Zilver shampoo voor grijs haar, werkt het?

zilver shampoo, hoe werkt het en werkt het ook echt. Welke shampoo gebruik ik voor grijs haar

Zilver shampoo zou goed werken bij grijs haar. Is dit zo en welke shampoo zou je dan moeten gebruiken voor de beste resultaten? Lees wat mijn bevindingen zijn over deze shampoo’s en of de gelige gleed ook daadwerkelijk uit mijn haar verdwenen is.

De eerste grijze haren

Al op jonge leeftijd kreeg ik de eerste grijze haren en daar waar ik ze in het begin nog fanatiek er uit trok, begon ik het ook snel te kleuren. Vaak met henna of een kleurshampoo. Op een gegeven moment brak het grijs er eigenlijk vrij snel doorheen en dat was het moment dat ik besloot mijn haar kort te laten knippen en de kleur er uit te laten groeien. Ik ging terug naar mijn eigen haarkleur en dat daar een grijze lok bij hoorde, dat was dan maar zo.

De kapper gaf me tips

Mijn korte coup werd geknipt en alhoewel ik later weer naar lang ging, de grijze haren bleven en het werden er steeds meer. Tijd om deze goed te gaan verzorgen met een zilver shampoo tegen grijs haar. Ik had tenslotte wel eens gelezen dat er shampoo is voor grijs haar.

Zilver shampoo

Bij het Kruidvat ging ik op zoek naar zilver shampoo en dacht bij de duurdere merken wel de shampoo te vinden, maar vond deze niet. Wel vond ik zilver shampoo van het eigen merk van het Kruidvat. Ik besloot deze mee te nemen en te proberen.

Wat vond ik van deze shampoo:

 • De geur is anders dan ‘gewone shampoo, maar niet vies of raar. Alleen even wennen.
 • De shampoo schuimt redelijk.
 • De shampoo is goed in het haar te masseren
 • Tussendoor kan je ook je eigen shampoo gebruiken
 • Voor het beste resultaat moet je de shampoo even in laten werken
 • Goed voor 15-20 keer wassen
 • Na enkele keer gebruiken zie ik resultaat, waarnaast ook meer grijze haren die oplichten.
 • De lok is al minder gelig.
 • De fles kost € 2,49

Meer merken proberen

Toen ik onlangs weer bij de kapper was, vroeg ze of ze het zou wassen met zilver shampoo. Ik gaf aan dit zelf ook te doen met een goedkoop merk shampoo. Ze adviseerde me om eerst te kijken hoe mijn haar zou reageren als ik een duurder merk zou kopen. Ik wilde dit graag proberen en kocht een fles shampoo tegen grijs haar van  Schwarzkopf . Hoe werkte dit:

 • Je hebt weinig shampoo nodig per wasbeurt.
 • De shampoo schuimt goed.
 • Hierdoor is het goed in te masseren in het haar.
 • Er zit een milde geur aan.
 • Goed voor 15+ wasbeurten.
 • Je moet het even in laten werken.
 • Het resultaat is heel duidelijk, al na een paar wasbeurten.
 • Op advies gebruik ik het elke wasbeurt.
 • De fles kost €7,95

Update: Shampoobar

Ondertussen gaat de tijd verder en ben ik gestopt met mijn haar wassen met shampoo uit een fles, dit puur uit milieu overweging, omdat we thuis gewoon veel plastic gebruiken. Mijn grijze haren was ik tegenwoordig met een shampoo bar en kies hier bewust voor de shampoo bar ‘Lavendel’ dit omdat deze bar ook werkt als zilver shampoo. Ook over deze zeep ben ik zeer tevreden. Mijn grijze haar wordt niet meer geel, maar blijft grijs.

Lees ook: Een shampoo bar- een goede stap naar minder plastic afval

Ben je nu ook benieuwd geworden en wil je de zilvershampoo ook zelf eens proberen? Klik hier voor producten

Resultaat

Wat is nu de beste shampoo voor grijs haar? Daar heb ik eigenlijk geen duidelijk antwoord op. De conclusie van mijn haar wassen met de zilver shampoo van Schwarzkopf, het Kruidvat of een bar is dat het allemaa goed werkt tegen die gelige gloed in mijn haar.

foto lodiblogt/ Pixabay.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. Hoi, ik kwam je artikel tegen via de FBgroep “40+bloggers”. Een goede uitgebreide review zeg!
  Zelf heb ik een gevoelige (hoofd)huid en kan helaas niet alle shampoos verdragen.

  1. zegt:

   Lastig is dat he! Dan ben je helemaal vaak aangewezen ops e toch duurder merken. Dank je voor het compliment 🙂

   1. Graag gedaan! Dank voor jouw reactie op mijn website 😀

 2. zegt:

  Nou he! Het dubbele was wel heel erg wild, iets meer betalen zou ik ook begrijpen, maar dit 😉 Ze zal wel gedacht hebben, ze heeft het echt nodig haha

 3. zegt:

  Die van het Kruidvat heb ik ook eens geprobeerd, maar vond ‘m niet fijn. Nu gebruik il die van Guhl…een hele fijne!

  1. zegt:

   Goed om te lezen dat er dus nog veel meer merken zijn. Zo raar dat ik die helemaal niet kon vinden hier, maar misschien ook gewoon niet goed gekeken.

 4. zegt:

  Die van guhl vind ik zelf het fijnste! Die van de kaper is wel erg prijzig.. Enne Zilvershampoo word ook echt alleen maar gebruikt tegen de gele gloed. Sommige mensen met wit haar gebruiken het te vaak en dan krijg je een paarse/blauwe gloed, hihi!

  1. zegt:

   hihi ja dat heb ik wel eens gezien, hier echt nodig voor het grijs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept