De 5 mooiste ebike routes in de Franse Alpen

download de mooiste ebike routes in de Franse Alpen

Ebikes worden steeds populairder, ook op vakantie. Logisch want fietsen op een elektrische fiets is een sportieve activiteit voor het hele gezin. Les Gets en Châtel, twee dorpen in de Franse Alpen hebben speciale routekaarten voor fietstochten uitgezet. Hier vind je de 5 mooiste ebike routes in de Franse Alpen. Mét uitzicht op de Mont Blanc.

5x ebike routes voor de hele familie in Les Gets en Châtel

Nu de elektrische fiets niet meer weg te denken is, komen er natuurlijk steeds mooiere ebike routes. Zo ook in de Franse Alpen. En het mooie is, het is voor het hele gezin mogelijk om de meest prachtige routes door de bergen te fietsen. Twee dorpen in de Franse Alpen, Les Gets en Châtel brengen nu speciale routekaarten voor ebikes uit. Wat zijn nu de mooiste ebike routes?

Ebiken met uitzicht op de Mont Blanc

7 km – hoogteverschil 355m

De mooiste ebike routes feest je natuurlijk met het hele gezin. De Mont Caly fietsroute is een klassieker en helemaal geschikt voor fietsen met het de kinderen. Het rondje start bij de lift Mont-Chéry waar je samen met je fiets de lift naar boven neemt. De route leidt na ongeveer een kilometer door een bos en vervolgens langs oud bergchalet Grange de l’Achat genaamd. Via een lange afdaling van 1.300 meter loopt de route naar het lieflijke gehuchtje Mont Caly. Wanneer het onbewolkt is, is de Mont Blanc vanaf hier zien. De terugweg is via het lager gelegen pad en het eindpunt bij een charmant klein meertje. 

Met jouw elektrische fiets over de bergkam bij Les Gets

3 km – hoogteverschil 245m

Nog nooit op een ebike gefietst? Dan is deze route zeer geschikt. De ebike route start is bij stoeltjeslift Chavannes Express waar de fiets mee naar boven kan. Vanaf daar fiets je over een bergkam tussen Morzine en Les Gets. Halverwege kom je langs bergchalet Le Vaffieu – ideaal voor een lunchbreak of een koffie met een heerlijk bosbessentaartje. Het eindpunt is bij lift Le Pleney vanwaar je per lift of met fiets kunt afdalen.

De volledige route vind je hier: Chavannes / Pléney – Parcours VTT Elec – Les Gets Bike
Tip: 150 meter voorbij restaurant is een oplaadpunt dat op zonne-energie werkt. Ideaal om de batterijen op te laden terwijl je aan het lunchen bent.

Het meer van Vonnes rond

4 km – hoogteverschil 122m

Het meer van Vonnes ligt op maar 1km afstand van het centrum van het dorpje Châtel. Vanuit het dorp fiets je naar het meer, waarna je het meer rondrijdt. Rond het meer staan panelen met uitleg over natuur, milieu en het belang van water in de omgeving. Een ideale ebike route om mee te beginnen. Niet te lang en niet te veel hoogteverschillen

Abondance kaas bij Col du Saix

14.1km – hoogteverschil 620m

Al meer gewend aan het rijden op een ebike, dan is deze ebike route perfect. Je fiets vanuit Petit Châtel via sur le Cret naar de Col du Saix. Onderweg kom je typisch Savoyaardse bergchalets tegen. In Châtel  en de Abondance vallei maken niet minder dan 30 boeren nog steeds de beroemde Abondance kaas op traditionele wijze. Op het hoogstgelegen punt de Col du Saix heb je prachtig uitzicht over de Abondance vallei.

Tip: Een fijn lunch of koffie adres onderweg is het chalet van Theo.

Langs de wildstromende rivier de Dranse

16km

Een lange route maar met maar weinig hoogteverschil. Dat is ook wel eens fijn fietsen. Vanuit Châtel, Abondance en La Chapelle d’Abondance is het fijn ebiken langs de rivier de Dranse. De totale route is 16 km. Het pad is tamelijk vlak en gaat midden door een natuurgebied met rijke flora en fauna. 

Mountainbike routes en -kaarten

  • De verschillende ebike routes in Les Gets vind je op de site van Lets Gets Bike.
  • Meer informatie over ebiken in Châtel vond je op de Nederlandse site Châtel.
  • En een kaart van alle routes vind je op deze site.

Over Châtel en Les Gets

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. Wij komen graag in het gebied rondom de Mont Blanc, dan om te wandelen en te klimmen, maar wanneer ik deze ebike routes zie, snap ik heel goed, waarom dit zo ontzettend populair is. Het is een prachtig gebied om jouw (zomer) vakantie door te brengen. Download deze mooie ebike routes en heb een mooie en sportieve vakantie.

Ben je meer een wandeltype, lees dan hier 5 tips voor kindsproof wandelingen in de Franse Alpen. Of kijk hier voor budgetvakanties in de Franse Alpen.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept