Schilderen met Aquarel – een boek vol voorbeelden

Handboek schilderen met aquarel

Je wil leren schilderen met aquarel, maar weet eigenlijk nog niet zo goed wat je allemaal nodig hebt, welke verf goed is, welke penselen je nodig hebt en welk papier. Natuurlijk kan je een cursus volgen, Youtube video’s bekijken maar je kan ook het handboek van Monica Schick gebruiken ‘Schilderen met aquarel.’ Een handboek boordevol voorbeelden en tips.

Je wil leren schilderen

Wil je leren schilderen dan kan je gewoon aan de gang gaan, je koopt verf, penselen en papier en begint, maar toch is dit vaak lastig. Want wat heb je nodig aan verf, welke penselen zijn goed en is er speciaal papier wat je kan gebruiken bij het schilderen? Je kan alles nazoeken op internet, youtube video’s kijken, misschien wel een cursus volgen in het buurthuis of een thuisstudie online, maar je kan ook alle informatie halen uit het prachtige Handboek ‘Schilderen met aquarel.’

Handboek Schilderen met aquarel

Het Handboek Schilderen met aqaurel van Monica Schick (uitgeverij Deltas) bevat alle basistechnieken voor het schilderen met aquarel. Het heeft verschillende projecten stap voor stap uitgelegd. Het is een boek vol tips en ideeën om goed de techniek van het schilderen met aquarel onder de knie te krijgen.

Kan ik het ooit leren

Ben jij creatief en hou je van bezig zijn met tekenen of schilderen, dan is dit boek ook iets voor jou. Een aantal jaren geleden deed ik een cursus Leren Illustreren bij de LOI en hierbij leerde ik naast tekenen ook schilderen. Alle spullen heb ik dus in huis, echter het ontbreekt me vaak aan tijd en vooral inspiratie, om te schilderen. Geïnspireerd door programma’s als De Nieuwe Vermeer en mijn kinderen die me aanmoedigen om vooral te gaan schilderen, wilde ik eigenlijk weer beginnen. Ik was dan ook heel blij met dit boek. Ik heb tijd gemaakt, want ook dat moeten we af en toe gewoon voor ons zelf doen en ben aan de slag gegaan. S amen met dit handboek. Die ik stap voor stap heb gevolgd.

Wat heb je allemaal nodig wil je schilderen met aquarel

  • Aquarelverf zoals Winsor&Newton en Schmincke, maar ook Gouacha gebruik ik zelf graag. Gouache is een meer dekkende waterverf, dan de andere twee merken.
  • aquarelpapier ( speciaal om water te absorberen)
  • penseel
  • potlood en gum voor het schetsen
  • keukenpapier
  • 2 bakjes voor water

Aan de slag met het handboek

In het handboek van Monica Schick leer je eigenlijk stap voor stap schilderen met aquarel. Eerst gaat het over wat je nodig hebt en daarna leer je de basistechniek. Hierna kan je rustig aan de voorbeelden na schilderen. Monica schildert zeg graag bloemen en planten en daar beginnen de lessen ook mee. Door de rustige stappen die in het boek genomen worden kan je heel goed oefenen en leren om te schilderen. Ik ben eerst begonnen met oefenen in een tekenschrijft. Want hoeveel water moet ik gebruiken, is het niet te nat en welke kleuren mengen mooi. Ben ik de techniek weer eigen, dan ga ik aan de gang op aquarel papier.

Beginnen en leren aquarellen

Heb je dit een beetje onder de knie dan staan er in dit handboek nog veel meer voorbeelden om te schilderen met aquarel. Denk aan fruit, een mistig bos of een maan met vuurtoren. Lees de stappen eerst goed door en dan dan zelf aan de slag. Je zal merken wat jou goed ligt, welke penselen jij prettig vindt om te gebruiken en welke verf jouw favoriet is.

handboek schilderen

Kan ik ook aquarellen

Aquarellen is leuk om te doen, het is ontspannen en je ziet resultaat wanneer je hiermee oefent. Je kan zelf beginnen, leert heel veel van video’s, maar heb je liever het voorbeeld dichtbij? Dan is het handboek Schilderen met Aquarel een aanrader! Je leert stap voor stap de handelingen met duidelijk uitleg en foto’s. Het boek is alleen al mooi om door heen te bladeren. Moet je nagaan wanneer je zelf aan de slag gaat en ook dit ( misschien in mindere mate, maar oefening baart kunst) resultaat krijgt!

Handboek Schilderen met aquarel- alle basistechnieken en projecten stap voor stap uitgelegd.

Monica Schick

Uitgeverij Deltas

ISBN: 978-90-447-6356-0

€ 29,95 te koop bij bekende boekwinkels.

Mocht je nog verf, penselen etc nodig hebben, kijk dan eens bij Bol.com

foto’s lodiblogt/ gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept