fotoboek maken
Vrije tijd

Hoe je zelf een mooi fotoboek kan maken

Foto’s maken ik ben er dol op. Echter te vaak blijven mijn foto’s op de telefoon of laptop staan. Eerst probeerde ik foto’s nog te ontwikkelen, maar dan plakte ik ze toch steeds niet in. Vandaar dat ik steeds vaker online een fotoboek maak. En vandaag mag ik een online fotoboek -door jou zelf te maken- weg geven. Doe je mee?

Backpacken door Australië

Twintig jaar geleden reisde ik een jaar door Australië. Toen had je nog fotorolletjes in je fototoestel.  Omdat ik te nieuwsgierig was naar de foto’s en niet een jaar wilde wachten om ze te zien, liet ik ze daar zodra een rolletje vol was ontwikkelen. Ondertussen stuurde ik wel eens wat naar huis, maar nog kwam ik met een groot pak aan foto’s thuis. Hier werd alles ingeplakt. Nu twintig jaar later, merk ik dat er veel opnieuw vastgeplakt moeten worden omdat het fotolijm loslaat.

Online fotoboek maken

En dat vind ik zelf het grote voordeel van online fotoboeken maken. De foto’s laten niet meer los, de bladen zijn ook veel steviger dan de fotoboeken die ik vroeger gebruikte. Het leukste van online maken vind ik dat je verschillende sjablonen kan gebruiken, verschillende achtergronden, maar ook kaders om de foto’s heen. Door te stoeien met de verschillende mogelijkheden, geef je er een heel eigen idee aan

Fotoboeken.nl vele producten voor je mooiste foto’s

Bij fotoboeken.nl maak je gemakkelijk en snel je eigen fotoboek op tablet of desktop. Het is heel gemakkelijk om de software te installeren om vervolgens de mooiste producten naar keuze te maken. Het installeren gaat snel en het maken gaat gemakkelijk. Je kunt een professioneel en persoonlijk fotoalbum maken. Naast fotoboeken leveren ze ook wanddecoratie, wenskaarten en kalenders van dezelfde kwaliteit.

Winactie

In samenwerking met Fotoboeken.nl mag ik een fotoboek A4 liggend met foto omslag, 60 pagina’s, platliggend papier en hoog- of zijdeglans coating) ter waarde van €75,90 weggeven*.

Hoe doe je mee aan deze winactie?

 •  Geef bij de reacties aan welke foto’s jij graag in een online fotoboek zou willen plaatsen.
 • Mocht je mijn Facebookpagina lodiblogt een like willen geven vind ik dat leuk ( dan blijf je meteen op de hoogte van alle andere winacties), maar is geen moeten.
 • De winactie loopt tot 22 Oktober (

De winnares heeft inmiddels een mail gekregen. Gefeliciteerd Saskia!

Lees ook: Winter in Amsterdam- Een prachtig fotoboek.

Lees ook: Maal deze fouten niet als je een fotoboek maakt.

foto pixabay

91 thoughts on “Hoe je zelf een mooi fotoboek kan maken”

 1. Makkelijk om de software te installeren? Dat is een enorme pre. Ik doe graag mee. Ik wil een begin maken met jaarboeken te maken van de foto’s van ons dochtertje. Ze is inmiddels 5 jaar en ik heb het nagenoeg niet gedaan. Misschien nu?

 2. Wat een gave winaktie! Ben al tijden van plan stapel digitale foto’s van onze motorreizen eens te verwerken tot een mooi boek. Dus dit zou wel ideaal zijn.

  FB pagina bij deze meteen een like gegeven.

 3. ik heb een keer een digitaal fotoboek gemaakt: een afscheidskadootje voor een Autralische vriend die weer naar huis ging. Was een ontroerend cadeau…
  ik doe graag mee

 4. Hele gave winactie, ik wil nog heel graag een fotoboek maken van ons geregistreerd partnerschap ben er nog niet aan toegekomen.

  En je fb. Pagina heeft een like

 5. Wat een super gave win actie heb je gemaakt! Jaren geleden ben ik begonnen met het maken van online fotoboeken! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik dat de afgelopen jaren niet meer heb gedaan, wat eigenlijk zonde is! Het is fantastisch om terug te gaan kijken naar mooie momenten die vandaag de dag herinneringen zijn geworden! Ik doe graaag mee!

 6. Herkenbaar! Ik neem me zo vaak voor een fotoalbum te maken maar dat komt er dan weer niet van en dan blijft het bij de tel/computer. Op mijn blog http://www.liefde-voor-italie.nl maak ik ze natuurlijk wel zichtbaar maar de privéfoto’s zijn nergens direct zichtbaar. Dus die zou ik wel eens graag verzamelen in een mooi album die ik dan op de salontafel kan leggen zodat iedereen die even weer erbij kan pakken en kan doorbladeren om weer even terug te gaan naar dát moment…

 7. Leuke actie! Als ik zou winnen zou ik mijn ouders verrassen met alle foto’s van hun 25 jarig huwelijk. Ze waren de foto’s kwijt en ik heb ze gevonden. Nog vergeten om ze door te sturen dus nu kan ik ze mooi verrassen met een boek met de mooie herinneringen. Het is al een paar jaar geleden en ondertussen zijn er wat mensen overleden en ziek geworden. Een mooi plekje in een boek is dan extra bijzonder.

 8. Wat een leuke winactie, graag doe ik mee 🙂
  Ik ben nu ruim 4 jaar samen met mijn vriend en zou graag voor hem een fotoboek willen maken over onze jaren samen. We hebben een pittig jaar achter de rug omdat ik depressief ben geworden. En omdat hij me zo goed hier doorheen sleurt lijkt het me een leuke verassing voor hem ☺️

 9. Kijk, dit is zo’n winactie waar ik intens blij van wordt. Ik heb nog niet eens m’n weddingfoto’s “ingeplakt” of kan alweer beginnen met een babyboek met nu alleen nog maar echo-foto’s! Lijkt me zo leuk om eindelijk mee te beginnen!

 10. 1000 Foto’s uitzoeken, juiste formaat bepalen, naar de fotograaf, sorteren welke foto’s er op 1 pagina moeten en dan tot de conclusie komen dat je een staande foto te kort komt….. daarom loop ik inmiddels 4 reizen achter met een fotoalbum maken. Misschien toch een digitaal album maken? De foto’s van mijn laatste reis naar sri lanka zouden een mooi begin zijn.

 11. ohhh leuk dan kan ik eindelijk al die mooie foto’s van Robinn in een fotoboek doen vanaf 1 jaar want die heb ik nog steeds niet af en denk dat ze daar heel blij zal zijn want haar eerste fotoboek pakt ze er regelmatig bij dus 2 blij mensen als we winnen

 12. Wat een fijne tips! Ik maak nooit werk om mijn digitale foto’ s om te zetten naar een fotoboek, wat ik eigenlijk wel zou moeten doen, het is zo’n fijne herinnering!

 13. Het zou natuurlijk geweldig zijn om dit te winnen. Ik heb nog honderden foto’s op mijn harde schijf staan van 2 jaar vakantie in Sicilië en daar komt volgend jaar ook weer bij. In de mom van, ik moet ze toch ergens laten.

  Leuk leuk..
  Heel veel succes iedereen

 14. Ik moet bijna bevallen en ik zou het geweldig vinden mocht ik nadien een mooi album kunnen maken met de eerste foto’s van ons babytje!

 15. Mijn backpackfoto’s moeten nodig gebundeld worden in een mooi album. Leuk ook om mee bezig te gaan, zo herleef ik de reis weer een beetje. 🙂

 16. Dit is een originele en nuttige winactie! Ik ken fotoboeken.nl nog niet en ben dus heel benieuwd naar de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.
  Winnen is een goede stok achter de deur om dit jaar dan eindelijk eens een album van het eerste jaar van mijn jongste zoon te maken, zoals ik wel voor zijn grote broer heb gedaan…

 17. Wat een gave winactie. Onze 2e dochterLotte is vandaag precies 3 weken oud en we hebben heel veel mooie foto’s gemaakt van haar en haar trotse grote zus Noor. Die zullen prachtig staan in zo’n mooi fotoboek.

 18. Welke fotos niet? Ik maak standaard elk jaar van zowel elise als jarno apart een fotoboek van het hele jaar en dan nog na de grote vakantie een extra! ik kan hiermee dus wel vooruit

 19. wij zijn voor onze 12,5 jarige trouwdag naar disneyland parijs geweest. Nu wil onze dochter graag met mama een fotoboek maken, zodat ze iedereen kan laten zien wat we allemaal hebben gezien en gedaan

 20. Leuk! Ik wil graag een fotoboek maken van mijn prachtige rondreis door Amerika afgelopen zomer. En die ingeplakte foto’s van vroeger heeft toch ook wel wat vind ik hoor!

 21. Voor mijn adoptiedochter uit Zuid-Amerika waar ik veel foto’s maakte in het land van haar geboorte.Zij kan daar door omstandigheden niet heen maar zo kan ik haar toch haar geboorteland tonen in een prachtig boek.Wat een mooi cadeau zou dat zijn!

 22. Ik heb heel veel van mijn zoontje rondslingeren het zou erg mooi zijn als ik dat in een mooie boek kan doen zodat mijn zoontje later er op terug kan kijken.

 23. We fotograferen graag dagjes uit, vakantie, feestdagen, onze huisdieren. Met een gezin maak je zoveel leuks mee.Wij maken van elk jaar een fotoboek, we lopen een paar jaar achter, dit zou een super stimulans zijn weer een mooi boek te maken van 2014

 24. Ik zou graag alle foto’s die nu los in een grote bak zitten netjes in een album zetten, netjes op volgorde ook… dan wordt het weer leuk om af en toe eens te kijken!

 25. Ik volg je op facebook 🙂

  4 maanden geleden zijn mijn man en ik getrouwd en daar zijn echt super mooie foto’s uitgekomen maar helaas hebben wij ze nog steeds niet laten verwerken tot een fotoalbum.
  Dit zou ik echt nog heel graag willen, dus wat zou het fijn zijn als wij na zo’n dure bruiloft dit zouden winnen.

  Ik ga er met alle liefde voor zitten om er een prachtig boek van te maken. Deze bon zou een mooi begin zijn, dan kopen we er graag extra pagina’s bij.

  🙂

 26. Ik zou graag een fotoboek maken van onze hond Mambo die wij helaas op 11 jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen.

 27. ik doe graag mee, wat leuk om zo’n fotoboek te maken van mijn oma, die donderdag overleden is. we willen haar graag herinneren met foto’s van vroeger tot nu.

 28. Wauw hier doe ik graag aan mee het eerste foto boek heeft een tijdje geduurd eer die klaar was. Dit was het boek met foto’s van onze raamwerk. Nu is spruit nr 2 op komst dus ik heb nog behoorlijk wat achterstallig werk . Wel alles al netjes in mapjes per maand op de pc… dus wie weet kan ik in mijn verlof de tijd en rust vinden om zo’n mooi boek te maken

 29. Mijn IJsland foto’s verdienen een mooi plekje in een fotoboek zodat ik regelmatig deze reis weer keer op keer opnieuw kan beleven.

 30. Ik zou graag een fotoboek willen maken van mijn vakantie naar Texel met de kinderen, zou echt leuk zijn !! 🙂

  Groetjes Anneliese

 31. Wat een leuke winactie.
  Graag zou ik een fotoalbum willen gaan maken met de allerleukste foto’s van mijn vijf kleinkinderen ( van 3 tot 7 jaar oud)
  Ik heb helaas om privéredenen geen Facebook meer, maar ben voor het eerst op je blog en volg je nu op bloglovin.
  Graag doe ik mee.

 32. Ik doe heel graag mee. We waren 2 jaar lang geëmigreerd en ik heb de foto’s niet in een online fotoboek gedaan omdat ik het moeilijk vond dat het niet liep zoals gepland en dat we terug moesten maar toevallig net vorige week de foto’s weer bekeken en bedacht dat ik die periode nu juist mooi in een fotoboek wil doen om terug te kunnen kijken naar die mooie tijd met de kids.

 33. Wat een leuke actie! Mijn broertje stond na 2,5 jaar in Australië te zijn geweest, opeens voor onze neus als verrassing! Heel erg leuk, maar helaas was het van korte duur (2 weken). We hebben zoveel mogelijk dingen met zn allen gedaan en heel veel foto’s gemaakt met elkaar, dit wil ik graag in een boek bundelen als mooie herinnering.

 34. Het is nu net een jaar geleden dat mijn opa is overleden en ik zou heel graag een fotoalbum maken over hem en ons samen! Echt een mooi herinneringsalbum! 🙂

 35. Mijn moeder is 2 jaar geleden 50 geworden. Er zijn een hoop foto’s gemaakt van het feest op de laatste dag 49. Mijn nicht zou een fotoboek maken van alle foto’s, maar door de ziekte van haar moeder (mijn tante) is dit er nog niet van gekomen.

  Ik zou dus heel graag dit boek alsnog voor mijn moeder maken! Wat zal ze verrast zijn!

 36. Ik zou graag een fotoboek maken van mijn studie tijd in China. Dit is al twee jaar geleden en ik kom er elke keer niet aan toe om een boek te maken.

 37. Erg leuk om een fotoboek te maken met foto’s van de kinderen, ik heb nog heleboel foto’s van de kinderen die ik graag zo verzamelen in een fotoboek.

  Groetjes Anneliese

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.