Kinderen bezig houden tijdens een lange autorit- tips

Kinderen bezig houden tijdens een lange autorit- tips

Nu het er naar uit ziet dat we deze zomer naar het buitenland op vakantie kunnen, komt daar ook vaak de vraag:’hoe lang is het rijden?’ Deze vraag komt dan van de achterbank bij de kinderen vandaan. De tip hoe kinderen bezig houden tijdens een lange autorit, maar ook voor korte ritten in binnen of buitenland.

Kinderen bezig houden

Hoe kan je kinderen bezig houden tijdens een lange autorit op weg naar een vakantiebestemming? Lazen wij vroeger hele boeken uit op weg naar Zuid-Frankrijk, kijken mijn kinderen liever op een schermpje tijdens het rijden. En dat vind ik geen probleem, zolang dit maar niet de hele rit zo is. En daar komt dan toch de creativiteit van de ouders om de hoek kijken. Want hou ze maar eens bezig, tijdens die lange rit.

Mobiel mee op vakantie

Waar wij voor onze kinderen nog van die apparaten kochten waar een dvd in kon, kijken kinderen tegenwoordig een film op hun mobiel of spelen spelletjes op de tablet vanaf de achterbank. Een tablet of mobiel gebruiken in de auto, kan zonder internet. Er zijn genoeg spelletjes die offline gespeeld kunnen worden. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat ze onderweg met vrienden willen appen, een foto willen plaatsen of gewoon online willen zijn. Heeft jouw kind nu nog geen abonnement, maar is het hier misschien wel aan toe. En ben je eigenlijk te laat om zo net voor de vakantie nog een simkaart een aan te schaffen? Dan is een eSIM abonnement van Simyo wat voor jou. eSIM is een digitale simkaart, die je meteen kan gebruiken. Je hoeft dus niet te wachten tot de simkaart met de post komt.

Spellen die je zonder internet kan spelen

Nu heb je voor veel apps en spellen op je mobiel geen internet nodig. Hieronder een paar voorbeelden van spellen die offline gespeeld kunnen worden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Ideaal tijdens een lange autorit of tijdens een roadtrip in het land van bestemming:

 • Minecraft
 • Bobo spel
 • auto bingo
 • Zappelin
 • LEGO spellen

Lees ook: 8 redenen waarom een roodtrip maken zo leuk is.

Creativiteit van de ouders

Als ouder wordt er zeker wat creativiteit en geduld verwacht tijdens een lange autorit naar de vakantiebestemming toe. Waarbij het ook helemaal niet gek is wanneer je af en toe even zegt;’ pak je mobiel maar en ga alsjeblieft een filmpje kijken.’ Ook jij kan niet de hele tijd voor amusement zorgen. Spelen de kinderen wel online vergeet dan niet om voor de vakantie de databundel te verhogen, ook wanneer jouw kind een prepaid simkaart heeft.

Maar daarnaast zal er zeker creativiteit van jouw kant verwacht worden. En dat er wel eens gemopperd wordt op de achterbank, dat is nu eenmaal zo en moeten we maar gewoon voor lief nemen. Zodra je op de plek van bestemming bent, klaart dit wel weer op. Maar om nu niet te veel gemopper of verveling tegen te gaan, hier nog wat tips:

Gezellig de autorit doorkomen

Zorg dat de kinderen een tas mee nemen, met hun eigen spullen denk dan aan:

 • doe boek
 • leesboeken
 • puzzelboekjes
 • tijdschriften
 • Smart Games voor één persoon
 • favoriete knuffel
 • zonnebril
 • fototoestel
 • koptelefoon

Zorg voor een verrassingstas

Zorg dat kinderen de ruimte hebben om te zitten en zich te kunnen bewegen. Maar zorg ook dat jij een tas bij je hebt staan, vol verrassingen, kleinigheidjes en lekkers voor onderweg. Zijn de kinderen die lange autorit helemaal zat, dan kan jij ze weer even opfleuren met een kleine verrassing.

Ouderwetse spellen doen het nog steeds goed

Misschien denk je wel dat de spellen die wij vroeger speelden, niet leuk meer zijn, maar vergis je hier niet in. Kinderen vinden het nog steeds leuk om automerken te raden, autokleuren te tellen of een bepaald getal in een nummerbord te zoeken, maar ook het wel bekende spel ‘ik neem mee op vakantie’ en dan zo lang mogelijk de hele rij onthouden. Zorg voor meezing muziek of zet een sprookje op. De tijd gaat dan ook veel sneller.

Stop regelmatig en laat de kinderen even spelen

Hoewel jij misschien zo snel mogelijk op de plek van bestemming wil zijn, moeten kinderen tussendoor af en toe even uitrazen. Ga naar een parkeerplek met een speeltuin en laat ze even spelen. Met een beetje geluk zijn ze hierna zo moe, dat ze meteen in slaap vallen. Heerlijk lijkt me dat als kind, dat je dan wakker wordt en in een ander land bent

Zijn we er al

De vraag ‘zijn we er al?’ zal vaak gesteld worden. Hier kwamen ze al met deze vraag, wanneer we net het huis uit waren en nog helemaal naar Zuid-Frankrijk moesten rijden. Kinderen bezig houden tijdens een lange autorit is af en toe flink vermoeiend en daarom is het ook helemaal niet verkeerd om ze af en toe even op dat scherm te laten kijken, zodat jij ook op de weg kan letten en geconcentreerd blijft. Zoek een goede middenweg in zelf vermaken en samen spelletjes doen en weet dat aan het eind van de rit, de vakantiebestemming op jullie wacht! Mocht jij nog mee tips hebben, laat ze zeker weten in een reactie.

Lees ook: 5 tips voor kidsproof wandelingen in de Franse Alpen.

foto gratis afbeelding van Pexels via Pixabay/ samenwerking met Simyo

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. Frederique zegt:

  Ja die hadden wij ook vroeger, die dvd spelers achterin zodat de kinderen films konden kijken. En inderdaad ook ouderwetse spelletjes zoals gele auto’s of bruggen spotten. En het A spel, een dier, een land, een gerecht en een film raden met een letter. Deed het ook altijd goed.

 2. zegt:

  Och ja wij kregen van die doe boeken voor in de auto haha. En kleur spulletjes. Daar kon ik Uk echt niet mee vermaken hoor. Hij werd wel blij van een portable DVD speler. Dus die ging dan mee. Ook handig voor op vakantie adres zelf. Ik zou er nu niet meer aan moeten denken om kleine kinderen te moeten vermaken tijdens een lange autorit. Ben al blij genoeg dat ik hem zelf kan uitzitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept