Hooikoorts- deze druppels helpen bij pijnlijke, rode ogen
Gezondheid

Hooikoorts- deze druppels helpen bij pijnlijke, rode ogen

De tijd van de pollen, stuifmeel en stof is weer aangebroken. Grote kans dat mensen met hooikoorts nu flink last hebben van rode, pijnlijke en vermoeide ogen. Ik kreeg oogdruppels toegestuurd voor mijn man die speciaal tegen geïrriteerde ogen zijn. Tijd om uit te proberen.

Wel of geen hooikoorts

In het begin vond ik het wel eens lastig wanneer mijn man thuis kwam met rode, vermoeide ogen. Was dit nou van de hele dag op een laptop staren of heeft hij last van hooikoorts. In de winter heeft hij vaak droge, vermoeide ogen. Dat is ook niet raar. Als je nagaat dat hij de hele dag binnen zit en op een beeldscherm kijkt. Zodra het hooikoorts seizoen daar is, weet ik dit meteen. Hij blijft  niezen, heeft constant rode ogen geeft aan dat zijn ogen pijnlijk zijn.

Wat is hooikoorts

In de periode eind mei tot augustus, bij mooi, droog weer, als de bomen en grassen gaan bloeien kan je last van hooikoorts krijgen. Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Het is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op stuifmeel van sommige grassen, planten en bomen, die in bloei staan. Dit stuifmeel, ook wel pollen genaamd, zweeft in de lucht en wordt vervolgens ingeademd. De overgevoeligheid voor het stuifmeel ontstaat doordat het afweermechanisme van je lichaam in de war is. Er ontstaat een allergische reactie in het lichaam. Hierbij komt de stof histamine vrij, dit zorgt voor de klachten die optreden. De slijmvliezen van de neus- en keelholte en de ogen raakt vaak geïrriteerd. Mensen kunnen ontzettend veel last hebben van hooikoorts (1)

Oogdruppels tegen hooikoorts

In de winter haal ik ook vaak oogdruppels voor mijn man.  Nou moet ik zeggen dat hij een beetje lastig is wat oogdruppels betreft. Hij doet dit namelijk niet zelf. Dat kan hij niet, is zijn standaard antwoord. Lastig, want ik ben niet altijd in de buurt. Zelf druppel ik elke dag twee maal daags mijn ogen met medicatie, dus ik snap niet zo goed, waar zijn probleem qua druppelen betreft ligt.

Zelf ogen druppelen

Nu kreeg ik van VisionDirect oogdruppels thuis gestuurd. Twee flesjes. Een voor pijnlijke geïrriteerde ogen en een flesje oogdruppels voor lens dragers, die last hebben van droge ogen. Op de site van VisionDirect vond ik ook een filmpje over ‘zelf ogen druppelen‘. Voordat we de druppels in gebruik namen, heb ik deze eerst aan de man laten zien, zodat hij ook op zijn werk de druppels kan gebruiken.

Druppels tegen geïrriteerde en pijnlijke ogen

De laatste weken ging al vaker op de radio dat het hooikoorts seizoen begon. Dit was meteen het moment dat ik dit ook bij hem merkte en hij de druppels is gaan gebruiken.  Hij bekeek het filmpje op de site en was nog niet heel enthousiast, maar snapt natuurlijk ook dat het wel prettig is om ook op kantoor af en toe eens zijn geïrriteerde ogen even rust te geven.  De druppels daar is hij tevreden over. Het is niet pijnlijk wanneer hij de druppels gebruikt en ze geven eigenlijk meteen verlichting. Hij merkt zeker dat zijn ogen vochtiger worden en al is de roodheid niet meteen weg, het voelt zeker beter aan. Voordeel is dat deze druppels ook met contactlenzen gebruikt kunnen worden.

hooikoorts

Everclear Drops voor lens dragers

Bij VisionDirect vind je vele soorten oogdruppels. Voor mezelf kreeg ik Evercleare Drops. Druppels die zorgen voor gebruik gemak bij lens dragers. Ik draag Sclerale lenzen door de oogziekte keratoconus. Deze lenzen zijn geheel aangepast aan mijn hoornvlies. Doordat ze lastig zijn in te brengen, doe ik ze overdag liever niet uit, ook niet om schoon te maken. De Everclear Drops zijn dan ideaal. Met een druppel maak ik het oog vochtiger en worden mijn lenzen schoner aan de oppervlakte. Ze zorgen voor vochtigere ogen, wat het dragen van lezen prettiger maakt.

hooikoorts

Ik ben enthousiast over de druppels. Zowel na de verhalen over de hooikoorts als de Evercleafr Drops, die ik zelf heb gebruikt. Beide zijn makkelijk in gebruik en geven een goed, fris resultaat in het oog. Op de site van VisoinDirect vind je heel veel oogdruppels, maar ook lenzen vloeistof, lenzen en vooral heel veel tips en artikelen over lens gebruik.

Heb jij last van hooikoorts en wat gebruik jij hiervoor?

foto’s lodiblogt/ gratis afbeelding van Darkmoon_Art pixabay

(1) de informatie over hooikoorts is afkomstig van deze site

28 thoughts on “Hooikoorts- deze druppels helpen bij pijnlijke, rode ogen”

  1. Kijk dat is nou nog eens goed nieuws. Ook ik heb er het ene jaar meer last van dan het andere. Over het algemeen slaat het bij mij meer op mijn holtes en neus dan echt op mijn ogen. Toch is het fijn om te weten dat dit helpt. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt 😉

  2. Oh dat moet ik onthouden voor mijn vriend, hij heeft veel last van zijn hooikoorts momenteel. Zelf heb ik geen hooikoorts, ben ik heel gelukkig om!

  3. Ik merk wel dat ik de laatste tijd wat meer last van m’n ogen heb, droge ogen en vooral met m’n lezen. Misschien een heel milde vorm van hooikoorts ofzo, ik zou de druppels eens kunnen proberen!

  4. Wat vervelend als je last hebt van hooikoorst. Ik gelukkig niet en anders zou ik gek worden, want we wonen naast een bos en ons hele huis ligt al vol pluisjes

  5. 4 jaar geleden na de bevalling van Jip was het daar ineens: hooikoorts. Dit weekend extreem last van, normaal helpen mijn olien goed maar dit deze dagen heb ik echt soort van griepklachten. Heftige tijd, bah!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.