Bescherm je gezicht tegen de zon, elke dag weer

Bescherm je gezicht tegen de zon, elke dag weer, hoe? Dat lees je hier.

Als je denkt aan zonnebrand, denk je waarschijnlijk aan stranddagen, picknicken in het park, of misschien zelfs aan die lange wandelingen op zonnige middagen. Maar hoe zit het met die doorsnee dinsdag als je naar je werk gaat, of die zaterdagochtend wanneer je koffie gaat halen? Ja, ook dan staat de zon hoog aan de hemel, en ja, ook dan heeft je huid bescherming nodig. Daarom is het slim om een gezichtscrème met SPF te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse routine.

Waarom elke dag zonnebescherming?

Je gezicht is altijd blootgesteld aan de buitenwereld. Zelfs op bewolkte dagen kan tot 80% van de zonnestralen je huid bereiken. Dat betekent UV-straling, die huidveroudering en schade veroorzaakt, elke dag weer. Dus waarom zou je wachten tot de zomer om je huid te beschermen?

SPF in je dagcrème

Een dagcrème met SPF is niet alleen een schild tegen de zon. Het hydrateert en voedt je huid ook, terwijl het tegelijkertijd werkt tegen die vervelende UV-stralen. En nee, je hoeft geen dikke, plakkerige laag zonnebrand op je gezicht te smeren. De moderne gezichtscrèmes zijn licht, trekken snel in en laten geen witte waas achter. Perfect voor dagelijks gebruik.

De juiste crème kiezen

Niet elke gezichtscrème met SPF is hetzelfde. Je huidtype – of je nu een droge, vette, gevoelige of gecombineerde huid hebt – speelt een grote rol in welke crème het beste bij je past. Zoek naar producten die zijn afgestemd op jouw specifieke huidbehoeften. En onthoud: SPF 30 is het minimum voor effectieve bescherming.

Wanneer en hoeveel?

Breng je zonnefactor houdende gezichtscrème aan als laatste stap in je ochtendroutine, voordat je make-up opdoet. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is genoeg voor je hele gezicht. En vergeet niet je hals en oren mee te nemen! Herhalen is hierin belangrijk, vooral als je lang buiten bent of zweet.

Wat kun je nog meer doen?

Zonnebescherming stopt niet bij crème. Draag een zonnebril om je ogen te beschermen en overweeg een hoed voor extra schaduw. En probeer, waar mogelijk, directe zon tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags te vermijden. Dat zijn de piekuren voor UV-straling.

Nu weet je waarom een dagelijkse dosis SPF zo belangrijk is voor je huid. Maar hoe zit het met die dagen dat je extra bescherming nodig hebt, of wanneer je op zoek bent naar iets krachtigers voor je gezichtsverzorging? Daar komt Capital Soleil Uv-Age Daily om de hoek kijken. Dit product biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen vervuiling en helpt bij het verminderen van tekenen van huidveroudering. Een ware krachtpatser voor je huidverzorgingsroutine.

Dus, of je nu een snelle trip naar de supermarkt plant of een hele dag buiten gaat zijn, vergeet niet je gezicht de bescherming te geven die het verdient. Elke dag weer. Je huid zal je dankbaar zijn.

gastblog op lodiblogt

foto lodiblogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept