De mooiste foto’s in een fotoboek, makkelijk en snel.

foto's plaats je in een fotoboek

De vakantie is al weer even geleden voor ons, de jongens gaan weer naar school en we hebben weer gewoon het normale ritme in ons huis/ gezin. We hebben zes heerlijke weken gehad, waarvan we drie weken op vakantie waren. Ik ben dol op foto’s en heb dan ook graag mijn favorieten foto’s in een boek. Zo kan ik ze bekijken wanneer ik wil. Na de vakantie ging ik dan ook aan de slag met een fotoboek. Of dit een makkelijk klus was lees je hier.

Italie en Zwitserland

Onze zomer vakantie ging dit jaar naar Italië en Zwitserland, dit hadden we van te voren eigenlijk niet zo  bedacht. Het idee was om dit jaar naar Oostenrijk te gaan, maar de weergoden waren ons niet gunstig gezind. Dus besloten we op het laatste moment om toch maar de vakantie plannen te wijzigen en ergens anders heen te gaan.

Lees ook: Hoe deze planner alleen in de vakanties nooit plant.

Foto’s maken, ik blijf schieten

De vakantie was dan misschien anders dan gepland, maar het was natuurlijk heerlijk. En dat we het zo fijn hebben gehad is terug te zien in de vele foto’s die we ook deze keer weer hadden gemaakt. Het vooral van digitaal is toch dat je blijf schieten. Deze foto’s staan dan op de computer en af en toe kijk ik er weer eens naar. Tot ik bedacht dat het ook wel leuk zou zijn om deze foto’s in een fotoboek te plaatsen.

Fotoboeken

Toen ik jong was maakte ik elk jaar wel een fotoalbum. Vol met foto’s van vakantie, uitjes en feestelijkheden. Tegenwoordig doe ik dit bijna niet meer. Ik heb van beide jongens een fotoboek van hun eerste levensjaar. En van een paar speciale vakanties heb ik een boek.  Omdat ik eigenlijk de herinnering van deze vakantie hoog wil houden besloot ik een fotoboek te maken.

Ik maakte mijn fotoboek bij fotofabriek. Op hun site vind je meteen een hele boel keus aan wat je kan maken. Naast fotoboeken, kan je onder andere ook agenda’s, kalenders en kaarten van foto’s maken.

Hoe werkt dit

Het maken van een fotoboek is heel gemakkelijk. Eerst download je het fotoprogramma die je vind op de site van Fotofabriek en vervolgens kijk je wat je wilt maken, welk formaat en kies je voor pagina’s. Wil je meer pagina’s dan aangegeven dan betaal je later iets meer bij. Na het uitkiezen, kan je aan de gang gaan. Fotofabriek heeft het maken van een fotoboek heel makkelijk gemaakt, waardoor het bijna niet mis kan gaan.  Er zijn een heleboel mogelijkheden, zo kan je onder andere gebruik maken van:

Achtergronden

Als achtergronden van de bladen kan je gebruik maken van bestaande achtergronden, maar ook een eigen foto gebruiken, dit gaf in mijn boek een heel leuk speels effect

foto's in een fotoboek plaatsen

Sjablonen

Er is een grote keus aan vaststaande sjablonen om in de bladen te gebruiken. je kan op elke pagina een andere sjabloon gebruiken. Ik heb hier zelf gebruik van gemaakt, omdat ik hierdoor zeker wist dat mijn foto’s allemaal even groot waren en door de verschillende formaten van de sjabloon kreeg het boek een leuk speels effect en kon ik net zoveel foto’s plaatsen als ik wilde.

de leukste foto's bewaar je in een fotoboek

Het resultaat

Het fotoboek is precies zo geworden als ik had gedacht. En het ging nog gemakkelijk en snel ook. Ik vind de foto voorkant erg leuk. De fotobladen zien er mooi uit, de kleuren zijn helemaal correct. Het is precies zo geworden als ik had gehoopt.

Dit fotoboek van A4 formaat met 24 pagina’s kost €22,99

Lees ook: hoe je zelf een mooi fotoboek kan maken.

foto’s lodiblogt/ pixabay/ samenwerking

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

28 reacties

 1. zegt:

  Ik vind het altijd zo’n gedoe. Software downloaden, een indeling gebruiken. Dan een foto vergeten, die ertussen willen plakken en vervolgens is je hele lay-out weg. Althans, dat is mijn ervaring maar ik ben er ook niet zo handig in. Dit klinkt wel goed overigens.

  1. Klopt hoor, maar ik moet zeggen dat het mij voor het eerst goed en gemakkelijk af ging deze keer.

 2. Emmy zegt:

  Wij doen zo ongeveer alles online, dus ook het in albums opbergen van foto’s. Als we foto’s willen kijken met bezoek, doen we dat via de televisie. Wel een duidelijk verhaal voor degene die wel een fotoboek willen hebben en maken. Dat je er elf zo creatief in kan zijn het helemaal naar je eigen smaak in te richten , is echt een groot voordeel.

  1. Op de televisie is ook erg leuk, wijd oen dat ook wel, maar meer voor ons zelf en dan een beperkt aantal in een fotoboek.

 3. Het is een mooi boek geworden. Ik merk echt dat ik veel minder foto’s afdruk sinds ze digitaal zijn. Wat ik eigenlijk wel heel jammer vind. Misschien moet ik er toch maar eens een dag voor gaan zitten om alle foto’s uit te zoeken.

  1. En in zo een boek is het zo makkelijk, dat je zelf niet meer hoef te plakken.

 4. Als ik je blog lees weet ik dat ik er weer mee aan de slag moet. Het is iets tastbaars en je bekijkt het veel sneller. Toch maar weer tijd voor inplannen!

  1. Ik vind het zelf zo leuk, je kijkt toch vaker naar de foto’s ( ik dan)

 5. zegt:

  ik neem mij elke vakantie voor foto”s te maken….al jaaaaren…

  1. haha 🙂

 6. Fijn dat het resultaat precies zo is als je had verwacht. Dat vind ik altijd het fijnst: dat het klopt!

  1. Nou ik ook hoor. Toch altijd even afwachten.

 7. zegt:

  Zo’n fotoboek vind ik altijd een mooie herinnering aan een vakantie. Ik maak ook altijd tig foto’s en in zo’n boek selecteer je dan de leukste en die geven dan goed weer hoe leuk je vakantie is geweest. Ik bedenk me trouwens net dat ik die van onze vakantie in België nog moet maken, leuk klusje voor de komende dagen!

  1. Ja, ik vind het ook zo leuk om te doen!

 8. Zo het is alweer een lange tijd geleden dat ik een fotoboek heb gemaakt. Wilde nog eentje maken van afgelopen kerstvakantie haha. Komt wel…

  1. De koudere dagen komen er weer aan, heb je er meer de tijd voor 🙂

 9. Kimberly zegt:

  Zo’n fotoboek is heel leuk om te bewaren en om zo eens een keertje in te bladeren. “Vroeger” hadden we fotoboeken en stond je altijd met spanning te wachten hoe de foto’s waren geworden..

  1. Ja, leuk juist die spanning van ‘hoe is het geworden’.

 10. zegt:

  Ik heb laatst ook een album gemaakt via fotofabriek, hartstikke handig

  1. Wat leuk, dan weet je helemaal hoe makkelijk het gaat.

 11. zegt:

  Toevallig had ik de intentie om ook eens een keertje aan de slag te gaan met een fotoalbum, ga straks even snuffelen op de site, fijn dat het geworden is zoals je wilde!

  1. Moet zeggen dat het via deze site wel heel gemakkelijk gaat en ik dan ook geneigd ben om het meer te doen.

 12. Wat leuk! En zo’n fotoboek is ook erg leuk om cadeau te geven.

  1. Dat is ook een heel leuk idee!

 13. zegt:

  Love love fotoboek. Leuk om terug te kijken. Ik moet nog vakantieboek van dit jaar fotoalbum maken.

 14. zegt:

  Fotoboeken blijven leuk. Het maken van het boek vind ik minstens zo leuk als het bekijken daarna.

 15. zegt:

  Ik ben zelf niet zo van de fotoboeken, maar heb het eerlijk gezegd ook nog nooit echt geprobeerd. Heb wel eens zitten klommlen op zo’n site, maar meer ook niet.
  Ik verwerk eigenlijk alle leuke foto’s tot blog en/of reisverhalen. Zo blijft het ook bewaard.

 16. zegt:

  Wat een mooi boek! Mooie herinnering aan een leuke vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept