Een (oude) foto nieuw leven in blazen met 3D

Een (oude) foto nieuw leven in blazen met 3D

Heb jij foto’s die je wel wat extra’s verdienen? Oude foto’s of een selfie die je met je smartphone hebt gemaakt? Laat van je (oude) foto’s een 3D poster maken! Je foto krijgt een hele andere uitstraling. Maar waar moet je op letten als je dit wil doen?

Een feestje vieren

Dit jaar zijn wij twaalf en een half jaar getrouwd. We hadden niet in de planning dit uitgebreid te vieren, maar wilden hier een klein beetje aandacht aan geven als we in de zomervakantie in Amerika zouden zijn. Ik ben groot fan van Las Vegas en omdat we hier ook onze eerste trouwdag vierden, vonden we het leuk, om hier iets speciaals te doen. Niks raars hoor, gewoon er wel even extra bij stil staan en lekker uit eten gaan. Nu gaat de reis naar Amerika niet door dit jaar, dus moet ik op een andere manier onze trouwdag speciaal maken.

Veel foto’s zitten in een album

Onze trouwdag, was twaalf jaar gelden in Haarzuilen. Hier lieten we onze trouwfoto’s maken bij Kasteel de Haar. Twee hiervan staan uitvergroot in de woonkamer en al de andere zitten in een fotoalbum.

Oude foto’s nieuw leven in blazen

Ik was heel benieuwd wat het effect zou zijn om een oude trouw foto op een 3D poster te laten zetten. Print je foto’s in 3D bij Floop Photography en je krijgt een print met realistische diepte. Ze kunnen ieder plaatje die jij voor ogen hebt ‘Floopen’. Dus niet alleen uit de huidige tijd of zoals bij mij van een paar jaar geleden, maar ook oude huwelijksfoto’s van je opa en oma of een selfie van je mobiel. Het eindresultaat is een foto die meer tot leven lijkt te komen en er echt vanaf spat.

Het 3D effect

Je kent ze misschien wel die linialen of plaatjes uit onze kindertijd, waarbij de plaatjes bewogen als je ze kantelde, dat gebeurt met de foto in 3D ook. Maar dan in een hele heldere versie. Kijk je er recht naar, dan zie je minder effect, maar kijk je van de zijkanten dan is het net of het plaatje tot leven komt. De poster die ik na een paar dagen binnen kreeg, is stevig en gemaakt van ECOPET (een gerecycled plastic). Wij hebben de poster op een multiplex plaat geplakt, maar je kan hem ook met tape ophangen. Voor het mooiste effect zet je hem neer of hang je hem op, van waar je er op een afstandje naar kan kijken.

Het effect van een 3D foto is verbluffend

Ik ben zeer verrast over het effect, ik had op de site al gezien hoe het 3D effect er uit ziet, maar om je eigen poster dan in handen te hebben, is net magie. Van welke kant je ook kijkt, er gebeurt iets. Wat ik vooral heel mooi vind is wanneer je van de rechter kant kijkt het wit van de jurk en het wit van de auto zo helder is, dat het net is of ze uit de poster komen. En kijk je vanaf links dan is het of de auto zo weg zal rijden van de poster af!

Een oude foto nieuw leven in blazen met 3D

Lastig om het resultaat hier te laten zien

Omdat het lastig is het 3D effect aan jullie te laten zien heb ik hieronder een filmpje van de site van Floop photography geplaatst. Hierop kan je het effect heel goed zien:

Waar moet je op letten als je een foto bestelt?

Van elke foto zou je een 3D poster kunnen laten maken. Toch is het bij het kiezen van een foto belangrijk dat je goed kijkt naar waar je het 3D effect aan wilt geven. Zo krijg je het mooiste effect met foto’s waar niet te veel mensen op staan en op foto’s met een natuurlijke achtergrond (dus geen witte muur). Het effect zal hierbij het beste uitkomen en sprekend zijn.

Een oude foto nieuw leven in blazen met 3D

Ik kan alleen maar zeggen dat het laten maken van een 3D poster bij Floop Photography echt een aanrader is. Voor nieuwe foto’s, maar zeker ook om een oude plaat weer nieuw leven in te blazen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

20 reacties

 1. zegt:

  Wat gaaf zeg! En leuk om jou in trouwjurk te zien.

  1. zegt:

   Ik zou de dag zo over willen doen, alleen al om de jurk weer een keer te mogen dragen.

 2. Felice Veenman zegt:

  wat een fantastische trouwfoto! echt leuk. Ik weet het niet met 3D, komt dat niet heel erg je kamer in, zal ik maar zeggen

  1. zegt:

   Ik snap wat je bedoelt, je moet echt voor de foto staan ( en dan wel van een kant kijken) dan pas zie je het effect.

  2. Frederique zegt:

   Wat bijzonder, ik heb dit niet eerder gezien. Erg leuk!

 3. zegt:

  wat een gave mooie foto lodi 😀 en ik ken het concept en hoop er binnenkort ook mee te gaan werken 😀 heb al aardig wat klanten die er vraag naar deden dus ben benieuwd

  1. zegt:

   Oh wat leuk Rachel, ik ben benieuwd wat jij er van zal vinden!

 4. sophie zegt:

  Wat een leuke foto. 3D is niet echt iets voor mij, denk ik. Zelfs als ik naar een film in 3D kijk, krijg ik er altijd mega hoofdpijn van, heb je dat dan ook niet met een foto?

 5. zegt:

  Wat leuk zeg. Ze verzinnen ook steeds weer wat nieuws he, nice!

 6. Wat een leuke manier om je trouwdag speciaal te maken! Een mooie combinatie van oud en nieuw!

 7. zegt:

  Wat een gaaf en vooral origineel idee!

 8. zegt:

  Wat gaaf dat dat kan! En hele mooie foto!

 9. Laura zegt:

  Wat een mooi effect. Heel gaaf

 10. zegt:

  wat leuk zeg! ik ken het nog niet, maar dit is wel origineel zeg!!

 11. Verrassend! Ik moet zeggen dat ik me er steeds weinig bij kon voorstellen als ik zag bij anderen dat ze zo’n foto hadden laten afdrukken. Maar dat filmpje maakt het echt duidelijk. Heel mooi! En altijd fijn om een mooie foto van jullie in huis te hebben, zonde als ze liggen te verstoffen in een album (of erger: op de computer) eigenlijk.

  1. zegt:

   Dat snap ik heel goed, dat had ik zelf ook hoor. Het is ook lastig om het mooie effect hier weer te geven.

 12. zegt:

  Zo grappig, mijn oude foto’s stammen nog uit de tijd dat er geen selfies en smartphones bestonden. Ben bezig met het dia archief van wijlen mijn vader. Daar zitten zoveel mooie vintage opnamen tussen. Ik deel ze geregeld op mijn persoonlijke IG kanaal.

  1. zegt:

   oh wauw Caroline dat is ook gaaf zeg. Ik vroeg laatst foto’s aan mijn vader voor hier op mijn blog, die kwamen ook van dia’s ( 1976) te leuk om te zien.

 13. Wat leuk dat ze dit tegenwoordig zo kunnen maken zeg! Het effect is op de foto wat lastig te zien ja, maar de video zegt genoeg 🙂

 14. zegt:

  Het ziet er heel gaaf uit. Dit wil ik ook graag hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept