Zo maak je thuis een privé wellness

hoe maak je thuis een privé wellness?

Wil jij na een drukke werkdag ultiem kunnen ontspannen dan kan dit thuis met een privé wellness. Dit kan een jacuzzi, sauna of spa zijn, maar je kan ook genieten van een heerlijk badritueel. Hoe kan je nu relaxen in je eigen privé wellness? Je leest het hier.

Wil jij ook wel een privé wellness thuis

Wellness is eigenlijk alles wat onder ontspannen, genieten, rust en herstellen valt. Iets waar mensen vaak best aan toe kunnen zijn. Na een dag hard werken, na het sporten, na een dagje school of vul zelf maar in. Ontspanning is zo belangrijk, ook voor je gezondheid. En denk je aan ontspannen dan denk je al snel aan een spa of sauna. Hoe fijn zou het zijn om dit gewoon thuis voorhanden te hebben?

Een sauna in de tuin of badkamer

Wist jij dat je een sauna zowel in een tuin kan plaatsen als in een badkamer? Dus als jij een kleine badkamer hebt, maar een ruime tuin, zet je hier de sauna neer en heb je juist een kleine tuin maar een ruime badkamer dan zet je een sauna in jouw badkamer. Er zijn verschillende soorten sauna’s. Wil je in jouw privé wellness nu echt ultiem genieten dan is een infrarood sauna echt iets voor jou.

Wat voor sauna kies je

Infrarood sauna’s zijn samen met de Finse sauna’s misschien ook wel het meest bekend. In een infrarood sauna wordt de warmte veroorzaakt door infraroodlampen. De warmte van deze lampen dringt diep door in de huid, waardoor het lichaam zich van binnenuit opwarmt. Maar je kan ook kiezen voor een Finse sauna. Dit wordt ook wel een zweethut genoemd. Een Finse sauna geeft dat echte authentieke saunagevoel. De warmte komt van een elektrische- of houtkachel en wordt door de wanden van de sauna opgenomen en vervolgens weer aan de cabine afgegeven.

Ga nog verder en kies voor een jacuzzi

Een jacuzzi of spa is een bubbelbad die verwarmd is en waarin, verspreid over het bad, lucht wordt gepompt. Een bubbelbad wordt vaak buiten geplaatst zodat je kan genieten van de frisse lucht, maar kan ook binnen geplaatst worden indien dit gewenst is. Een jacuzzi is de ultieme manier om te ontspannen na een drukke dag. Je hoeft de deur niet meer uit (alleen de achterdeur) om thuis te genieten van een privé wellness.

Badderen in bad

Heb jij nu niet de luxe dat je een sauna of spa aan kan schaffen of kan plaatsen? Dan kan je natuurlijk van jouw badkamer ook heel goed een privé wellness maken. Zo kan je van jouw bad een bubbelbad creëeren door op de bodem van het bad een speciaal matje te plaatsen, waardoorheen, nadat het bad met water is gevuld, lucht wordt gepompt, zodat het water gaat bubbelen. Ook bestaan er badkuipen waarin een dergelijke installatie is ingebouwd.

Maak van je badkamer een ontspan plek

Maar je kan nog veel meer doen om van jouw badkamer jouw eigen privé wellness te maken en dan misschien niet meteen met sauna of bubbelbad, maar ook met kleine aanpassingen kan jij prima ontspannen.

  • Zet planten in je badkamer. Je kan kiezen voor echte badkamer planten als varens of kiezen voor kunstplanten.
  • Zorg voor wellness verzorgingsproducten. Kies bijvoorbeeld voor een lijn producten in een kleur. Dit ziet er meteen uit als een wellness.
  • Zet een muziekje aan wanneer je in bad zit. En zorg voor een plankje waar je jouw boek en wijntje op kan zetten. Maskertje op je gezicht, kussen in je nek en genieten maar.
  • Zet kaarsen in de badkamer
  • Rol je handdoeken op, voor dat echte wellness gevoel.
  • Zorg voor een geur in de badkamer, dit kan met geur kaarsen, amberblokje of esthetische olie.
  • Werk met natuurlijk kleuren en hout tinten.

Jouw eigen privé wellness thuis

Wil jij graag kunnen ontspannen na een drukke dag, jouw spieren laten relaxen na het sporten, maar geen zin om de deur uit te gaan of bekende tegen te komen bij de sauna? Maak je eigen privé wellness thuis. Dat kan groots met een sauna of jacuzzi, maar ook met kleine aanpassingen in de badkamer maak jij je eigen privé wellness plek.

foto gratis afbeelding van Maria via Pixabay / samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept