Privacyverklaring lodiblogt

privacy verklaring lodiblogt

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Omdat ik  persoonsgegevens verzamel, heb ik ook een privacyverklaring opgesteld. 

Privacyverklaring Lodiblogt

Per Mei 2018 is een privacyverklaring verplicht, ook op websites. Omdat ik op lodiblogt ook persoonsgegevens verzamel, al is het maar weinig, heb ik wel een privacyverklaring opgesteld. Ik ben wettelijk verplicht bezoekers van mijn website duidelijk te informeren welke privacygevoelige gegevens ik verzamel en met welk doel. Dit volgt uit de Wet bescherming Persoonsgegevens.

Persoonsgegevens

Mijn site is https://lodiblogt.nl. Als blogger op deze site verzamel ik persoonsgegevens, van jou als bezoeker. Wanneer je reageert op een blogartikel dan vraag ik je naam, e-mail adres en is er ook de mogelijkheid tot het invullen van je website.

privacyverklaring lodiblogt

Doel van het verzamelen van deze gegevens.

Wanneer je reageert onder een blogartikel van mij, dan komt alleen je naam hierbij te staan. Jouw e-mail adres komt nooit zichtbaar op mijn site. Ik maak alleen gebruik van jouw e-mail adres, wanneer ik persoonlijk reageer bij een winactie. De winnaars van winacties krijgen namelijk altijd een email van mij.

Cookies

Wanneer je mijn site opent verschijnt er boven aan een balk met cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens jouw bezoek aan mijn website op je computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. Deze informatie kan bij een later bezoek weer worden herkend door deze website. En soms kan ook een andere website de cookie lezen en er informatie in opslaan.

Delen van de persoonsgegevens

Ik ben als enige eigenaresse en blogger op lodiblogt. Naast mij komt niemand anders op deze site. De gegevens zullen dan ook alleen voor mij te zien zijn. Het kan voorkomen dat ik jouw mail adres door moet geven aan een derden bij bijvoorbeeld een winactie. Dit laat ik jou dan van te voren weten. Je persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers. Deze zijn eigendom van Neostrada.

Hoe lang worden jouw gegevens bewaard

Als je op mijn site een reactie achterlaat onder een blog, worden de gegevens bewaard. Ik ben de enige die dit ziet en doe hier verder niks mee.

Welke rechten heb jij

  • recht op inzage en kan aangegeven als je gegevens verwijderd of gewijzigd wil zien.
  • je mag bezwaar maken tegen het verwerken van deze gegevens.
  •  je kan zonder reden van opgave je bevestiging van persoonsgegevens willen verwijderen.

Google Analytics

Ik gebruik Googel Analytics om te zien hoeveel gebruikers op mijn site komen.  Om jullie privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik gegevens delen uitgeschakeld.

Beveiligingsniveau

Het beveiligingsniveau is met de huidige technische mogelijkheden voldoende om ongeoorloofde toegang tot, aanpassing, openbaarmaking of verlies van persoonsgegevens te voorkomen.

Contact gegevens

Je kan contact met me opnemen via lodiblogt@hotmail.com of het contact formulier.

Mocht je vragen hebben neem dan contact met me op.

Voor dit artikel heb ik informatie ingewonnen op autoriteitpersoonsgegevens. Door een artikel op Bloggen en loggen werd ik aan gezet tot het maken van deze privacyverklaring. Dank zij  het artikel van Mama’s Liefste, zag ik dat ik nog iets miste in mijn verklaring en paste dit nog veen aan. Dank hiervoor.

Over de auteur

ik ben schrijver, reiziger, bohemian en modeliefhebber en deel graag tips, ervaringen en laatste trends met mijn lezers. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). In mijn vrije tijd ben ik creatief en druk met mijn moestuin.

5 reacties

  1. zegt:

    Fijn dat ik je op weg heb kunnen helpen! Ik heb dan ook een vraagje voor jou 😉 Hoe krijg ik dat vinkje – met Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats – onderaan mijn reacties? Is dat een plugin?

    1. zegt:

      ik heb je een mailtje gestuurd 🙂

  2. Linsey zegt:

    Handige blog! Ik moet hier ook nog mee aan de slag.

  3. zegt:

    Ook bij mij in de maak en gelukkig helpt wordpress me op weg. Blijft een dingetje, maar gaat goedkomen , wat een gedoe weer, maar wel weer enorm belangrijk

  4. Handig artikel! Ik ben zo bang dat ik net wat vergeet te vermelden wat wel belangrijk is, maar volgens mij heb ik alles nu op orde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept