Thuis sporten? Zo hou je het vol!

thuis sporten

Geen sportschool type. Dan sport je toch gewoon thuis. Echter je zal je dan wel aan een aantal regeltjes moeten houden, wil je ook elke keer gaan sporten. Mar hoe hou je het thuis sporten goed vol en blijf je gemotiveerd?

Thuis sporten: Zoek wat bij jouw past

je kan heel wat apps vinden om thuis te sporten. Apps met buikspier oefeningen, squat challenges, krachttraining en nog veel meer. Toch is het lastig om deze activiteiten vol te blijven houden. Wil je echt zweten? dan is de Bikini Body Guide van Kayla Itsines misschien wel wat voor jou.. Dit is een programma van 24 weken.  Is thuis sporten jouw ding dan is dit wellicht wat jou past.

Hoe hou je het vol?

Maar hoe hou je het thuis sporten vol en blijf je gemotiveerd?

Zet het in je agenda

Plan je sport momenten in. Doe je dit niet, dan gebeurd er ook niks. Hou wel vast aan: ‘ planning is planning’. Dus ook al komt er iets tussen, de afspraak met je sportschoenen staat, dus al het andere wacht maar even. Omdat jethuis sport is het veel makkelijker in te plannen. Je hoef niet naar de sportschool toe, je ben er al!

Telefoon uitzetten

Wanneer je gaat sporten, zet je telefoon ( of in ieder geval het geluid) even uit. Zo word je niet afgeleid bij elk nieuw bericht die je binnen krijgt.

Goede schoenen

Zorg voor goed zittende kleding. Sportkleding moet – ook al ben je thuis aan het porten- wel goed zitten, denk aan een goed passende sport-bh,lLuchtige kleding en vooral goede schoenen. Bespaar hier dus niet op.

Muziek

Zorg dat je leuke muziek opzet. Muziek waar door je opgezweept word in je bewegingen.

Lees ook: Muziek tijdens het sporten

Uitrusting

Je hoeft echt geen dure apparaten te hebben om te kunnen gebruiken. Gebruik een oud camping matje voor de grond oefeningen of een handdoek. Een stoel is je sportbank en heb je geen gewichten, vul dan twee waterflessen met zand en maak zo je eigen gewichten.

En wil je wel graag professionele fitness apparaten. Kijk dan hier voor producten

maak progressie foto’s

De weegschaal gaat niet altijd meteen naar beneden, wanneer je begint met sporten. Maak daarom om de vijf weken een foto. Een foto gemaakt van voren en van opzij geven vaak meer progressie weer dan de weegschaal.

Eet gezond

Hoe zonde is het, als je na het thuis sporten verkeerd gaat eten. Of te weinig gaat eten. Na het sporten moet je absoluut eten, je hebt koolhydraten en vetten verbrand en ben je bezig geweest met krachttraining, dan mag je ook de eiwitten wel weer ‘aan eten’. Eet koolhydraten die je vind in fruit, muesli met melk/yoghurt of volkoren brood.

Lees ook: Starten met koolhydraatarm eten

Hebben jullie nog tips om thuis te sporten, of te sporten in het algemeen? Laat ze me weten en ik vul deze lijst aan, met verwijzing naar jouw website natuurlijk!

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Mijn belangrijkste tip is zorgen dat het een gewoonte wordt. Dan hoef je je wilskracht niet meer aan te spreken.

  1. zegt:

   Zeker! Hier ook vaste dagen, dat werkt heel goed.

 2. Jessica zegt:

  Ik kan me er op het moment echt niet toe brengen om intensief te gaan sporten. Maar waar ik wel van hou is wandelen. En dus andanks dat ik een auto heb doe ik alles wat lopend kan lopend. Ik wandel zo’n 30 minuten tot 3 uur op een dag en vind het heerlijk. De kinderen gaan gezellig mee. Jongste in de kinderwagen en oudste op het meerijdplankje. Oudste loopt onderweg ook stukken zelf en vind het ook heel gezellig.

  Buikspieroefeningen vind ik saai maar ik wil ze wel doen om een strakke buik te krijgen. En daarom heb ik een sportmatje op zolder liggen. Elke keer dat ik daar de wasmachine aan zet en als ik de was eruit haal doe ik 10 situps en 10x schuine situps. Ik draai 2 wasjes per dag dus doe dan in totaal 40 normale situps en 40 schuine situps verspreid over de dag.

  1. zegt:

   Goed bezig! Ik wandel ook heel veel.

 3. Rosie zegt:

  Ja leuk, goede tips! Ik ben ook al een aantal weken thuis aan het sporten en still going strong! 😀

  XX

  1. zegt:

   Wat goed Rosie! Ik hou het ook goed vol, ben er best trots op 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept