Hoe kom je zo snel mogelijk van een jetlag af

Hoe kom je zo snel mogelijk van je jetlag af

Of je nu op vakantie gaat of terugkomt naar huis een jetlag is altijd vervelend. Je wil nu eenmaal niet je reis beginnen met een hoofd vol slaap, maar ook bij thuiskomst wil je het liefst zo snel mogelijk weer in je oude vertrouwde ritme komen. Ik geef je tips om zo snel mogelijk van een jetlag af te komen.

Ik ga op vakantie en ik wil genieten

Wat zijn we er allemaal weer aan toe. Vakantie vieren en ga je met het vliegtuig dan graag wel een vakantie beginnen zonder jetlag. Want niks zo vervelend dan dat je bij aankomt in het land van jouw vakantiebestemming de eerste dagen rond loopt als een zombie. Wat kan je doen om een jetlag minder heftig te maken?

Lees ook: De uren in en om het vliegtuig door komen

Wat is nu precies een jetlag

Een jetlag is eigenlijk een verstoring van je slaap-waakritme, doordat je in relatief korte periode reist naar een plek waar de plaatselijke tijd veel vroeger of later is. Heb je een lange vliegreis gehad, dan lopen je geest en lichaam als het ware achter. Waarbij je wel kan zeggen dat hoe groter het tijdsverschil, hoe langer de jetlag.

Wat kunnen klachten zijn bij een jetlag

Waar ik zelf het meest last van heb na een lange reis is dat ik ’s nachts wakker word en niet meer kan slapen. Of dat ik ontzettend moe ben overdag. Ook kan je minder energie hebben of verminderde concentratie en hoofdpijn hoor je ook vaak.

Het is op zich ook helemaal niet raar dat een lange vliegreis waarbij je vele tijdzones doorgaat je hele slaap en wraak ritme zo in de war kunnen gooien.

Wat kan je doen om zo min mogelijk last te hebben

Natuurlijk is een jetlag vaak niet te voorkomen, je vliegt tenslotte naar een andere tijdszone, toch kan je er wel voor zorgen dat de jetlag misschien niet zo groot zal zijn. Wat goed werkt is meteen in het ritme mee gaan van je bestemming. Want hoe sneller je gewend bent aan deze tijd, des te kleiner de kans op een jetlag. Probeer of het mogelijk is om overdag aan te komen op de plaats van bestemming. Kom je ’s nachts aan dan ben je misschien nog helemaal niet moe en kan je niet slapen, om dan de rest van de rijd wakker te blijven lukt ook niet. Beter kan je bij daglicht aankomen, meteen mee gaan in het ritme en dan ’s avonds op tijd gaan slapen. Probeer ook in het vliegtuig niet te veel koffie en/of alcohol te drinken net als dat een lichte maaltijd vaak prettiger is dan een zware maaltijd.

Na aankomst op je reis bestemming

Drink de eerste dagen na aankomst voldoende water en zorg dat je beweegt. Maar zorg dat je de eerste dag van de bestemming rustig aan doet. Ga mee in het ritme van de dag, maar ga niet meteen in volle snelheid aan je vakantie beginnen.

Nog geen idee waar de reis heen gaat. Klik hier voor reisboeken vol inspiratie

Vakantie is genieten

Een jetlag kan je niet voorkomen, dit hoort nu eenmaal bij een lange vlucht. Wel kan je rekening houden met de lengte van de vlucht en de eerste dagen extra aandacht aan jezelf, het ritme van de dag en je voeding te geven. Door de jetlag zo snel mogelijk te boven te komen, kan je heerlijk genieten van je welverdiende vakantie.

Lees ook: Wat mag zeker niet ontbreken in je vakantiekoffer.

Lees ook: Kledingstukken van travelstof- zeker niet alleen voor op vakantie.

foto gratis afbeelding pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept