Stichting groot hart: Even een dag het ziek zijn vergeten (RTL 7 Pre Proloog)

(Chronisch) ziek zijn is niet leuk. En soms is het dan zo fijn als je voor een dag even het ziek zijn mag vergeten. Onze zonen zijn chronisch ziek en werden door Stichting Groot Hart uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens het RTL 7 Pre Proloog event in Valkenswaard. Want ook zij mogen zo af en toe best even vergeten dat ze ziek zijn. En een dag genieten van snelheid, motoren, auto’s, modder en Dakar Rijders.  

Chronisch ziek

‘Ziek zijn is niet leuk’; zegt de oudste hier wel, ‘maar dat we deze dagen mee mogen maken, maakt het dan even minder erg’. En zo is het maar net. In het verleden mochten de jongens al eens beide een Opkikker dag meemaken en vlogen ze mee met de Hoogvliegers. Dagen die zo veel indruk achter laten bij kinderen en hun ouders. Dat is niet te beschrijven.

Lees ook: Een super opkikker dag voor zieke kinderen.

Stichting Groot Hart

En toen werden de jongens dus uitgenodigd door Stichting Groot Hart. Groot Hart bezorgt kinderen die leven met een hartafwijking, ernstige of chronische ziekte een onvergetelijke racedag. Deze dag was het tijdens het RTLPreProloog in Valkenswaard. Hier vond de 14e editie van de RTL GP Pre-proloog op het Eurocircuit plaats. Op het Eurocircuit waren veel voertuigen, die deel zullen nemen aan de Dakar Rally in januari, voor het eerst te zien. Hier konden we genieten van de auto’s motoren en vrachtwagens en alles wat daar bij komt kijken.

Alles willen weten over de Dakar Rally, je vindt het hier

Pit-lane bezoeken en op de foto met alle auto’s

Het was echt een feestdag voor de jongens. Na ontvangst kregen ze beide een t-shirt van stichting Groot Hart en maakte we kennis met de vrijwilligster die deze dag voor ons zou ‘zorgen’. En dat zorgen deed ze. Zij zorgde er de hele dag voor dat ons aan niets ontbrak. Na een welkoms woord van Rob kamphues ( Groot Hart initiatiefnemer en coureur) liepen we een rondje op het Eurocrcuit, Hier mochten  we door de Pit-lane, gingen op de foto met de Formule 1 wagen van Lewis Hamilton, zagen dakar auto’s het circuit af leggen en gingen met Dakar trucks op de foto.

RTL 7 Pre Proloog

Vervolgens kregen de jongens raceles van Rob Kamphues, Tom Coronel en Allart Kalff en mochten ze met Rob mee rijden in een Dakar Buggy. Dit was wel zo gaaf! Het racen ging echt al hun idee te boven, wat vonden ze het gaaf en wat gingen ze hard.

Op de foto

Vervolgens mochten ze allemaal nog op de foto met alle auto’s, rijders, motoren en trucks die vanaf januari weer mee zullen rijden met de Dakar Rally. De jongens -en wij- hadden een top dag en ik wil stichting Groot Hart ( en alle vrijwilligers) dan ook heel erg bedanken voor deze geweldige dag.

’the beast’ de auto van de broers Coronel vanaf 6 januari 2018 te zien in de Dakar Rally

Voor meer informatie over Stichting Groot Hart, neem een kijkje op de site

foto’s lodiblogt/ gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. zegt:

  Wat een gave actie en geweldig dat je zoontjes dit mee mochten maken, een hart onder de riem is af en toe voor zowel de ouders als de kinderen fijn.

  1. nou dat is zeker zo hoor!

 2. zegt:

  Dat klinkt als een geweldige dag, maar dat hebben jouw kinderen, denk ik ook wel verdiend…Behalve dat het natuurlijk heel erg leuk is, al dat racen van dichtbij mee te maken, is het vast ook fijn te weten dat er mensen zijn die je dit gunnen

  1. Klopt, dat is het helemaal!

 3. zegt:

  Wat geweldig dat ze zulke leuke dingen regelen voor kinderen. Dat verdienen ze echt.

  1. Nou echt, zoveel kinderen worden blij gemaakt!

 4. Essma zegt:

  Fantastisch zeg! Fijn dat ze het even kunnen vergeten en wat knap dat ze zo jong al kunnen relativeren! Liefde voor jouw zoons!

  1. Dankje wel, wat super lief!

 5. Wauw, wat een bijzondere dag lijkt me dit. Wat fijn dat jullie daar aan mee mochten doen!

  1. Nou absoluut, een dag met een gouden randje.

 6. Wat fijn dat de jongens via deze weg zo’n mooie dag hebben ervaren. Fijn dat je oudste dat ook zo mooi verwoord heeft.

  1. Oh het was echt te gek!

 7. zegt:

  Wat goed dat ze er al zo jong mee ”bezig” zijn! ’t Is ook echt belangrijk er aandacht aan te geven.

  1. Nou absoluut!

 8. zegt:

  Wat lijkt mij bijzonder dag voor de jongens. Geweldig

 9. VYELLA zegt:

  Wat super mooi geschreven van je en wat een súper initiatief zeg! Blij dat er dit soort dingen bestaan in Nederland!

 10. Ja nou dat klopt helemaal!

 11. Wauw wat een gaaf dat dit wordt georganiseerd! Het klinkt alsof jullie een hele mooie dag hebben gehad 🙂

  1. Ja het was zo gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept