Een fietshelm voor kinderen

Een fietshelm voor kinderen, hoe lang blijven ze deze gebruiken?

De fietshelm, thuis nog wel eens een punt van discussie. Discussie tussen volwassenen en kinderen. In Amerika, waar onze zoon leerde fietsen, zie je iedereen met een fietshelm. Zowel volwassenen als kinderen. maar tot welke leeftijd dragen ze hem hier?

 De fietshelm

Het is heel verschillend hoe mensen tegen het dragen van een fietshelm aankijken. Dat is natuurlijk ook afhankelijk, van waar je woont, of de kinderen veel fietsen, hoe oud ze zijn en hoe voorzichtig ze zijn. Er is binnen het gezin ook vaak een discussie. Want willen de ouders graag dat jonge kinderen deze dragen, kinderen zijn het hier zeker niet altijd mee eens. Het is ook net wat je gewend bent. Wat je zelf zou willen en of je misschien wel eens een ongeluk op de fiets heb meegemaakt.

Naar de haaien

Omdat onze oudste zoon leerde fietsen tijdens onze reis door Amerika en Canada, kreeg hij hier van ons ook een fietshelm. In Amerika is het normaal dat kinderen en volwassenen een helm dragen en laten we heel eerlijk zijn, hier heb je niet zulke fietspaden zoals wij die gewend zijn in Nederland, maar is men fietsers ook lang niet zo gewend als we dat hier zijn. . Deze fietshelm droeg hij hier ook en ook gebruiken ze deze voor het klimmen. Ze  zijn ook ontzettend leuk, zo fietst en klimt onze jongste met haaien op zijn hoofd.

Geen bewijzen van veiligheid

Nu is het trouwens nooit bewezen dat fietsen met een fietshelm veiliger is dan zonder fietshelm. Bekend is wel dat de helm kan beschermen tegen hoofdletsel wanneer een fietser een eenzijdig ongeval zou hebben. bij een aanrijding met bijvoorbeeld een auto, dan zal de helm weinig extra bescherming geven. Hier is de helm ook voornamelijk voor eigen veiligheid, aangezien de jongens nog niet geheel recht en slingervrij fietsen.

Ook op zoek naar een fietshelm? Kijk hier voor het product

Lees ook: Vaker op de fiets? Maar dan wel met meer gebruiksgemak.

Hoe denken jullie over fietshelmen? Dragen jullie kinderen ze?

Foto’s pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  Ja ja ja ja ja!!!! Onze kinderen dragen een helm op de fiets ( ook als ze bij mij op de fiets in een stoeltje zitten).
  We doen allemaal zo ons best om de beste kinderwagen, het meest veilige autostoeltje te kopen, en daarna maakt het niks meer uit hoe veilig ons kind op de fiets is?

  1. zegt:

   Hier zaten ze achterop ook met een helm op voor en achterop de fiets!

 2. Mijn oudste is pas 2jr, dus nog geen fietshelm probleempjes. Wel vind ik zo’n helm in het dagelijks leven eerder stom/overdreven staan dan leuk. Maarja, het kan wel een enorme redder zijn als je daadwerkelijk van je fiets valt. Achteraf heeft het geen zin om te zeggen: “Had ik maar.”

  1. zegt:

   Toen ik deze blog schreef en het artikel las over veiligheid en de helm dus weinig/ niet helpt bij ongelukken, besloot ik dat ik de jongens hun helm laat dragen tot ze zelf goed, stabiel ( zonder slingeren) kunnen fietsen. Ik snap hun punt van ‘het ziet er niet uit’ ook wel. Alhoewel zodra ze gaan skaten, pakken ze hun knie, pols bescherming en helm zelf al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept