Tetris 99 en gratis ouderlijk toezicht voor de Nintendo Switch

ouderlijk toezicht

Tetris 99 is een puzzel-computerspel. De eerste speelbare versie kwam uit in 1984. Het spel kreeg algemene bekendheid doordat het meegeleverd werd bij het spelletjes platform Game Boy van Nintendo in 1989. En nu is Tetris terug!

Oude tijden herleven

Volgens mij kent iedereen van mijn leeftijd dit spel wel.  Oude tijden herleven want Tetris is terug. Wel in een nieuw jasje: Tetris 99 is er nu voor de Nintendo Switch. Wij probeerde dit uit. Ook kreeg ik informatie over Nintendo Online en gratis ouderlijk toezicht voor de Nintendo Switch.

Het spel tetris

Hoe werkt Tetris ook al weer? Op het scherm vallen constant blokken vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden. Deze blokken hebben verschillende vormen bestaande uit vier vierkantjes, zogenaamde tetromino’s. Zo is er een blok dat lijkt op een “L”, maar er is ook een O-blok of I-blok. Door de blokjes te roteren en horizontaal te verplaatsen moet de speler ervoor zorgen dat ze, eenmaal beneden aangekomen, een horizontaal gesloten lijn vormen met de andere blokken die daar al liggen. Elke succesvol gevormde horizontale lijn wordt verwijderd. Als dit niet tijdig gebeurt, wordt de laag met blokjes steeds hoger en is er geen ruimte en tijd meer om de blokjes te draaien.De speler kan net zo lang doorgaan tot de blokken de bovenkant van het scherm raken waarna het spel is afgelopen. Zolang de blokjes juist worden gestapeld kan de speler doorgaan, maar in veel versies vallen de blokjes steeds sneller. Hierdoor wordt het spel gaandeweg steeds moeilijker waardoor de speler steeds meer moeite krijgt om de sneller vallende blokken juist te positioneren.

Het spel is terug

En nu is Tetris terug en wel op de Nintendo Switch. We kochten de Nintendo Switch aanvankelijk voor de jongens, maar het leuke is dat wij hem ook steeds vaker gebuiken. Zo doe ik aan Fitness Boxing op de Switch en hebben nu dus Tetris99 hier op staan. een spel die zowel de jongens als de man erg leuk vinden om  te spelen. Maar Tetris 99 is wel iets aangepast.

Tetris 99: Een steengoede battle royale!

99 spelers, maar slechts één winnaar! Tetris 99 is de iconische puzzelgame zoals je die nog nooit hebt gezien. Lukt het jou de andere 98 spelers online* te verslaan? Tetris is exclusief verkrijgbaar voor leden van Nintendo Switch Online. Je speelt Tetris 99 tenslotte online tegen andere spelers van over de hele wereld! Maak slim gebruik van Tetris, KO de andere 98 spelers en blijf als enige overlevende over!

Alles voor de Nintendo Switch koop je bij Bol.com

En nu aan de gang

Het spel is het zelfde als de oude Tetris, bovenaan het scherm verschijnen er diverse Tetrimino’s en het is aan jou om ze met de richtingsknoppen naar de juiste plek te begeleiden en te voorkomen dat het scherm helemaal vol raakt. Als je een rij vol krijgt met stenen, wordt de lijn schoongeveegd en verdien je punten. Als je vier lijnen tegelijk schoonveegt, behaal je een ‘Tetris’ en als het je lukt om meerdere Tetris achter elkaar te krijgen, verdien je echt veel punten!

ouderlijk toezicht tertis 99

Winnen met de juiste strategie

Je kunt ervoor kiezen om de topspelers te belagen, je vizier richten op diegenen die al bijna klaar zijn, spelers terugpakken die jou aanvallen… of gewoon Garbage Blocks naar willekeurige spelers sturen! Met de juiste strategie kan iedereen winnen! Je kunt met de linkerstick zelfs handmatig kiezen wie je wilt aanvallen.

Badges verdienen

Je krijgt badges als je andere spelers verslaat. Hoe meer badges je hebt, hoe hoger je aanvalskracht is en hoe meer lijnen je tegelijk naar tegenstanders stuurt.

Hier in huis is mijn man de grootste Tetris speler en hij zegt wel erg te moeten wennen aan het ‘samen spel’ van Tetris 99, Nou had hij het spel la lang niet meer gespeeld en begin je hier eigenlijk meteen full on. Hierdoor vond hij het in het begin best lastig, hij ging nog niet zo snel en toen was het moeilijk om met de andere spellers mee te doen en snel genoeg te zijn. Het competitieve van Tetris 99 is na goed oefenen wel erg leuk.

Nintendo Switch Online

Tetris99 is te downloaden en te spelen voor Nintendo Switch Online-leden en is exclusief voor de Nintendo Switch. Om online te kunnen spelen heb je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap en een Nintendo-account nodig. Met de Nintendo Switch beleef je onderweg dezelfde game-ervaring als thuis. Of je nu het liefste alleen van je game geniet, of het tegen vrienden en familie opneemt samen voor de TV, op het Nintendo Switch scherm of online: hoe en waar je maar wilt, kan je van jouw favoriete games genieten!

Ouderlijk toezicht via een gratis app

Wanneer je dit prettig vind kan je als ouder zelf bepalen hoe je kind de Nintendo Switch gebruikt. Als ouder is het niet altijd makkelijk om te zien hoeveel tijd je kind besteedt aan games. Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch is een gratis app voor smartphones en tablets die je aan de Nintendo Switch kunt koppelen. Daarmee kun je gemakkelijk zien wat voor games je kinderen spelen en hoelang. Als je geen smartphone of tablet hebt, kun je bepaalde beperkingen ook rechtstreeks op de Nintendo Switch instellen. Met de app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch voor smartphones en tablets kun je een tijdslimietes instellen om te bepalen hoe lang je kind mag spelen. Zodra de limiet is bereikt, geeft de Nintendo Switch een melding dat de tijd op is. Met de app kun je ook gemakkelijk zien of je kinderen zich aan de afgesproken tijd houden of niet. In de instellingen kun je er met de functie ‘Onderbreken’ voor zorgen dat de game automatisch wordt afgesloten zodra je kind de tijdslimiet heeft bereikt.

Koop Tetris 99 bij bol.com

foto’s lodiblogt/ gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Heerlijk spel, Tetris. Ik speel het wel eens via Internet om m’n hoofd te legen. Alleen moet ik ’t dan wel liefst ook gelijk helemaal tot het laatste level spelen…

  1. zegt:

   Dat snap ik helemaal, je hoofd even leeg maken, kan prima. Maar dat doorgaan snap ik ook wel weer 😉

 2. zegt:

  Super leuk! Wij hebben geen online iets volgens mij… Weet dat het bij andere spelcomputers erg prijzig is… Ik zal eens kijken vandaag of het wat is voor ons.

 3. zegt:

  Nou, het is echt verslavend, want je wilt je niet laten verslaan en gaat maar door 🙂

 4. zegt:

  De man had dat ook, vond het vooral erg wennen dat je samen aan het spelen bent.

 5. zegt:

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit met een Nintendo gespeeld. Maar onze kinderen waren er vroeger maar nu nog steeds gek op. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden.

 6. zegt:

  O, grappig dat dat weer terug is. Een van de weinige spelletjes waar ik vroeger wel schik mee had.

 7. zegt:

  Oh wat leuk dat dat terug is. Heb dat echt uren gespeeld vroeger met vrienden. Ga zo eens vragen of mijn kinderen het ook kennen, heb eigenlijk geen idee

 8. Wij hebben geen Nintendo Switch maar van het spel Tetris heb ik zeker wel gehoord, hoewel ik niet geloof dat ik het zelf heb gespeeld eigenlijk.

 9. Ja Tetris ken ik zeker en vast – op het programma blokken spelen ze ook altijd een klein beetje tetris 🙂

 10. Mieke | mieksmind zegt:

  Ik ben helemaal niet van de games dus dit is niet voor mij weggelegd haha,

 11. zegt:

  Wat grappig dat het weer terug is! Zelf heb ik al jaren een nintentdo wii, waar ik heeeel af en toe wat op speel.

 12. zegt:

  Tetris heb ik vroeger zoveel gespeeld, echt mega fanatiek was ik. We hadden er ook een soort gameboy van. Soms was het zelfs vechten om wie er eerst een spelletje mocht spelen, haha!

 13. zegt:

  Ik dacht eigenlijk dat je een grapje maakte met “gratis ouderlijk toezicht”. Ik dacht dat dit terug sloeg op jou als ouder. Later begreep ik dat het een app is. Haha

 14. zegt:

  Ik heb vroeger echt heel veel Tetris gespeeld, het eerste spelletje op mijn GameBoy en blijft ook leuk! Zelf heb ik nu geen spelcomputer meer thuis…

 15. Juliette zegt:

  Hahaha wat heerlijk Tetris! Echt een klassieker, was ook zo super leuk om te spelen!

 16. zegt:

  Ik ben erg blij met het Ouderlijk toezicht. Hij staat op een uur en daarna leggen ze hem zonder mopperen weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept