Schaken met kinderen- Wat zijn de spelregels ook al weer

schaken, wat zijn ook alweer de spelregels

De oudste komt thuis, helemaal opgetogen; ‘ ik mag leren schaken‘. Op school mogen elk jaar een paar kinderen uit de groepen 5-6 en 7 dit leren. Hartstikke leuk, maar dan moeten wij onze hersens ook weer eens laten kraken en nadenken over de spelregels. 

Leren schaken op school

Super opgetogen is de oudste nu hij mag leren schaken. Spelletjes spelen we vaker. Ook dammen doen we al veel thuis, maar met schaken komen toch heel wat meer regels kijken. Er komt speciaal een leraar naar school om de kinderen de beginselen van het spel eigen te maken. Naast dat ze het schaken leren, krijgen ze huiswerk mee. Het geheel zal afgesloten worden met een heuse familie avond, waarbij we tegen en met hem mogen schaken.

Lees ook: Monopoly valsspeeleditie.

De spelregels

Ondertussen heeft mijn man de spelregels van het schaken opgezocht en oefen hij wat af met de zoon. De oudste weet ons heel wat meer te vertellen over de regels, denk aan de punten telling van de stenen ( tot nu toe geheel onbekend bij mij) en rokeren. Zo leuk dat mijn zoon mij nu verteld hoe het ook al weer met de spelregels was.

Extra’s op school

Ik vind het fantastisch dat ze op school dit soort initiatieven gebruiken om kinderen te leren schaken. Nou kan hij goed leren en goed mee komen op school, zodat hij niks mist wanneer hij een uurtje uit de klas weg is.Nu ik merk wat hij leert, besef ik namelijk wel, dat ik hem dit niet had kunnen leren al heb ik de spelregels erbij. Ik vind het persoonlijk fantastisch dat hij ons nu leert hoe het spel gaat en hij hierdoor ook een bak aan vertrouwen opbouwt.

Op zoek naar eenschaakbord? Kijk eens bij bol

De oudste wint nog niet van zijn vader, maar dat is nog maar een kwestie van tijd voor hij zijn vader verslaat met schaken!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Hier ook echt weer moeten oefenen, maar zo leuk om te zien dat de zoon ons nu kan verslaan. Puur door zo te oefenen en dit ee te krijgen op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept