Energiezuinig in de keuken- Tips voor duurzaamheid

Energie zuinig in de keuken, mat deze tips kan dat

We doen vaak heel lang met apparatuur in de keuken en wanneer het dan stuk gaat, is men snel geneigd om hetzelfde of een vergelijkbaar apparatuur te kopen. Toch is het verstandig om verder te kijken, want tegenwoordig is er steeds meer keuze in keukenapparaten die energiezuinig in de keuken zijn.

Energiezuinig in de keuken

Met de huidige energieprijzen, maar ook met duurzaamheid in het achterhoofd, kijken steeds meer mensen naar energiezuinige en duurzame oplossingen voor in de keuken. Een van de keukenapparaturen waar je misschien niet snel aan denkt, maar die zeker energiebesparend is, is een heetwaterdispenser.

Wat is het verschil tussen een waterkoker en heetwaterdispenser

Je kent de waterkoker, de cooker, de fluitketel, maar wat is nu een heetwaterdispenser? Met een heetwaterdispenser kan je snel water op warmen voor thee, koffie, instant soep en andere dranken en gerechten. Nu hebben de meeste mensen wel een waterkoker in huis en die ga je ook niet zo maar wegdoen, omdat blijkt dat een heetwaterdispenser energiezuiniger in de keuken is. Toch is het wel een volgende stap die je kan zetten mocht jouw keukenapparatuur kapot gaan. Dus zoek jij een energiezuinige vervanging van de waterkoker, hier kan je verder lezen over heetwaterdispensers en je hier in verdiepen.

De voordelen

Met een heetwaterdispenser kook je alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt voor 1 kopje of beker. Je kookt dus nooit te veel water ( iets wat bij een waterkoker wel snel kan gebeuren). Een heetwaterdispenser gaat snel en je verbruikt hierdoor minder energie. De heetwaterdispeser is dus energiezuinig in de keuken, heeft de voordelen heeft van een kokend water kraan maar is goedkoper.

Design en functionaliteit in een

Natuurlijk wil je naast kokend water ook dat jouw keukenapparatuur er leuk uit ziet. De heetwaterdispenser staat zeker niet verkeerd op jouw aanrecht, ze zijn strak en modern van uiterlijk. Net als bij veel waterkokers tegenwoordig kan je met bepaalde heetwaterdispensers ook de temperatuur regelen. Dit is ideaal voor het zetten van een kop thee, waarbij bepaalde theesoorten op een bepaalde temperatuur getrokken moeten worden voor het beste resultaat. 

Energiezuiniger in de keuken, graag, maar hoe

Wat is nou nog meer energiezuinig in de keuken:

 • Is je oude koelkast aan vervanging toe, dan kan je hier misschien wel blij mee zijn want de koelkasten van tegenwoordig zijn veel energiezuiniger dan de oude varianten.
 • gebruik je afzuigkap correct, de hoogste stand hoef je in principe alleen te gebruiken wanneer je vlees bakt, vis of groente aan het wokken bent, voor de rest kan je hem prima op een lagere stand zetten.
 • Kies voor waterbesparende kranen
 • Wees effectief met de vaatwasser:
  • Zet de vaatwasser pas aan wanneer die helemaal vol is
  • zorg dat je hem op de eco stand zet
 • Gebruik je een waterkoker zet deze dan niet onnodig aan, hoe vaak zet je geen thee water op, vergeet het weer en moet het een half uur later weer aanzetten.
 • Zorg voor led verlichting in de keuken.
 • Recycle ook in de keuken, verzamel plastic afval, kies voor een groen bak.

Duurzaamheid en recyclen

Kokend water in no-time, nooit meer te veel water op zetten of de waterkoker aan laten staan. Dat kan met een heetwaterdispenser, maar er zijn nog veel meer tips zoals je hierboven leest om duurzaam bezig te zijn in de keuken. Neem deze tips mee, recycle je plastic en koop minder verpakt eten. Laten we samen werken aan een beter milieu en plastic vrij wereld.

Lees ook: Effectief kalkaanslag bestrijden

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Barry D via Pixabay

Disclaimer lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept