Een steentje bijdragen aan een groene wereld

wereld een steentje biidragen

Kom in actie: tegel eruit, plant erin, staat in het persbericht wat ik mocht ontvangen. Ik lees verder en ontdek dat dit gaat over een inwisselactie van Intratuin. Dit vind ik zo ludiek, en een steentje bijdragen aan een groene wereld, daar willen we denk ik allemaal wel aan mee werken.

Inwissel actie

Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving en groenere wereld: tegel eruit, plant erin! Zo krijgen tuinen  niet alleen meer sfeer, maar zijn ze bijvoorbeeld ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Om je op de goede weg te helpen organiseert tuinvereniging Groei & Bloei samen met Intratuin de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin!’. Dus lever op zaterdag 23 maart een tegel uit eigen tuin in en ontvang twee tuinplanten cadeau om de leeggekomen plek te vergroenen. Mensen die twijfelen en menen geen groene vingers te hebben, krijgen bovendien eenvoudige tips zodat de eigen tuin in no-time groeit en bloeit! De jaarlijkse inwisselactie van Groei & Bloei wordt sinds 2015 gehouden en er zijn al ruim 12.000 tuintegels vervangen door levend groen.

Gratis tuinplanten

Dus groene vingers of niet, ook jij kan de wereld een stukje groener maken. Kom op zaterdag 23 maart 2019 tussen 10.00 en 15.00 uur met een tuintegel naar een Intratuinvestiging. Daar staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen. Je ontvangt vervolgens twee gratis tuinplanten naar keuze en praktische adviezen om de eigen tuin te vergroenen. Je kunt onder meer kiezen uit vrouwenmantel (Alchemilla), ijzerhard (Verbena), anemonen en zonnehoed (Echinacea). Het is overigens niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels ingeleverd worden; maximaal 1 tegel per persoon. Kijk voor een overzicht van inleverpunten op www.groei.nl.

Een groene wereld

Tuinvereniging Groei & Bloei adviseert om de tuin voor minimaal 60% met groen te beplanten.

  • Minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem wegvloeien en de riolering raakt minder snel overbelast.
  • Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin.
  • Meer groen in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is ook beter voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

wereld een steentje biidragen

Meer informatie vind je op groei.nl

Deelnemende Intratuinvestigingen:

Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Bredevoort, Cruquius, Deventer, Drachten, Duiven, Elst (GLD), Emmeloord, Emmen, Enschede, Geleen, ’s-Gravenzande, Halsteren, Heerhugowaard, Hendrik Ido Ambacht, Hilversum, Hoorn, IJsselstein, Koudekerke, Leeuwarden, Leidsche Rijn, Lelystad, Lochem, Maastricht, Malden, Meppel, Nijkerk, Nuenen, Numansdorp, Pijnacker, Rhoon, Rosmalen, Sliedrecht, Ter Aar, Tilburg, Utrecht, Veghel, Venray, Voorschoten, Weert, Winschoten, Zoetermeer, Zuidplas en Zwolle.

foto’s Beeldbank

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. zegt:

    Wat een leuk initiatief! Er zullen vast veel mensen ergens een oude tegel gaan zoeken. Heel leuk om zo wat meer groen in de tuinen aan te brengen.

  2. zegt:

    Zo’n leuke actie! Wij hebben net een boel tegels uit de tuin gehaald en vervangen door een grasveld… Kom maar op met dat groen!

  3. Wat een leuk initiatief tegen de zogenoemde ’tegelterreur’. Het staat ook meteen veel vrolijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept