Mijn Bullet Journal- een blik

een blik op mijn bullet journal

Het is bijna het einde van het jaar en dus ook de tijd van een terug- en vooruit blik. Een jaar waar ik onder anderen begon aan een Bullet journal. Ik vind het leuk om de creativiteit van anderen te zien en ga dat ook eens zelf doen.  

Pas net begonnen met mijn bullet journal

Ik begon pas dit jaar met een bullet journal en loop dus gigantisch achter op de hype. Het duurde zo lang, omdat ik nogal zuinig ben. Ik had al een agenda en vond het dus gewoon zonde om mijn agenda te vervangen. Maar ik ging toch overstag, daar lees je hier alles over en ondertussen heb ik naast mijn bullet journal ook een journal.

Lees ook: Hoe begin je met een Bullet Journal?

Het verschil tussen een bullet journal en een journal

Mijn bullet journal is echt een agenda. Ik begin elke maand met een maand cover en teken iets wat helemaal past bij deze maand. Vervolgens maak ik en maand log en maak voor elke week een andere week log. Inspiratie en ideeën haal ik van Pinterest. In mijn journal schrijf en teken ik veel uitgebreider. Daar maak ik tekeningen van gebeurtenissen, schrijf hier een heleboel bij en maak er eigenlijk een beetje een openbaar dagboek van. Momenteel doe ik mee aan de #creachickdecemberchallenge en mijn tekeningen, handettering en meer komt ook allemaal in mijn journal.

Lees ook: Pinterest voor meer verkeer naar je blog.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan

Inspiratie om te tekenen of handlettering haal ik van Pinterest, maar ook leer ik heel veel van Creachick. Ik ben dol op haar YouTube filmpjes die elke keer weer net kleine workshops zijn.

Tekenen

Mensen tekenen doe ik vooral in mijn journal, terwijl ik in mijn bullet journal meer ‘andere dingen’ teken, als dieren of doodle. . Tekenen heb ik echt moeten leren en ik wil niet zeggen dat ik dit nu perfect doe. Maar ik merk wel dat ik het steeds leuker ga vinden en hierdoor gaat het ook steeds beter. Ik schreef hier eerder al een artikel over: geloven in jezelf ook als je misschien niet direct talent hebt.

tekenen

Wat ik niet meer zal doen in een volgende Bullet journal

Al doende leert men en dat heb ik ook met mijn journal. Ik haal natuurlijk veel inspiratie en ideeën van Pinterest. Hier doe ik ook ideeën op voor bladzijdes die ik kan maken. Zo kom je veel trackers en mood pagina’s tegen en in mijn eerste bullet journal maakte ik deze ook, maar ik kwam er al snel achter dat ik niet iemand ben die dit elke dag bij gaat houden hoe haar humeur is en of ik wel stof gezogen heb. Deze pagina’s heb ik nu dus weggelaten.

Januari vooruit blik

Omdat ik al weer een aantal afspraken heb staan voor 2019, ben ik alvast begonnen voor het nieuwe jaar. Ik weet nu dus wat ik in het nieuwe jaar niet meer wil maken en wat wel. Al krijg ik elke keer weer nieuwe ideeën hoor. Geen maand is het zelfde dat zie je wel in deze terug blik. Het is een hoop werk zeker nu ook ook mee doe met de #creachickdecemberchallenge. Maar ik haal er zoveel plezier en voldoening uit. Vandaar dat ik jullie een blik geef in de maand januari.

de maand januari

Paperstore

Dit jaar stond er voor het eerst in heel veel jaar geen agenda op mijn verlanglijstje, maar een nieuwe bullet journal, want deze is bijna vol. Er zijn zoveel verschillende journal’s, dat mocht je willen beginnen het goed is je hier goed in te verdiepen. Zelf heb ik een Paperstore by Deltas. Deze bullet journal is perfect voor mij, maar dat kan per persoon verschillen. Belangrijk ik je hier even goed in te verdiepen, wil je starten met een Journal.

Heb jij een bullet journal of gebruik jij een agenda of je telefoon om alles in te plannen?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

26 reacties

 1. Mirjam Hart zegt:

  Ik loop helemaal achter met de hype, want ik snap nu pas door jouw artikel wat het precies is 🙂
  Ziet er superleuk uit!

  1. zegt:

   Dank je wel.

 2. zegt:

  Ik wil er zeker een hebben. Ik hoor vaker van bulletjour als. Nooit eentje gehad. Mooie tekening.

  1. zegt:

   Het is echt ontzettend leuk om te doen.

 3. zegt:

  Zo leuk om hun bullet journal te zien. Zo creatief allemaal. Ik wil ook volgend jaar een bullet journal (of misschien noem ik gewoon dagboek/diary) beginnen. want ik ben niet echt zo creatief

  1. zegt:

   Echt doen hoor, het is zo leuk en ik ben ook helemaal niet creatief, maar je leert zo veel als je bezig bent.

 4. zegt:

  Wat leuk om jouw bullet journal te zien, je bent echt heel creatief! Ik wou dat ik zo kon tekenen! Heel lang heb ik een papieren agenda gehad, maar ik merkte dat dat steeds lastiger werken was omdat ik die niet altijd bij me had… en zo kreeg ik dubbele afspraken. Nu zet ik alles in mijn telefoon, waarin ook mijn werkafspraken staan en dat geeft veel beter overzicht.

  1. zegt:

   Ik kan me voorstellen dat dit ook heel overzichtelijk is. En dank je wel.

 5. zegt:

  Leuk om er zo een kijkje in te krijgen! Je doet dat erg leuk en mooi!

  1. zegt:

   Dankje!

 6. Ik heb een Moleskine. Links staan de dagen van de week, en rechts kan ik mijn gang gaan want dat is gewoon gelinieerd. Dat werkt voor mij perfect.

 7. jeee, respect zeg ! wat zit daar een liefde, aandacht en werk in.Dat doe ik je echt niet na

 8. Ik doe het zelf niet, wel een echte planner maar kan niet zo mooi tekenen!

  1. zegt:

   Ik ook niet hoor, ik probeer gewoon maar wat 🙂

 9. leuk om het zo te zien, ik heb er geen 1, vind het best wel een werkje eigenlijk zo te zien

 10. Het lijkt me zo ontzettend leuk om een bullet journal te maken, en de creativiteit heb ik zeker wel. Maar ik gun me er de tijd niet voor.

 11. Mieke | mieksmind zegt:

  Wat leuk om zo te zien en fijn dat je je creativiteit hierin kwijt kunt. Ik kom hier echt niet aan toe en bij mij blijft het bij schrijven.

 12. Ik heb een bullet journal, agenda en telefoon. Dit vanwege mijn slechte geheugen en het feit dat ik dus niks belangrijks wil vergeten. Ik word zo vrolijk van jouw creaties en enthousiasme

  1. zegt:

   Wat lief! Ik kan me voorstellen dat het voor jou prettig is om het in meerdere te plannen.

 13. zegt:

  Wat gaaf! Ik vind het altijd zo mooi gedaan, een fb vriendinnetje van mij maakt dit ook en ook zo prachtig! Niet echt voor mij weg gelegd 😉

 14. zegt:

  Ik had er echt nog nooit van gehoord en geloof ook niet dat het wat voor mij is. Zie dat jij er wel heel serieus mee bezig bent. Leuk om dat te volgen. Gaan we vast nog meer over lezen 😉

 15. zegt:

  Ik vind het ook echt heel makkelijk, ik heb het ook echt nodig 😉

 16. Ik wil dat al zo lang en het lukt me maar niet om er mee te starten!

  Maar goed, daar zat mijn chaos hoofd ook voor iets tussen, denk ik!

 17. Wat een leuk artikel om te lezen. Ik heb ook een lijstje gemaakt met wat ik niet meer hetzelfde ga doen. Onze ideetjes komen wel wat overeen. Mijn blog daarover komt volgende week geloof ik. Ik hou ervan om meer over bullet journaling te lezen op blogs 🙂

 18. zegt:

  Wat een creativiteit! Heel erg leuk om te lezen vooral voor iemand die iets minder crea is 😉

 19. Gemma zegt:

  Leuke inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept