De vele voordelen van een rolgordijn!

De vele voordelen van een rolgordijn!

Op zoek naar gordijnen voor je woon of slaapkamer? Wat dacht je van rolgordijnen! Voordeel is dat deze door het hele huis toe te passen zijn, waarmee je eenheid in huis kan creëren. Niet alleen mooi, bestellen is ook nog eens heel eenvoudig!

Voor welke gordijnen ga je?

Verduisterende gordijnen, gewone gordijnen, lamellen, jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen. Het is allemaal raambekleding of raamdecoratie om je huis behaaglijk te krijgen en sfeer te scheppen. Om je echt thuis in je eigen huis te voelen. De buitenwereld echt buiten te sluiten en de warmte binnen te houden.

Waarom kiezen voor deze raamdecoratie?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vorm van raamdecoratie voor je woonkamer of je slaapkamer, je keuken of je badkamer, dan is het misschien verstandig om eens te denken aan rolgordijnen. Rolgordijnen zijn door het hele huis toe te passen waardoor je een echte eenheid creëert. Maar rolgordijnen hebben nog veel meer voordelen en bovendien is een rolgordijn bestellen nog nooit zo eenvoudig geweest!

Isolerende eigenschap

Rolgordijnen zijn energiebesparend. Met een goed op maat gemaakt gordijn sluit je de kou buiten zodat je bespaart op je energierekening. Deze isolerende eigenschap is dus ook nog goed voor je portemonnee. De rolgordijnen zijn strak van uiterlijk en kunnen toch perfect passen in een landelijk interieur en zijn ook in combinatie met overgordijnen toe te passen.   

Nog meer voordelen

Met een vrolijke print zijn rolgordijntjes hartstikke leuk op de kinderkamer. Ze worden op maat gemaakt dus ze passen naadloos in elk raamkozijnen. Je kunt kiezen uit verduisterende rolgordijnen voor in de slaapkamer en enigszins lichtdoorlatende rolgordijnen voor in je woonkamer. Met duo rolgordijnen kun je spelen met licht. Een ander voordeel is dat ze tijdloos zijn.

Keuze uit stijlen, afmetingen en kleur

Terwijl jouw interieur verandert, kun je de rolgordijnen gewoon laten hangen. Wil je nieuwe? Dan kun je kiezen uit ontzettend veel stijlen, afmetingen en kleuren. Zo kun je voor klassiek kiezen, voor hyper modern of voor industrieel. Deze gordijnen passen in elke inrichting en in elk raamkozijn. Zo zijn er nu ook speciale dakraam rolgordijnen. Bekijk naast al deze voordelen vooral waarvoor je ze wil gebruiken. Is het alleen maar ter decoratie of wil je een slaapkamer extra kunnen verduisteren als je wil gaan slapen? Is het je om meer privacy te doen of juist om de kou buiten te houden en de warmte binnen? Aan de hand van de toepassing kun je beslissen welke soort je wil. Een verduisterend, een duo, een plissé of een lichtdoorlatend gordijn? Maak ook gebruik van de vele voordelen van een rolgordijn! 

Genoeg keuze in gordijnen

Gordijnen koop je niet zo maar even, dit is vaak dat geen wat als laatst aangeschaft wordt in een woning en dat is ook niet raar aangezien gordijnen je interieur een hele eigen sfeer en gevoel geven.

foto lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  In mijn slaapkamer heb ik een verduisterend rolgordijn en ik vind het echt een fijne manier van raamdecoratie. Lekker simpel, maar heel effectief.

  1. zegt:

   dat precies! Naomi en verduisterd is zo fijn! Dat hebben we hier ook.

 2. zegt:

  In de slaapkamer prima maar voor de woonkamer vind ik rolgordijnen niet mooi. Daar heb ik liever pliségordijnen.

 3. zegt:

  Ik heb in mijn slaapkamer een rolgordijn en dat vind ik ooo echt mega prettig!!

 4. zegt:

  Had altijd rolgordijnen nu voor plissé gekozen ik ben benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept