De 5 griezeligste Halloween kostuums voor kinderen

Halloween costumes voor kinderen

Halloween, je bent er dol op of je vind het helemaal niets. Ik, ik ben er dol op. Jarenlang gingen mijn zus en ik op 31 Oktober verkleed naar een Ierse Pub in Amsterdam. In Nederland worden er steeds meer feesten op de laatste dag van Oktober gevierd. Tijd om de 5 griezeligste Halloween kostuums voor kinderen op een rij te zetten.

Carnaval kennen we allemaal

Carnaval is natuurlijk een populair feest. Op heel veel plekken in Nederland wordt Carnaval klein of groots gevierd. Halloween is ook niet alleen meer van Amerika, Canada, Ierland of Engeland. Ook steeds vaker worden er feesten voor zowel volwassenen als kinderen in Nederland georganiseerd.

Waar komt Halloween vandaan

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar.

Kostuums

Bij dit feest zijn de kostuums veelal griezelig, toch hoeven Halloween kostuums niet persè eng te zijn. Mijn neefjes wonen in Amerika en lopen op 31 oktober langs de huizen. Volgens mij gaan zij veelal als Superhelden verkleed. Toch is de associatie met dit feest vooral griezelen! En hoe leuk vinden kinderen het niet om zich te kunnen verkleden.

Top 5 griezeligste Halloween kostuum

Dus over griezelen gesproken, wat zijn dit jaar de 5 griezeligste kostuums voor kinderen? Ik zet ze hier even op een rij:

Halloween kostuums voor kinderen
 • Piraat  €15,20
 • Graaf Vampier   €34,99
 • Heks      € 34,99
 • Bezeten Clown   €14,99
 • Moordende Clown     €15,95
 • lady Skelet (uitgelichte foto) €34,99

Vooral die maskers, brrrr. Ik vind ze maar eng en zou me wild schrikken wanneer er kinderen hier zo voor de deur zouden staan. De jongens hier in huis vinden het Piraten pak misschien wel het mooist. Wil je weten wat er nog meer aan feestkleding en maskers te koop is neem dan eens een kijkje op de site van Funidelia. Ook voor andere kostuums en feestartikelen.

foto’s beeldbank/ Pixabay

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. och hemeltje die clown, vreselijk, we doen nog neit aan haloween, maar gaan ons huis uiteraard versieren, Deze zijn wel creapy haha

  1. die maskers vind ik ook eng hoor! Brrr

 2. Haha eng! Wij doen niet aan Halloween maar ik vind de heksen outfit en piraten outfit wel erg leuk!

  1. Halloween is ook helmaal niet overal nog gebruikelijk en daarbij hebben wij ook nog 11 November 🙂

 3. Die van de heks vind ik erg leuk! Eigenlijk best wel mooi zelfs! Die clowns hoeven van mij niet zo.

  1. Heb ik ook hoor, ik vind de kostuums het mooiste.

 4. Oh bah, die moordende clown is mij iets te eng. Doet me ook denken aan die griezelclowns die een tijdje terug rondliepen.

  1. Klopt, ik ben ook meer voor de kostuums!

 5. zegt:

  Leukw blogpost. Ik kan niet kiezen. Ik vind ze allemaal erg cool. Ik ben dol op halloween.

  1. Ja ik ook, heerlijke tijd!

 6. Ana Rita zegt:

  Ik vind het heksenpakje wel leuk. Die clownmaskers vind ik een beetje luguber voor kinderen, vind het meer iets voor volwassenen.

  1. De maskers vind ik ook eng moet ik eerlijk zeggen, zelfs bij volwassenen

 7. zegt:

  Hahah te leuk! ik kan niet wachten om mijn oudste dametje om te toveren met halloween en samen op zoek te gaan naar een te gek kostuum!

  1. leuk he! Ik snap het helemaal

 8. Het is ech een steeds leuker feest aan het worden!

  1. Vind ik ook, ik ben er dol op!

 9. Ik heb nog niet zo veel met halloween voor kids, moet even groeien denk ik. Vind de kostuum ook wel aardig eng. Maar met grotere kinderen kan het wel.

  1. Het moet zeker groeien, kinderen zien het steeds vaker. Hier zijn er verschillende huizen ook echt versierd met Halloween.

 10. Ik vind de heksenoutfit wel leuk!

  1. Die is leuk he!

 11. Die moordende clown vind ik eigenlijk té eng moet ik bekennen.

  1. zegt:

   is ie ook hoor, ben ik met je eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept