blik bullet journal inspiratie
Journaling

Mijn Bullet Journal- een blik

Het is bijna het einde van het jaar en dus ook de tijd van een terug- en vooruit blik. Een jaar waar ik onder anderen begon aan een Bullet journal. Ik vind het leuk om de creativiteit van anderen te zien en ga dat ook eens zelf doen.  

Pas net begonnen met mijn bullet journal

Ik begon pas dit jaar met een bullet journal en loop dus gigantisch achter op de hype. Het duurde zo lang, omdat ik nogal zuinig ben. Ik had al een agenda en vond het dus gewoon zonde om mijn agenda te vervangen. Maar ik ging toch overstag, daar lees je hier alles over en ondertussen heb ik naast mijn bullet journal ook een journal.

Het verschil tussen een bullet journal en een journal

Mijn bullet journal is echt een agenda. Ik begin elke maand met een maand cover en teken iets wat helemaal past bij deze maand. Vervolgens maak ik en maand log en maak voor elke week een andere week log. Inspiratie en ideeën haal ik van Pinterest. In mijn journal schrijf en teken ik veel uitgebreider. Daar maak ik tekeningen van gebeurtenissen, schrijf hier een heleboel bij en maak er eigenlijk een beetje een openbaar dagboek van. Momenteel doe ik mee aan de #creachickdecemberchallenge en mijn tekeningen, handettering en meer komt ook allemaal in mijn journal. Hier vind je de opdrachten die ik tot nu toe heb gemaakt voor deze challenge.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan

Inspiratie om te tekenen of handlettering haal ik van Pinterest, maar ook leer ik heel veel van Creachick. Ik ben dol op haar YouTube filmpjes die elke keer weer net kleine workshops zijn.

Tekenen

Mensen tekenen doe ik vooral in mijn journal, terwijl ik in mijn bullet journal meer ‘andere dingen’ teken, als dieren of doodle. Tekenen heb ik echt moeten leren en ik wil niet zeggen dat ik dit nu perfect doe. Maar ik merk wel dat ik het steeds leuker ga vinden en hierdoor gaat het ook steeds beter. Ik schreef hier eerder al een artikel over. Over geloven in jezelf ook als je misschien niet direct talent hebt.

blik bullet journal inspiratie

blik bullet journal inspiratie

Wat ik niet meer zal doen in een volgende Bullet journal

Al doende leert men en dat heb ik ook met mijn journal. Ik haal natuurlijk veel inspiratie en ideeën van Pinterest. Hier doe ik ook ideeën op voor bladzijdes die ik kan maken. Zo kom je veel trackers en mood pagina’s tegen en in mijn eerste bullet journal maakte ik deze ook, maar ik kwam er al snel achter dat ik niet iemand ben die dit elke dag bij gaat houden hoe haar humeur is en of ik wel stof gezogen heb. Deze pagina’s heb ik nu dus weggelaten.

Januari vooruit blik

Omdat ik al weer een aantal afspraken heb staan voor 2019, ben ik alvast begonnen voor het nieuwe jaar. Ik weet nu dus wat ik in het nieuwe jaar niet meer wil maken en wat wel. Al krijg ik elke keer weer nieuwe ideeën hoor. Geen maand is het zelfde. Het is een hoop werk zeker nu ook ook mee doe met de #creachickdecemberchallenge. Maar ik haal er zoveel plezier en voldoening uit. Vandaar dat ik jullie een blik geef in de maand januari.

blik bullet journal inspiratie

blik bullet journal inspiratie

blik bullet journal inspiratie

Paperstore

Dit jaar stond er voor het eerst in heel veel jaar geen agenda op mijn verlanglijstje, maar een nieuwe bullet journal, want deze is bijna vol. Er zijn zoveel verschillende journal’s, dat mocht je willen beginnen het goed is je hier goed in te verdiepen. Zelf heb ik een Paperstore by Deltas. Deze bullet journal is perfect voor mij, maar dat kan per persoon verschillen. Belangrijk ik je hier even goed in te verdiepen, wil je starten met een Journal.

Heb jij een bullet journal of gebruik jij een agenda of je telefoon om alles in te plannen?

foto’s lodiblogt

31 thoughts on “Mijn Bullet Journal- een blik”

  1. Zo leuk om hun bullet journal te zien. Zo creatief allemaal. Ik wil ook volgend jaar een bullet journal (of misschien noem ik gewoon dagboek/diary) beginnen. want ik ben niet echt zo creatief

  2. Ik heb momenteel geen bullet journal, maar ik denk er wel over om met zoiets of een agenda te werken voor het bloggen. Ik heb gewoon meer overzicht en lijstjes nodig XD

  3. Wat leuk om jouw bullet journal te zien, je bent echt heel creatief! Ik wou dat ik zo kon tekenen! Heel lang heb ik een papieren agenda gehad, maar ik merkte dat dat steeds lastiger werken was omdat ik die niet altijd bij me had… en zo kreeg ik dubbele afspraken. Nu zet ik alles in mijn telefoon, waarin ook mijn werkafspraken staan en dat geeft veel beter overzicht.

  4. Wat leuk om zo te zien en fijn dat je je creativiteit hierin kwijt kunt. Ik kom hier echt niet aan toe en bij mij blijft het bij schrijven.

  5. Ik had er echt nog nooit van gehoord en geloof ook niet dat het wat voor mij is. Zie dat jij er wel heel serieus mee bezig bent. Leuk om dat te volgen. Gaan we vast nog meer over lezen 😉

  6. Als ik dit zo zie denk ik alleen maar: was ik maar zo creatief. Het ziet er zo leuk en vrolijk uit. Leuk dat we weer even een blik op je journal mochten werpen ☺️ Hoop dat januari een hele mooie maand mag worden!

  7. Wat een leuk artikel om te lezen. Ik heb ook een lijstje gemaakt met wat ik niet meer hetzelfde ga doen. Onze ideetjes komen wel wat overeen. Mijn blog daarover komt volgende week geloof ik. Ik hou ervan om meer over bullet journaling te lezen op blogs 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.