Tips om je woning klaar te maken voor de zomer

Tips om je woning klaar te maken voor de zomer

De lentekriebels zijn nog maar net achter de rug, of de zomerkriebels staan al voor de deur. Met de zomer in je bol kán je niet wachten om je woning klaar te maken voor de zomer. Daarom speciaal voor jou 4 zomerse tips voor je woning.

Je woning klaar maken voor de zomer

De lente schoonmaak die kennen we wel, maar wat kan je nu doen om jouw woning klaar te maken voor de zomer? Met deze vier zomerse tips zou je willen dat het elke dag zomer was:

  1. Goede binnenkomer, upgrade te hal: een hal vol dikke winterjassen, mutsen, handschoenen en sjaals? Daar krijg je het spontaan koud van. Tijd voor vrolijke zomerjasjes, zonnebrillen en makkelijke instappers! Kan het voor jou niet zomers genoeg? Zet je slippers dan ook maar alvast klaar in de hal.
  1. Maak de woonkamer zomerproof: alhoewel je in de zomer misschien het liefst de hele dag buiten leeft, blijft de woonkamer in elk seizoen een fijne plek. Laat de warme fleece dekentjes plaats maken voor vrolijk gekleurde kussentjes. Zet een prachtige schaal of glazen pot vol tropische schelpen op tafel. En natuurlijk mag een heerlijk geurend veldboeket niet ontbreken bij de zomerse aankleding van je woonkamer.
  1. Pak grote oppervlaktes aan in de slaapkamer: niet alleen de details werken mee aan een zomerse uitstraling van de slaapkamer, maar ook de oppervlaktes. Een makkelijke toepasbare tip is je dekbedovertrek! Afhankelijk van je smaak kun je kiezen voor een rustiek wit dekbedovertrek of juist een overtrek met zon, zee en strand. Wil je het nóg grootster aanpakken? Dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de kledingkast te vervangen. Zeker wanneer de kledingkast al nodig aan vervanging toe is, is dit je kans om dit project eindelijk op te pakken. Maak van deze situatie gebruik en zorg ervoor dat je de kast zo slim mogelijk ontwerpt. Wat dacht je van een handige Kastengigant schuifdeur? Dit bespaart ontzettend veel ruimte. En laat dat nu net bijdragen aan een echte zomerse sfeer.
  1. Boots het strand na in de badkamer: natuurlijk niet letterlijk. Want zand in de badkamer is een doorn in het oog. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je badkamer zomers te laten voelen. Ben je creabea, dan kun je een brede glazen vaas vullen met een laagje fijn zand en schelpen. Om een heerlijke strand en zeegeur na te bootsen, kun je geurstokjes in de badkamer neerzetten met bijvoorbeeld kokos of vanille geur. 

Haal de zon in huis

Hoe fijn is het de laatste dagen, nu de zon weer schijnt. Merk jij ook meteen dat je veel vrolijker bent? Ik zelf vind het heerlijk om de zomer in huis te halen, door kleuren en accessoires. Met bovenstaande tips maak jij je woning weer helemaal klaar voor de zomer en zorg jij dat elke dag dat zomerse gevoel aanwezig is in jouw huis. Bedankt voor deze fijne zomerse gastblog.

foto pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Claire zegt:

    Ik ben zooooo blij met de plotselinge zomerse temperaturen. De deur staat hier de hele dag open. Heerlijk al die frisse lucht! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept