Mura, Drava en Danube. Nu zijn er verschillende fietsroutes te volgen, dus kan je natuurlijk ook helemaal je eigen weg in vinden. Voordeel van de Euro Velo route is dat het jou idee geeft waar de mooiste plekken van Kroatisch Slavonië te ontdekken zijn.

Fietsen langs rivieren en dorpjes

Deze fietstocht begint in de stad Osijek aan de rivier de Drava. Osijek kent een rijke geschiedenis en een indrukwekkende architectuur. Van hier uit fiets je door het glooiende platteland van Slavonië langs rivieren en bossen. Onderweg rijd je langs verschillende charmante dorpjes en interessante bezienswaardigheden, waaronder het natuurreservaat Kopački Rit. Dit natuurreservaat is een van de grootste wetlands van Europa. Bij Kopački Rit kan je desgewenst de fiets even laten staan en een wandeling gaan maken.

Bezoek steden

Tijdens de fietstocht kan je ook de stad Vukovar bezoeken. Vukovar is een prachtig barok stadje dat het toneel was van de strijd tijdens de oorlog in de jaren negentig. Het heeft na die tijd de oude charme teruggekregen en heeft veel interessante bezienswaardigheden.

Maar ga tijdens de fietstocht of wanneer je een autorit aan het maken bent ook zeker naar de middeleeuwse vestingstad Ilok. Ga de traditionele Slavonische keuken proeven in Baranja. En sla Međimurje met zijn groene heuvels niet over. Niet voor niets wordt dit wel de bloementuin van Kroatië genoemd.

Ga wandelen in de natuur

Als laatste kan een bezoek aan natuurpark Papuk niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Kroatisch Slavonië. In dit natuurpark vind je eindeloze bossen. Het mooiste stukje van het park is het Jankovac-bos. In een sprookjesachtig dal hoog in de bergen zijn verschillende sprankelende beekjes omgeven door bloeiende weiden en dichte beukenbossen. Het hoogtepunt ligt op de top van de berg: de Jankovac waterval.

Wissel de dagen af, met wandelen, fietsen en relaxen. In deze omgeving kan je genieten van de rust en de stilte die je ook zo af en toe nodig kan hebben.

Genoeg te doen en te zien tijdens jouw vakantie

Kroatisch Slavonië is de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring buiten de gebaande paden. De Euro Velo route is een geweldige manier om de regio te verkennen en de vele bezienswaardigheden en attracties van Slavonië te ontdekken en voor wie niet van fietsen houdt kun je de route uiteraard ook met andere vervoersmiddelen afleggen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, Slavonië heeft voor elk wat wils.

foto gratis afbeelding Kopački Rit van Croatia Tips via Pixabay/ Persbericht BuroSix

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept