5 tips voor een succesvolle fietstocht met het gezin

tips voor een succesvolle fietstocht met het gezin!

Of je nu in het buitenland gaat fietsen of gewoon in Nederland, kinderen hebben hier niet altijd zoveel zin in. Dat is niet gek, toch! Het is vermoeiend en zwaar dus willen ze nog wel eens tegenstribbelen bij het woord ‘fietstocht.’ Voor jou als ouder is dit jammer, helemaal wanneer je zelf dol bent op fietsen. In dit artikel lees je 5 tips voor een succesvolle fietstocht met het gezin en ook nog een paar praktische tips langs de fietsroute A Journey to Brittany in Frankrijk.

Tips voor een succesvolle fietstocht met het hele gezin

Hoe maak je een fietstocht met de kinderen tot een waar feest en meteen daarmee ook voor jezelf? En hoe voorkom je dat kinderen het fietsen na een half uur al zat zijn. Vijf tips om het fietsplezier met het gezin te vergroten.

Zorg voor afwisseling

Je herkent het vast wel, afwisseling is het toverwoord. Niet alleen tijdens een fietstocht met het gezin, maar in zoveel situaties. Als er genoeg leuks te zien en te doen is onderweg, is de kans groter dat ze de volgende keer weer mee willen.

Fietsen in het buitenland: De fietsroute a Journey to Brittany in Frankrijk is heel gevarieerd, ideaal dus voor de nodige feestplezier. De ene keer fiets je langs het strand en daarna weer door de stad of over het platteland.

Zo vind je rond La Baule, tussen Saint-Nazaire en Pénestin volop mogelijkheden om een verfrissende duik te nemen. Je vindt er niet minder dan 49 stranden in totaal. In Saint Nazaire kun je aan boord van een heuse onderzeeër de Espadon  en het mooiste plein van Rennes wordt in de zomer omgetoverd tot stadsstrand met uitzicht op de prachtige Opera, ligstoelen en elke avond concerten.

Maak het spannend – springen op de maan en een reuzeolifant midden in de stad

Maak een fietstocht spannend, door pauzes te nemen op de mooiste en verrassendste plekken. In de stad Nantes is genoeg te zien en te doen. Zo vind je maankraters als trampolines, ongewone pingpongtafels, een heuvel waarop je kunt rollen, glijden of spelen en reusachtige bloempotten waarin je je kunt verstoppen. Allemaal installaties die kunstenaars hebben ontworpen voor de stad en die gratis toegankelijk zijn voor kinderen en hun ouders. Hier vind je alle plekken om te bezoeken in Nantes. Door hier naar toe te fietsen, weet je al dat je een leuke pauze voor de kinderen zal hebben. Neem een picknick mand mee achterop de fiets en genieten maar!

Zorg voor goede spullen passend bij de leeftijd van je kind

Afhankelijk van de leeftijd van je kind of kinderen pas je het materiaal aan. Zo kun je voor de allerkleinsten een comfortabel aanhangwagentje huren waar ze in kunnen spelen, het landschap kunnen bewonderen maar ook lekker een dutje kunnen doen.

  • Een aanhangwagentje voor de allerkleinste huur je via A Bicyclette.
  • Voor de oudere kinderen die graag meetrappen is er de “follow me” die te huur is via Paulette Bike.

Let wel op: in Frankrijk zijn helmen voor alle kinderen tot 12 jaar verplicht. Niet vergeten mee te nemen.

Las pauzes in en zorg voor leuke pauzeplekken

Een tip die ik ook altijd geef bij het wandelen in de bergen. Las pauzes in en je houdt de wandeltocht, en in dit geval de fietstocht, leuk voor het hele gezin!

Fietsen en buitenlucht maakt hongerig. Bretagne heeft veel heerlijks voor de kids. Natuurlijk zijn er de beroemde crêpes, maar ook heerlijke caramel en de bekende LU koekjes komen uit dit gebied. Las een pauze in bij één van de vele marktjes waar je crêpes uit het vuistje eet.

Een lekkere tip: foodtruck Menu Fretin biedt heerlijke crêpes en zelfgemaakte ijsjes. Alles is bereid met lokale en biologische producten.

Pas je tempo aan en kies eventueel voor een stukje treinen

Met hun kortere benen moeten kinderen meer omwentelingen maken om jouw tempo vol te houden. Houd de afstanden daarom behapbaar. Kies er eventueel voor om een stukje met de trein af te leggen. Er zijn meerdere stations langs de fietsroute. Onder andere in Nantes, Saint-Nazaire, Rennes, Saint Malo en La Baule. Bovendien mag je fiets in Franse regionale treinen gratis mee. Bekijk de route goed van te voren, weet waar je heen gaat en ook waar je eventueel af kan buigen of een trein kan pakken.

Neem jij deze vakantie de fietsen mee

Fietstochten met het gezin maken, is altijd leuk. En dit blijft ook leuk wanneer je rekening houdt met de wensen van allemaal. Zijn de kinderen nog jong pas je fietsroute hier op aan en wissel af. De ene dag fietsen, de andere dag het zwembad. Zo blijft iedereen het leuk vinden om te fietsen en heb je een top vakantie. Helemaal met de leuke tips van hierboven over de fietsroute A Journey to Brittany. En deze tips voor een succesvolle fietstocht met het gezin zijn natuurlijk ook net zo goed voor een mooie fietstocht in Nederland!

foto’s beeldbank| La Baule Velo Lexandrei_amoureux

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept