stichting groot hart
Persoonlijk

Stichting groot hart: Even een dag het ziek zijn vergeten (RTL 7 Pre Proloog)

(Chronisch) ziek zijn is niet leuk. En soms is het dan zo fijn als je voor een dag even het ziek zijn mag vergeten. Onze zonen zijn chronisch ziek en werden door Stichting Groot Hart uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens het RTL 7 Pre Proloog event in Valkenswaard. Want ook zij mogen zo af en toe best even vergeten dat ze ziek zijn. En een dag genieten van snelheid, motoren, auto’s, modder en Dakar Rijders.  

Chronisch ziek

‘Ziek zijn is niet leuk’; zegt de oudste hier wel, ‘maar dat we deze dagen mee mogen maken, maakt het dan even minder erg’. En zo is het maar net. In het verleden mochten de jongens al eens beide een Opkikker dag meemaken en vlogen ze mee met de Hoogvliegers. Dagen die zo veel indruk achter laten bij kinderen en hun ouders. Dat is niet te beschrijven.

Stichting Groot Hart

En toen werden de jongens dus uitgenodigd door Stichting Groot Hart. Groot Hart bezorgt kinderen die leven met een hartafwijking, ernstige of chronische ziekte een onvergetelijke racedag. Deze dag was het tijdens het RTLPreProloog in Valkenswaard. Hier vond de 14e editie van de RTL GP Pre-proloog op het Eurocircuit plaats. Op het Eurocircuit waren veel voertuigen, die deel zullen nemen aan de Dakar Rally in januari, voor het eerst te zien. Hier konden we genieten van de auto’s motoren en vrachtwagens en alles wat daar bij komt kijken.

Pit-lane bezoeken en op de foto met alle auto’s

Het was echt een feestdag voor de jongens. Na ontvangst kregen ze beide een t-shirt van stichting Groot Hart en maakte we kennis met de vrijwilligster die deze dag voor ons zou ‘zorgen’. En dat zorgen deed ze. Zij zorgde er de hele dag voor dat ons aan niets ontbrak. Na een welkoms woord van Rob kamphues ( Groot Hart initiatiefnemer en coureur) liepen we een rondje op het Eurocrcuit, Hier mochten  we door de Pit-lane, gingen op de foto met de Formule 1 wagen van Lewis Hamilton, zagen dakar auto’s het circuit af leggen en gingen met Dakar trucks op de foto.

stichting groot hart rol 7 pre proloog

RTL 7 Pre Proloog

Vervolgens kregen de jongens raceles van Rob Kamphues, Tom Coronel en Allart Kalff en mochten ze met Rob mee rijden in een Dakar Buggy. Dit was wel zo gaaf! Het racen ging echt al hun idee te boven, wat vonden ze het gaaf en wat gingen ze hard.

Op de foto

Vervolgens mochten ze allemaal nog op de foto met alle auto’s, rijders, motoren en trucks die vanaf januari weer mee zullen rijden met de Dakar Rally. De jongens -en wij- hadden een top dag en ik wil stichting Groot Hart ( en alle vrijwilligers) dan ook heel erg bedanken voor deze geweldige dag.

stichting groot hart 

‘the beast’ de auto van de broers Coronel vanaf 6 januari 2018 te zien in de Dakar Rally

Voor meer informatie over Stichting Groot Hart, neem een kijkje op de site

waar vind je de stoerste en grootste Dakar auto's?

Alles over stichting Opkikker vind je hier

De uitzending van RTLPreProloog is 18 November om 19.30 op RTL 7 

#foto’s lodiblogt

20 thoughts on “Stichting groot hart: Even een dag het ziek zijn vergeten (RTL 7 Pre Proloog)”

  1. Dat klinkt als een geweldige dag, maar dat hebben jouw kinderen, denk ik ook wel verdiend…Behalve dat het natuurlijk heel erg leuk is, al dat racen van dichtbij mee te maken, is het vast ook fijn te weten dat er mensen zijn die je dit gunnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *