Halloween costumes voor kinderen
Fashion Lifestyle

De 5 griezeligste Halloween kostuums voor kinderen

Halloween, je bent er dol op of je vind het helemaal niets. Ik, ik ben er dol op. Jarenlang gingen mijn zus en ik op 31 Oktober verkleed naar een Ierse Pub in Amsterdam. In Nederland worden er steeds meer feesten op de laatste dag van Oktober gevierd. Tijd om de 5 griezeligste Halloween kostuums voor kinderen op een rij te zetten.

Carnaval kennen we allemaal

Carnaval is natuurlijk een populair feest. Op heel veel plekken in Nederland wordt Carnaval klein of groots gevierd. Halloween is ook niet alleen meer van Amerika, Canada, Ierland of Engeland. Ook steeds vaker worden er feesten voor zowel volwassenen als kinderen in Nederland georganiseerd.

Waar komt Halloween vandaan

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar.

Kostuums

Bij dit feest zijn de kostuums veelal griezelig, toch hoeven Halloween kostuums niet persè eng te zijn. Mijn neefjes wonen in Amerika en lopen op 31 oktober langs de huizen. Volgens mij gaan zij veelal als Superhelden verkleed. Toch is de associatie met dit feest vooral griezelen! En hoe leuk vinden kinderen het niet om zich te kunnen verkleden.

Top 5 griezeligste Halloween kostuum

Dus over griezelen gesproken, wat zijn dit jaar de 5 griezeligste kostuums voor kinderen? Ik zet ze hier even op een rij:

Halloween kostuums voor kinderen

Vooral die maskers, brrrr. Ik vind ze maar eng en zou me wild schrikken wanneer er kinderen hier zo voor de deur zouden staan. De jongens hier in huis vinden het Piraten pak misschien wel het mooist. Wil je weten wat er nog meer aan feestkleding en maskers te koop is neem dan eens een kijkje op de site van Funidelia. Ook voor andere kostuums en feestartikelen.

Lees ook: Zelf maskers maken.

foto’s beeldbank/ Pixabay

BewarenBewaren

23 thoughts on “De 5 griezeligste Halloween kostuums voor kinderen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.