Distress Ink van Tim Holtz gebruiken in je Journal

Distress Ink van Tim Holz- review

Hoe geef jij je Bullet of Junk Journal zo een leuke Vintage look? Hoe zorg je net even voor wat extra’s op de kaarten die je maakt of op de tags voor in je journal? Dat kan met Distress Ink van Tim Holtz. Ik probeerde deze uit.

De producten van Tim Holtz

Ken jij de producten van Tim Holtz? Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar als je een junk journal hebt, graag knutselt of op een andere manier creatief bezig bent, dan herken je de naam en producten waarschijnlijk wel. Tim Holtz is een creatieveling die geniet van het proces van het met de hand maken van dingen en het ontwikkelen van innovatieve producten om mee te creëren.

Tim Holtz Distress ink

Vandaag een review over de Distress Ink van Tim Holtz. Waarom is deze inkt zo speciaal? De Distress Ink pads van Tim Holtz zijn erg bekend in de craft-wereld. De Inkt is ontwikkeld om een realistisch vintage, verouderd effect op papier aan te brengen. En kan worden gebruikt op boeken, plakboekpagina’s, kaarten, cadeauverpakkingen en ga zo maar door. De Inkt wordt vaak gebruikt voor het effect wanneer het in aanraking komt met water én omdat de Inkt gemakkelijk blendt. Hierdoor kun je de mooiste creaties maken met verschillende kleuren. 

Duurzame stempelkussens

De stempelkussens van Distress Ink zijn erg duurzaam, als de inkt op is kun je deze eenvoudig bijvullen met de bijpassende Distress Ink Re-Inker collectie. De mini variant van de Ink is stapelbaar en gemakkelijk op te bergen.

Stickers en meer

Maar Tim Holtz heeft meer dan alleen Distress Ink, er zijn zoveel producten om mee te knutselen denk aan: stempels, stickers, tickets (voor in je journal), scharen of een knutselmat.

Hoe bevalt de distress ink?

Ik ben dol op de Vintage look en wil deze ook graag in mijn Journals hebben. Met deze Distress Ink zou dat moeten lukken. Al langer was ik heel benieuwd naar deze inkt en kocht een pakket van 4 mini Disterss Ink bakjes. Dit omdat ik eerst wilde zien of het überhaupt beviel, maar ook omdat ik benieuwd was naar meer kleuren dan alleen de vintage photo. In dit pakket zitten de kleuren:

 • Vintage Photo
 • Walnut Stain
 • Antique linen
 • Black scot
Distress Ink van Tim Holz- review

De Inkt bakjes zijn heel makkelijk op elkaar te stapelen en blijven zo netjes georganiseerd in een volle knutsel lade. De kleuren zijn stuk voor stuk prachtig om de vintage look mee te maken. De Vintage en Walnut zijn bruin, Black scot natuurlijk zwart en de Antique linnen, is beige van kleur. Dit is een stijl die erg goed past bij het Junk Journalen, maar ik gebruik het ook als ik kaarten maak, altered paperclips, tags of andere boekjes.

Distress Ink van Tim Holz gebruiken in je Journal

Mini Ink blending tool

Ook bestelde ik meteen een pakket met 2 mini ink belending tool mee. Hier zitten naast de twee tools waarmee je kan stempelen ook twee extra sponzen. Ideaal voor de vier kleuren inkt!

Distress Ink van Tim Holz- review

Een must have voor crafting

Soms heb je van die dingen die lang op je verlanglijstje staan, dat had ik met deze Distress Ink. Ik volg verschillende creatieve dames op YouTube en iets wat ze allemaal gebruiken is deze inkt. Ik was dan ook erg benieuwd en ben zeer enthousiast over het resultaat. Ze geven mijn knutselwerkjes net even wat extra’s door de mooie vintage kleuren. Echt een aanrader als je net als ik van knutselen houdt.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Ik zie hier echt de mooiste dingen mee voorbijkomen. Zelf heb ik het niet, maar ik geloof dat het toch op mijn verlanglijstje moet.

  1. zegt:

   Echt een aanrader Naomi, ik heb ook langverwacht, maar ben zo blij. Je kan er zulke mooie dingen mee maken en het werkt met die belending tools super makkelijk.

 2. Jasmina zegt:

  Ik wil binnenkort beginnen aan een bulletjournal , dan is dit echt handig. Vind t altijd wel lekker om te freubelen en mijn hoofd leeg te maken

  1. zegt:

   Dit zou ik zo graag willen hebben. Het is anders en lijkt me leuk.

   1. zegt:

    Echt een aanrader Sherry, ik heb zo lang gewacht met kopen en nu denk ik echt; ‘dat had ik eerder moeten doen.’ Het werkt ook zo fijn.

  2. zegt:

   Dat heb ik ook, ik vind het zo fijn om na een dag druk te zijn geweest, even rust te pakken en te fruebelen.

 3. Tania zegt:

  Zie het ook vaak voorbijkomen maar heb al genoeg creatief materiaal. Je hebt er iets moois mee gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept