Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s met je iPhone

vakantiefoto's maken met je iPhone, lees hier alle tips

Maak jij ook zo graag foto’s op vakantie, maar heb je geen zin om altijd met een zware systeemcamera rond te sjouwen. Dat hoeft niet meer. Jouw mooiste vakantiefoto’s maak je heel makkelijk met je mobiele telefoon. Ideaal als je overal en altijd foto’s wil maken.

Mobiele telefoons krijgen steeds betere camera’s

Als ik op vakantie ga dan neem ik zeker mijn telefoon mee en niet om de hele dag op Social Media aanwezig te zijn of om mijn mails te checken. Op vakantie neem ik juist graag een pauze van deze dingen, maar mijn iPhone gaat wel mee om mijn mooiste vakantiefoto’s vast te kunnen leggen. Nu is een iPhone 13 kopen misschien niet meteen voor iedereen weggelegd en natuurlijk kan je ook met andere iPhones of mobieltjes mooie foto’s maken, maar de iPhone 13 is wel een toestel die uitblinkt door de camera!

Waarom de iPhone 13

Naast alle ander specificaties heeft de camera van de iPhone 13 weer een ontwikkeling doorgemaakt. Zo heeft het twee hoofdcamera’s, maak je selfies in 12 megaixel en de gebruiksvriendelijke camera app heeft extra veel mogelijkheden. De iPhone 13 heeft in totaal drie camera’s. De camera aan de voorkant is onderdeel van Face ID en gebruik je ook om te videobellen en voor selfies.

Zo maak je nu de mooiste vakantiefoto’s met je mobiel

Ga jij op vakantie en wil je de mooiste vakantiefoto’s maken, dan heb ik hier nog een aantal tips:

  • Zoek de horizon op en hou je telefoon recht. Hierdoor geef je rust aan de foto en ziet de foto er ook mooier uit.
  • Heeft jouw telefoon meerdere functies, leer deze dan goed kennen. Oefen thuis alvast zo maak je op vakantie de mooiste vakantiefoto’s.
  • Zorg dat je jouw telefoon niet beweegt tijdens het fotograferen.
  • Maak vooral veel foto’s overdag. Het licht van de dag doet wonderen voor jouw vakantie kiekjes.
  • Zorg dat je lenzen schoon zijn.

Een statief is een goede aanvulling

Je gaat op vakantie en je wil de mooiste foto’s maken, de tips heb je nu, maar wat kan je nu nog meer gebruiken om mooie foto’s te maken? Maak gebruik van een statief. Het voordeel van een statief is dat je telefoon stil staat. Want hou je het toestel vast, dan beweeg je eigenlijk altijd wel een beetje. Met een statief heb je dit niet. Een statief heb je in heel veel verschillende maten. Hou hier rekening mee, zeker als je kijkt hoe je wilt reizen. Wil je lichtgewicht reizen, kies dan een tafel model statief. Deze kan je door de verschuifbare buizen langer maken, weegt weinig en neem je zo mee in je dagrugzak. Kan je meer mee nemen, dan kan je ook kiezen voor een zwaardere statief, die steviger op zijn poten staat en mee ruimte in neemt in jouw rugtas. Statieven komen tegenwoordig bijna allemaal met een houder voor een fotocamera en voor een telefoon.

Wil jij nu graag filmen en vloggen op vakantie zorg dan dat je een Smartphone Video kit meeneemt. Deze kit met handvatten bevestig je aan je iPhone 13, waarmee je deze heel makkelijk vast kan houden.

Lees ook: De mooiste foto’s voor een blog maken, 6 tips.

Waar gaat jouw reis heen

Heb jij al plannen gemaakt voor jouw vakantie? Weet je al wat je wil gaan doen? Waar je ook heen gaat, zorg dat je dit jaar ook weer jouw mooie vakantiefoto’s kan maken en zo lang kan genieten van de herinneringen van de vakantie. En vergeet niet, deze tips zijn natuurlijk ook voor elke andere dag dat je foto’s maakt met je mobiel.

Lees ook: Een foto op fortex voor de mooiste herinneringen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept