De voordelen van een vakantie aan het strand

Wil jij een vakantie aan het strand? wat is er zo ideaal aan het strand en denk eens aan Kroatië

Ben jij een echte strandliefhebber? Zoek jij jouw vakantieadressen graag in de buurt van het zand en zee? Dan zijn er in binnen- en buitenland genoeg plekken te vinden voor een strandvakantie. Nu zijn landen als Frankrijk en Spanje heel populair, maar ook Kroatië wordt bij vakantiegangers steeds bekender. Terecht want in Kroatië kan je prima een vakantie aan het strand vieren.

Wat is een ideaal vakantieland

Bij een ideaal vakantieland zijn er een paar voorwaarden. We zoeken vaak naar zon, we willen natuur, strand en ook graag mooie steden bezoeken. Voor deze wensen zit je in Kroatië helemaal goed. En weet je dat je hier ook prima kan kamperen? Ben jij op zoek naar een camping voor een strandvakantie. In de regio’s Istrië en Dalmatië zijn veel campings aan of vlakbij het strand te boeken.

Vakantie aan het strand, is er iets beters

Natuurlijk maak je niet iedereen blij met een strandvakantie, er zijn genoeg gezinnen die liever gaan wandelen in de bergen, de rust op zoeken van de natuur of kiezen voor een stedentrip. Nu betekent een strandvakanties zeker niet alleen strand. Kroatië heeft zoveel meer te bieden, dat je juist kan kiezen voor een combinatie van strand en sportiviteit. Zoek je nu als uitvalsbasis een camping Kroatië met zandstrand, dan heb je genoeg keuze uit mooie campings op prachtige locaties.

Campings aan het strand

In Kroatië kan je dus naar een camping die aan de zee ligt. Wil je nu niet zelf een tent mee nemen, dan kan je een stacaravan of een luxe safari tent huren. Het voordeel van de campings waar ik nu over schrijf, is dat ze allemaal een heleboel voorzieningen hebben op de camping. Denk aan een restaurant, zwembad, winkeltjes, kidsclub etc.

Wat kan ik doen aan activiteiten in Kroatië

Wil je wel graag een vakantie aan het strand, maar ben je niet iemand die de hele dag wil liggen bakken in de zon, dan is er in Kroatië zowel aan het strand als in de zee meer dan genoeg te doen. Zo kan je gaan windsurfen, met een boot op pad of een jetski huren. Maar je kan natuurlijk ook heel goed een dag doorbrengen op de camping bij het zwembad, dag tripjes maken naar steden in de buurt of wandelen in de vele natuur van Kroatië. In en om de camping is genoeg te zien en te doen.

Wat zijn nu de voordelen van een vakantie aan het strand

Je bent dol op het strand en ziet de voordelen natuurlijk ook. Maar wat zijn dan die voordelen?

  • kinderen kunnen zich de hele dag vermaken op het strand
  • zeelucht is gezond
  • strand is voor elke leeftijd, van jong tot oud kan zich hier vermaken
  • strand is een prima plek voor een work-out, maar ook een partijtje volleyballen of badmintonnen is goed voor je lichaam
  • bij het strand is altijd genoeg plek om te zonnen, dit in tegenstelling tot een zwembad bij een camping
  • strandvakantie is relax, je komt helemaal tot rust
  • water is altijd dichtbij.

Populaire locaties voor een strandvakanties

Kroatië is met uitstek het land voor een vakantie aan het strand, juist omdat het nog niet zo populair is als de andere vakantielanden binnen Europa. Maar ook voor mensen die liever niet de hele dag aan het strand liggen is er in Kroatië meer dan genoeg te doen. Zoek je entertainment dan zijn er campings die van alle gemakken voorzien zijn en wil je rust, dan zoek je een camping in de natuur. Succes gegarandeerd.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept