klimmen
Reizen Vrije tijd

Zomervakantie plannen, het is er weer tijd voor.

Zomervakantie plannen? Waarschijnlijk denk je nu eerder aan wintersport en Oostenrijk dan aan de zomervakantie. Toch worden de eerste plannen voor de zomervakantie alweer gemaakt. In veel gevallen worden huisjes of campings alweer besproken. Vandaar vandaag een artikel online over mijn grote passie: klimmen en een van de leukste campings van België. Hier kan je van de zomer super veel sportieve activiteiten kan ondernemen.

Klimmen in de Ardennen

Een jaar of zes was ik toen mijn vader klim instructeur werd. Naar mijn idee gingen we toen bijna elk weekend naar België om te klimmen. Mijn vader stimuleerde en motiveerde ons altijd om ook een route te klimmen, maar dwong dit niet af. Dit is waarschijnlijk een van de redenen dat ik nu nog steeds elke week in de hal klim en we zomers zo veel mogelijk in België of Frankrijk te vinden zijn. Ook nu ik zelf een gezin heb ( ik ontmoette mijn man in de klim hal, dus er is zeker sprake van een ‘gezamenlijke hobby’) gaan de jongens gewoon mee en motiveren wij ze eigenlijk net zo als mijn ouders bij ons deden.

Op een steenworp afstand

België is ideaal voor sportievelingen als wij. Het is in de buurt en er is ontzettend veel te doen. Naast klimmen in de Ardennen kan je hier natuurlijk veel meer. Op mijn zoektocht naar een leuke camping die we als uitval basis kunnen gebruiken in de weekenden en de zomervakantie, kwam ik terecht bij Outdoor camping Barvaux. Niet alleen zit je hier prima wanneer je wilt klimmen. Ook voor verschillende outdoor activiteiten is dit de ideale camping. De Ardennen is gemakkelijk te bereiken en dichtbij Nederland. Het is dus niet nodig om een urenlange reis te maken om toch echt het gevoel te hebben dat je in het buitenland bent. Geniet van de rustgevende natuur in een prachtige omgeving of maak gebruik van de actieve faciliteiten die de Ardennen te bieden heeft!

Rivier de Ourthe

Outdoor Camping Barvaux, is gelegen in de gemeente Durbuy direct aan de rivier de Ourthe in de Belgische Ardennen. Outdoor Camping Barvaux is een middelgrote camping met de gezelligheid van een kleine camping dat gerund wordt door Nederlanders.  De camping bevindt zich in de Vallei van de Ourthe, direct aan de rivier. Een ideale omgeving voor een ontspannen of avontuurlijk verblijf in de zomervakantie. Te midden van de ongerepte natuur kan je wandelen, vissen, eeuwenoude dorpjes bezoeken, mountainbiken, kajakken, abseilen, paintballen en nog veel meer.

zomervakantie

Begeleide activiteiten

Naast heel veel sportieve activiteiten die je in de zomervakantie zelf kan doen, zijn er ook begeleide activiteiten die georganiseerd worden op de camping zoals een outdoor zeskamp, Highland games, shoot out. Maar ook een bergsportdag en abseilen staat op het programma van deze camping. Het programma van de Mei en zomervakantie 2017 staan al op de site dus kan je samen met je partner en kinderen nu al plannen maken welke activiteiten er gedaan kunnen worden.

Plannen maken voor de zomervakantie

Gebruik jij de kerstvakantie ook om eens rustig de zomervakantie plannen te maken en je houdt wel van een actieve vakantie dan zou ik zeker een kijkje nemen op deze camping. De mogelijkheden van activiteiten, accommodatie en faciliteiten zijn groot. Zo hoef je net zelf met een tent te komen maar kan je gebruik maken van de blokhutten, safaritenten of pipowagen die aanwezig zijn. Outdoor camping Barvaux is zeker het bezoeken waard!

Zomervakantie plannen, het is er weer tijd voor. #tips

handtekening

Dit artikel is geschreven in samenwerking verband/Disclaimer

Foto klimmen privébezit. Foto oudoor camping Barvaux

5 thoughts on “Zomervakantie plannen, het is er weer tijd voor.”

  1. erg vreemd he… De zomer is net voorbij, en bij mijn zijn de zomer kriebels gister begonnen. Het nieuwe jaar geeft mij ieder jaar weer het uitzicht op Koninginnedag. En ja na Koninginnedag is het alweer zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *