Zomervakantie plannen- naar de Ardennen in België

De zomervakantie plannen maken, met deze tips. lukt dat heel goed.

Zomervakantie plannen? Waarschijnlijk denk je nu eerder aan wintersport en Oostenrijk dan aan de zomervakantie. Toch worden de eerste plannen voor de zomervakantie alweer gemaakt. In veel gevallen worden huisjes of campings alweer besproken.

Klimmen in de Ardennen

Hou jij van avontuur? Ben je graag bezig in de zomervakantie? Dan is België een prima plek om heen te gaan. Zelf kom ik hier graag, om te klimmen. Een jaar of zes was ik toen mijn vader klim instructeur werd. Naar mijn idee gingen we toen bijna elk weekend naar België om te klimmen. Mijn vader stimuleerde en motiveerde ons altijd om ook een route te klimmen, maar dwong dit niet af. Dit is waarschijnlijk een van de redenen dat ik nu nog steeds elke week in de hal klim en we zomers zo veel mogelijk in België of Frankrijk te vinden zijn. Ook nu ik zelf een gezin heb (ik ontmoette mijn man in de klim hal, dus er is zeker sprake van een ‘gezamenlijke hobby’) gaan de jongens gewoon mee en motiveren wij ze eigenlijk net zo als mijn ouders bij ons deden.

Op een steenworp afstand

België is ideaal voor sportievelingen als wij. Het is in de buurt en er is ontzettend veel te doen. Naast klimmen in de Ardennen kan je hier natuurlijk veel meer. Op mijn zoektocht naar een leuke camping die we als uitval basis kunnen gebruiken in de weekenden en de zomervakantie, kwam ik terecht bij Outdoor camping Barvaux. Niet alleen zit je hier prima wanneer je wilt klimmen. Ook voor verschillende outdoor activiteiten is dit de ideale camping. De Ardennen is gemakkelijk te bereiken en dichtbij Nederland. Het is dus niet nodig om een urenlange reis te maken om toch echt het gevoel te hebben dat je in het buitenland bent. Geniet van de rustgevende natuur in een prachtige omgeving of maak gebruik van de actieve faciliteiten die de Ardennen te bieden heeft!

Rivier de Ourthe

Outdoor Camping Barvaux, is gelegen in de gemeente Durbuy direct aan de rivier de Ourthe in de Belgische Ardennen. Outdoor Camping Barvaux is een middelgrote camping met de gezelligheid van een kleine camping dat gerund wordt door Nederlanders.  De camping bevindt zich in de Vallei van de Ourthe, direct aan de rivier. Een ideale omgeving voor een ontspannen of avontuurlijk verblijf in de zomervakantie. Te midden van de ongerepte natuur kan je wandelen, vissen, eeuwenoude dorpjes bezoeken, mountainbiken, kajakken, abseilen, paintballen en nog veel meer.

Begeleide activiteiten

Naast heel veel sportieve activiteiten die je in de zomervakantie zelf kan doen, zijn er ook begeleide activiteiten die georganiseerd worden op de camping zoals een outdoor zeskamp, Highland games, shoot out. Maar ook een bergsportdag en abseilen staat op het programma van deze camping. Het programma van de Mei en zomervakantie 2017 staan al op de site dus kan je samen met je partner en kinderen nu al plannen maken welke activiteiten er gedaan kunnen worden.

Plannen maken voor de zomervakantie

Gebruik jij de kerstvakantie ook om eens rustig de zomervakantie plannen te maken en je houdt wel van een actieve vakantie dan zou ik zeker een kijkje nemen op deze camping. De mogelijkheden van activiteiten, accommodatie en faciliteiten zijn groot. Zo hoef je net zelf met een tent te komen maar kan je gebruik maken van de blokhutten, safaritenten of pipowagen die aanwezig zijn. Outdoor camping Barvaux is zeker het bezoeken waard!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Leo Fontes via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Ze zitten inderdaad in een mooi en uitdagend gebied.

  1. En niet te ver weg,soms ook wel fijn.

 2. Margo zegt:

  De kerstvakantie is nog een beetje vroeg voor ons om al plannen te maken. Alhoewel… ik denk dat ons plan is om thuis te blijven 🙂

  1. zegt:

   Thuis blijven is ook fijn. Ik ben verbaast hoeveel mensen aangeven al geboekt te hebben en op zich ook niet vreemd wanneer je naar de populaire plekken gaat, die zijn zo vol

 3. Sierraa zegt:

  erg vreemd he… De zomer is net voorbij, en bij mijn zijn de zomer kriebels gister begonnen. Het nieuwe jaar geeft mij ieder jaar weer het uitzicht op Koninginnedag. En ja na Koninginnedag is het alweer zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept