Zilver shampoo voor grijs haar, werkt het?
Beauty

Zilver shampoo voor grijs haar, werkt het?

Jaren lang kleurde ik mijn haar, maar daar ben ik een paar jaar geleden mee gestopt en sindsdien ga ik door het leven met grijs haar. Alhoewel grijs? Eerder geel! Nu is er shampoo voor grijs haar. Zilver shampoo. Hier lees je wat mijn bevindingen over deze shampoo zijn?

De eerste grijze haren

Al op jonge leeftijd kreeg ik de eerste grijze haren en daar waar ik ze in het begin nog fanatiek er uit trok, begon ik het ook snel te kleuren. Vaak met henna of een kleurshampoo. Op een gegeven moment brak het grijs er eigenlijk vrij snel doorheen en dat was het moment dat ik besloot mijn haar kort te laten knippen en de kleur er uit te laten groeien. Ik ging terug naar mijn eigen haarkleur en dat daar een grijze lok bij hoorde, dat was dan maar zo.

De kapper gaf me tips

Mijn korte coup werd geknipt en alhoewel ik later weer naar lang ging, de grijze haren bleven en het werden er steeds meer. Tijd om deze goed te gaan verzorgen met een zilver shampoo tegen grijs haar. Ik had tenslotte wel eens gelezen dat er shampoo is voor grijs haar.

Zilver shampoo

Bij het Kruidvat ging ik op zoek naar zilver shampoo en dacht bij de duurdere merken wel de shampoo te vinden, maar vond deze niet. Wel vond ik zilver shampoo van het eigen merk van het Kruidvat. Ik besloot deze mee te nemen en te proberen.

Wat vond ik van deze shampoo:

 • De geur is anders dan ‘gewone shampoo, maar niet vies of raar. Alleen even wennen.
 • De shampoo schuimt redelijk.
 • De shampoo is goed in het haar te masseren
 • Tussendoor kan je ook je eigen shampoo gebruiken
 • Voor het beste resultaat moet je de shampoo even in laten werken
 • Goed voor 15-20 keer wassen
 • Na enkele keer gebruiken zie ik resultaat, waarnaast ook meer grijze haren die oplichten.
 • De lok is al minder gelig.
 • De fles kost € 2,49

Meer merken proberen

Toen ik onlangs weer bij de kapper was, vroeg ze of ze het zou wassen met zilver shampoo. Ik gaf aan dit zelf ook te doen met een goedkoop merk shampoo. Ze adviseerde me om eerst te kijken hoe mijn haar zou reageren als ik een duurder merk zou kopen. Ik wilde dit graag proberen en kocht een fles shampoo tegen grijs haar van  Schwarzkopf . Hoe werkte dit:

 • Je hebt weinig shampoo nodig per wasbeurt.
 • De shampoo schuimt goed.
 • Hierdoor is het goed in te masseren in het haar.
 • Er zit een milde geur aan.
 • Goed voor 15+ wasbeurten.
 • Je moet het even in laten werken.
 • Het resultaat is heel duidelijk, al na een paar wasbeurten.
 • Op advies gebruik ik het elke wasbeurt.
 • De fles kost €7,95

zilver shampoo

Update: Shampoobar

Ondertussen gaat de tijd verder en ben ik gestopt met mijn haar wassen met shampoo uit een fles, dit puur uit milieu overweging, omdat we thuis gewoon veel plastic gebruiken. Mijn haar wa sik tegenwoordig met een shampoo bar en kies hier bewust voor de shampoo bar ‘Lavendel’ dit omdat deze bar ook werkt als zilver shampoo. Ook over deze zeep ben ik zeer tevreden. Mijn grijze haar wordt niet meer geel, maar blijft grijs.

Ben je nu ook benieuwd geworden en wil je de zilvershampoo ook zelf eens proberen? Klik hier voor producten

Resultaat

Wat is nu de beste shampoo voorgrijs haar? Daar heb ik eigenlijk geen duidelijk antwoord op. De conclusie van mijn haar wassen met de zilver shampoo van Schwarzkopf, het Kruidvat of een bar is dat het allemaa goed werkt tegen die gelige gloed in mijn haar. Gebruik jij ook een zilver shampoo?

foto lodiblogt/ gratis afbeelding van Social Butterfly via Pixabay.

9 thoughts on “Zilver shampoo voor grijs haar, werkt het?”

 1. Ik heb de mazzel dat ik nog bijna geen grijze haren heb, maar zal het in gedachten houden als ik er aan toe ben. Wat zul je je genept hebben gevoeld toen je achter die prijs kwam! Logisch dat je bij de kapper misschien iets meer betaald, maar bijna het dubbele is wel erg overdreven!

 2. Die van guhl vind ik zelf het fijnste! Die van de kaper is wel erg prijzig.. Enne Zilvershampoo word ook echt alleen maar gebruikt tegen de gele gloed. Sommige mensen met wit haar gebruiken het te vaak en dan krijg je een paarse/blauwe gloed, hihi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *