eczeem jeuk
Gezondheid

Jeuk bij eczeem, dit helpt goed

Laatst reageerde ik op een bericht op Instagram. Dit bericht ging over jeuk bij eczeem. Ik schreef hier, wat ik gebruikte wanneer mijn zoon erg veel last heeft van jeuk. Na wat over en weer berichten sturen met een andere moeder, kocht zij het product en vertelde me, dat ze ook zo tevreden mee was. Prima onderwerp voor een artikel, misschien kan ik nog meer mensen helpen.

Eczeem komt zo veel voor

Eczeem komt natuurlijk heel veel voor. Het is een jeukende huiduitslag met roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes. Onze zoon heeft vooral last van roodheid en bultjes. Deze bultjes jeuken ontzettend. Na al die jaren hebben we er nog steeds niet de vinger op kunnen leggen, wat de eczeem te weeg brengt. Hij is ook allergisch, een nieuw kussen heeft hem hier heel erg mee geholpen. Toch komt de allergische reacties en het eczeem af en toe ineens opzetten. De laatste keer dat hij ontzettende rode ogen en eczeem had was tijdens de eerste schooldagen na de zomervakantie. Dus misschien is het toch wat stress gerelateerd?

Eczeem en jeuk

Een paar jaar geleden was de jeuk zo erg, dat ik mijn zus om raad vroeg. Zij is ervaringsdeskundige wat eczeem, allergieën en jeuk betreft en is verpleegkundige. Nu woont ze in Amerika en stuurde mij een foto van een tube wat prima zou helpen bij jeuk en eczeem. Ik ging met deze foto naar de apotheek. Hier hadden ze deze verpakking niet, maar de apotheker keek voor mij naar de ingrediënten op de betreffende verpakking en kwam toen met een identieke crème aanzetten.

Wat gebruik ik tegen de jeuk?

Op zijn advies kocht ik toen een tube Mentho 10 Mentholcrème. Mijn zoon had toen zoveel jeuk dat ik hem meteen kon gebruiken en hij vertelde me dat de crème ontzettend goed werkte. De jeuk ging weg en het voelde erg verkoelend aan op de plekken waar ik het had gesmeerd. Nu -jaren later- gebruik ik deze crème nog steeds. En gaf deze tip nu dus mee aan een dame van wie de dochter ook zoveel last had van jeuk. Ik vond het heel fijn dat ze me later een bericht terug stuurde, dat deze crème bij haar dochter ook zo goed hielp.

eczeem jeuk

Mentho 10 aanbevolen bij jeuk.

Nu is dit niet een gesponsorde post, ik heb dit product zelf gekocht en schrijf hierover omdat het bij mijn zoon zo goed helpt en ik hoop dat ik andere mensen misschien blij kan maken met deze informatie. Ik heb op de site van Mentho10 gekeken en de volgende producten bevelen zij aan bij jeuk:

 • Mentho10 Mentholpoeder
 • Mentho10 Kinderpoeder
 • Mentho10 Mentholpoeder Extra
 • Mentho10 Mentholcrème
 • Mentho10 Mentholgel

De producten van Mentho 10 zijn te koop bij apotheek, drogisterijen en online.

Jeuk bij eczeem, wat helpt goed? #tips

Hebben jullie andere tips tegen jeuk bij eczeem?

14 thoughts on “Jeuk bij eczeem, dit helpt goed”

 1. Wat fijn als je dan iets vindt dat ook echt werkt! Ik heb gelukkig geen ervaring met eczeem. Volgens mij moet die jeuk echt gekmakend zijn. Overigens schijnt er wel een relatie te zijn tussen stress en eczeem, maar volgens mij geldt dat lang niet voor iedereen en/of altijd.

 2. toen ik aan je blog begon, ik beken het eerlijk, dacht ik: daar gaan we weer….Maar wat fijn een echt ervaringsblog, zonder tierelantijnen. Ik kan zo’n last hebbenvan mijn exzeem…en ik heb een heel lieve verpleegkundige die wijze raad geeft, maar niks tegen de jeuk…
  ik ga dit eens proberen

  1. ik begrijp wat je bedoeld, daarom dacht ik ik zet er ook in, dat dit niet betaald is, dit is eigen ervaring en omdat mijn zoon zo enthousiast is en het hem erg goed helpt. Ik kante voorstellen dat je helemaal mal kan worden van de jeuk.

  1. het zou me niks verbazen ls dit ook zou helpen, door de menthol er in verlicht het de jeuk ontzettend. En waar die jeuk van is, maakt denk ik niet zo uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *