10 artikelen die elke Journal fan goed kan gebruiken

10 artikelen die elke journal fan zou moeten hebben

Wat zou elke Journal fan nu bij zich moeten hebben om te journalen? Wat kan je echt goed gebruiken en wat is gewoon leuk om te hebben? Ik zet vandaag de 10 artikelen online die iedere Journal fan zou moeten hebben

Beginnen met journalen

Begin je eenmaal met journalen dan is de kans groot dat je snel een echte Journal fan bent en nu spreek ik uit eigen ervaringen. Begon ik ooit met een Bullet Journal, ondertussen heb ik naast Bullet Journals, meerdere Junk Journals, een Altered Book Junk Journal en meerdere notitieboeken vol geschreven en getekend. Maar wat heb je nu allemaal nodig om te beginnen:

Een (Bullet) Journal

Wat heeft elke Journal fan nu nodig? Als eerst natuurlijk een journal. Dat kan een Bullet Journal zijn, met de bekende dots, een notitieboekje, een schrift, zelfgemaakte journal of waar je maar in wil schrijven en tekenen. Het maakt helemaal niet uit. Net wat jij prettig vind om te gebruiken.

10 artikelen die elke journal fan zou moeten hebben

Meerdere finerliners

Ga jij journalen, zorg dan voor goede fineliners. Koop deze meteen in een pakket van verschillende maten, je kan ze namelijk allemaal goed gebruiken. Met een fineliner maak je de mooiste strepen, teksten en tekeningen.

Veel Stickers

Veel, heel veel stickers mag je hebben als je aan een Journal begint. Elke Journal fan heeft waarschijnlijk ook lades mee vol liggen. Stickers kan je kopen op thema zo kocht ik onlangs Vintage stickers) of bijvoorbeeld bij de Action. Stickers kunnen altijd en overal bij. Leuk zijn ook de woord stickers, bijvoorbeeld die van Tim Holz.

Ook heel veel washitape

Net als bij de stickers telt ook voor washi-tape, een Journal fan heeft hier nooit genoeg van. Washitape heb je in alle kleuren en maten en het leukste is om hier ook zoveel mogelijk verschillende van te hebben, bewaar ze in een opbergbakje, zo heb je ze altijd bij de hand .

Ponsen

Een corner pons of een banner pons, maar ook een hand pons om gaatjes te maken zijn handig voor elke Journal fan. Een foto is net even speelser met een afgeronde hoek en een banner maak je heel makkelijk met een pons. Ook leuk is een gaatjes pons om gaatjes te maken in een tag. Deze koop je in verschillende maten.

10 artikelen die elke journal fan zou moeten hebben

Goede lijm

Wil jij werken in een Journal dan is goede lijm echt iets wat je nodig hebt. Niets zo frustrerender dan dat dingen weer loslaten, daar zal elke Journal fan het toch met me eens over zijn. Kijk wat je goed past. Dit kan een lijmstift zijn, of vloeibaar lijm. Zorg in ieder geval altijd voor een onderlaag waar je op plakt. Zo blijft je bureau of tafel lijm vrij.

Paper pads

Leuk om te gebruiken in een Journal zijn paper pads, deze vind je ook in verschillende kleuren, maten, diktes en grootes. je vind ze online, bij de Action of op bol. Met een papar pad kan je werken in je Journal, maar je kan hier ook kaarten mee maken, een Junk Journal, gebruiken om opbergdoosjes van te maken en zoveel meer.

Stempels en stempelkussens

Nu is dit nog echt niet alles, want wil je gaan journalen dan zijn stempels en stempelkussens, natuurlijk ook nodig. je kan kiezen voor zwart, maar bij Tim Holz vind je ook vele kleuren stempelkussens. Niet alleen leuk om te stempelen, ook leuk om de zijkanten van je papier die oude Vintage look te geven.

Zoek je nog inspiratie om te Journalen? Kijk eens op mijn Youtube kanaal of op mijn Pinterest Bord

Ga aan de gang

Alle Journal fans zullen het zeggen, begin gewoon en dat is ook zo. Koop een Journal, of pak een notitieboek uit de la en begin gewoon, al doende zal je merken wat je nodig hebt en je hoeft ook zeker niet alles meteen aan te schaffen. Begin gewoon, ga aan de gang en knutsel er op los.

foto’s lodiblogt/ affiliate link

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Ik vind het heel erg leuk om te zien! Ik word ook altijd erg vrolijk van al deze kantoorspulletjes. Helaas al heel lang niet meer gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept