De mooiste foto’s voor een blog maken- 6 tips

De mooiste foto's voor een blog maken- 6 tips

De mooiste foto’s maken voor een blog, hoort bij het bloggen. Je wil producten kunnen reviewen en deze op de foto zetten. En dan wel zo dat deze meteen opvallen op jouw site Maar hoe maak je nu mooie foto’s? Wat heb je allemaal nodig? Ik geef vandaag enkele tips.

De mooiste foto’s voor een blog maak je zelf

Probeer jij je blog site ook steeds meer te optimaliseren, kijk je goed naar SEO, ben je druk op Social Media en Pinterest, gebruik je Plug-ins? Alles om meer bezoekers naar je site te krijgen. Dan wil je toch ook mooie foto’s maken voor een blog. Natuurlijk kan je op jouw blog gebruiken maken van gratis stockfoto’s zoals Pixabay. Maar leuker en persoonlijker is het wanneer je jouw foto’s zelf maakt. Nu heb ik ook niet altijd foto’s van mezelf. Soms blog ik over een onderwerp waar ik geen goede foto bij heb of van kan maken, dan gebruik ik een stockfoto. Toch maak ik de foto’s het liefst zelf, het is meer eigen en ik fotografeer nu eenmaal graag. Maar wat heb je nu nodig voor het maken van de mooiste foto’s op een blog?

De camera

Moest je voorheen toch minimaal een spiegelreflex of compact camera hebben, met je mobieltje maak je tegenwoordig ook hele mooie foto’s voor een blog. Je hoeft dus naast jouw telefoon geen extra camera te hebben. Maar dat kan natuurlijk wel. Het is heel persoonlijk, waar jij voor kiest. Zelf gebruik ik een Canon Powershot G7 Mark ii naast mijn mobiel om foto’s te maken voor mijn blog. Ik kocht deze bewust omdat ik in die tijd nog maar weinig fotografeerde met mijn mobiel en ook omdat deze camera een vlog camera is. Omdat ik steeds vaker filmpjes maak voor op mijn YouTube kanaal, komt dit nu nog steeds goed van pas.

Lees ook: Canon Powershot G7 Mark ii- review.

Maak je camera eigen

Wat je ook gebruikt voor camera om foto’s te maken voor een blog, voor elke camera telt;’zorg dat hij je eigen wordt!’ Lees de gebruiksaanwijzing, bekijk alle knopjes en al het extra’s, kijk wat je er allemaal mee kan doen en ga experimenteren. Hierdoor leer jij je camera het best kennen en zal je hier het meest plezier van hebben.

De mooiste foto's voor een blog maken- 6 tips

Statief

Ook iets wat je zeker goed kan gebruiken als blogger om foto’s te maken, is een statief. Kies een statief die stevig is, maar ook lichtgewicht en zowel te gebruiken voor een spiegelreflex, compact camera als mobiel. Hoe vast jouw hand ook is, een statief is stabiel en zorgt voor scherpere foto’s.

Op zoek naar een statief: Klik hier voor een grote keuze

De mooiste foto's voor een blog maken- 6 tips

Bloggerblackdrops

Wil jij producten reviewen en hier mooie foto’s van maken op een blog, dan zijn mooie achtergronden ook een pré. Ideaal voor bloggers zijn de BloggerBlackDrops van Webshop voor bloggers. Bij Webshop voor bloggers zijn ze gespecialiseerd in producten voor bloggers en Social Influencers. Met de Productfotografie achtergrond van WebshopvoorBloggers.nl heb je een achtergrondset van 5 BloggerBlackDrops. Met deze BloggerBlackDrops maak jij professionele foto’s. Ze zijn makkelijk in gebruik en door de verschillende achtergronden heb je er altijd een die bij het te fotograferen product past.

De mooiste foto's voor een blog maken- 6 tips

Licht

Naast een achtergrond is ook licht belangrijk bij het maken van mooie foto’s voor op een blog. Speel met het licht, wanneer jij foto’s gaat maken. Je hoeft hiervoor niet meteen speciaal studio licht aan te schaffen, kijk eerst eens wat je zelf kan doen met natuurlijk licht en kunstlicht in huis. Fotograferen is ook ontdekken en vooral oefenen. De mooiste foto’s voor een blog maak je niet zo maar ineens, daar mag je echt wel even goed voor oefenen. Meen die tijd ook.

Bewerkingsprogramma

Kijk eens op jouw laptop of computer wat er voor bewerkingsprogramma standaard op zit. Hier kan je vaak jouw foto’s al goed mee op kleur brengen, is dit met fotograferen niet gelukt.

Wees creatief

De laatste en misschien wel beste tip, wees creatief. Probeer, creëer, oefen en speel met achtergronden, licht en voorwerpen. Ga eens naar buiten, maak foto’s vanuit een ander standpunt of maak gebruik van attributen. Probeer en doe en voor je het weet maak jij de mooiste foto’s voor een blog.

Meer fotocamera’s vind je bij bol

Veel fotograferen en blijven oefenen

Voordeel met de camera’s van deze tijd is dat je foto’s kan blijven maken. Doe dit ook. Neem je camera overal mee naar toe, ga experimenteren, blijf oefenen en geniet vooral van het foto’s maken. Heel veel succes, maar met deze tips moet dat lukken!

Lees ook: Zelf een bedrijf starten- hou hier rekening mee.

Lees ook: Een fotograaf inhuren voor speciale levensmomenten.

foto’s lodiblogt/ product ontvangen 2024 dit was een samenwerking met webshop voor bloggers, helaas is deze site offline

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  Het voordeel van foto’s maken met je mobiel vind ik dat je die eigenlijk altijd wel bij je hebt. Ik heb daarom jaren geleden besloten geen nieuwe camera meer te kopen en bij het kopen van een mobiel specifiek te vragen naar een goede camera.
  Overigens gebruik ik voor achtergronden meestal mijn tafel, maar ook af en toe gewoon een blad uit zo’n bullet journal boek van de Action. Werkt prima;).

 2. Claire zegt:

  Wat een fijne tips en heerlijk blog artikel! Ik ben echt toe aan een nieuwe camera. Na 9 jaar heeft mijn trouwe Canon Spiegelreflexcamera het opgegeven. Ik ga dus gelijk een kijkje nemen naar je Canon tip. Dankjewel!

 3. Jouvence zegt:

  Handige tips! Ik maak altijd foto’s met mijn spiegelreflexcamera in natuurlijk licht en zo nodig bewerk ik ze nog na.

 4. Ik maak foto’s met mijn Panasonic. Ik heb de achtergronden ook en ik ben er erg blij mee.

 5. Felice Veenman zegt:

  blijven oefenen, dat is denk ik de ticket. Ik geloof wat fotograveren betreft echt niet in mezelf en ik geef het razendsnel op

 6. Ik doe tegenwoordig al wat meer moeite voor goede foto’s, maar ik beperk me nog wel tot foto’s maken met mijn Huawei…

 7. zegt:

  ik ben zelf fotograaf maar pak toch sneller mijn mobiel dan mijn spiegelreflex met de juiste lens hahah, gewoon lui dus. ik bewerk ze wel altijd in lightroom

 8. zegt:

  Ik heb de achtergronden ook mogen ontvangen en ben er erg blij mee. Nu ben ik aan het oefenen en experimenteren. Ik vind de daglicht in de ochtend ideaal voor mooie foto’s. Maarre.. je tips komen dus precies op tijd!

 9. Mandy zegt:

  Ik wou de achtergronden ook bestellen maar met de verzendkosten werd het me een beetje te gek.. ik maak trouwens altijd fotos met mijn iphone XR

 10. Ik maak de foto’s meestal met mijn canon ik ben gek op mijn camera. Ik ben nog steeds bezig mijn camera beter te leren kennen. Als corona het toe laat start mijn fotocursus en daar heb ik heel veel zin in. Ik gebruik sinds kort achtergronden die ik bij a… heb besteld en op karton heb geplakt werkt ideaal.

 11. Jessie zegt:

  Ik baal vaak van mijn slechte foto’s. Maar als ik eerlijk ben, oefen ik er totaal niet mee. Mooie tips dus!

 12. zegt:

  Wat een goede tips geef je. Het is inderdaad altijd mooier of unieker om eigen foto’s te maken voor bij een artikel, maar ook ik gebruik regelmatig eens een stockfoto. Moet kunnen 😉

 13. zegt:

  Leuk! Ik ga hier binnenkort ook iets over online zetten en inderdaad licht is belangrijk!

 14. Gemma zegt:

  Eigen foto’s maken kost veel tijd, maar het levert ook veel voldoening op. En je hebt weer iets moois gemaakt. Ik schiet mijn foto’s meestal in RAW, waardoor ik er nog goed de schaduwen uit kan halen. Tevens vind ik lightroom een handig programma. Ik maak meestal de foto’s met spiegelreflexcamera en vaak op een statief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept