Waarom spiegelkasten handig zijn in een badkamer

Waarom spiegelkasten handig zijn in een badkamer

Veel mensen zijn momenteel aan het verbouwen, logisch want nu we zoveel thuis zitten, zien we veel meer wat er gedaan moet worden in huis. Ben jij bezig met een badkamer verbouwing, vergeet dan ook de spiegelkasten niet. Deze zijn namelijk super handig in de badkamer.

De badkamer is de plek waar je veel komt

De badkamer is de plek waar je meerdere keren per dag komt. Spiegels zijn daarin een groot onderdeel van jouw ochtend- en avondritueel. Een spiegel helpt jou om stralend voor de dag te komen, en ’s avonds na het tandenpoetsen de dag af te sluiten met een frisse blik. Daarnaast zijn spiegels ook nog echte sfeermakers en bestaan er zelfs handige spiegelkasten waar je spullen in kunt opbergen. In dit artikel deel ik de voordelen van een spiegelkast in jouw badkamer. Lees je verder?

Spiegelkasten zijn ideaal voor kleinere badkamers

In een kleine badkamer is een spiegelkast ideaal. Door een spiegel met opbergkast te combineren, bespaar je direct veel ruimte. Bijkomend voordeel is dat de badkamer direct optisch groter lijkt. Een spiegel weerkaatst door de reflectie het licht, wat een vergrotend effect heeft. Daarnaast is extra opbergruimte natuurlijk heel erg praktisch, want douchegel, shampooflessen en andere badkamerspullen staan nooit meer in het zicht. Dat zorgt ook direct voor een opgeruimd hoofd!

Stijlvolle uitstraling

Toegegeven, het is soms lastig om een badkamer aan te kleden met accessoires. Het kan al snel onrustig ogen, dus een praktische inrichting heeft de voorkeur. Ik heb het dan niet alleen over een badkamermeubel, maar ook een badkamer spiegelkast heeft grote invloed op de look & feel van jouw badkamer.

Keuze genoeg

Zo zijn spiegelkasten verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Ovale of ronde spiegels zijn echte sfeermakers die de badkamerinrichting complementeren, als je van een speels en opvallend effect houdt. Een rechthoekige of vierkante spiegel is daarentegen tijdloos en past in vrijwel elk badkamerinterieur. Let niet alleen op de vorm van de spiegel, maar ook de afwerking. Heb je liever een spiegel met omlijsting of liever een variant zonder?

Extra opties

Wist je trouwens dat er spiegelkasten met handige snufjes verkrijgbaar zijn? Denk bijvoorbeeld aan een spiegelkast met spiegelverwarming of met ingebouwde ledverlichting. Dat is ideaal voor het aanbrengen van make-up. En ook je haren zullen er piekfijn uitzien!

De badkamer verbouwen

Ga of laat jij de badkamer verbouwen en is deze al niet zo groot? Ga dan handig om met de ruimte en denk dan eens aan een spiegelkast. Zo heb je plek voor al je spullen en heb je ook meteen de spiegel bij de hand.

foto pixabay/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Wij hebben onze badkamermeubelen op maat laten maken. Op die manier wordt alle ruimte slim gebruikt. En kwam eigenlijk nog voordelig uit.

 2. Jouvence zegt:

  Wij hebben een kleine badkamer en hebben inderdaad ook gekozen voor een spiegelkast, ideaal!

 3. zegt:

  Morgen begint hier de verbouwing van de badkamer. Geen spiegelkast, maar wel een mooie grote spiegel biven de wasbak

 4. Corrina zegt:

  Wij gaan onze badkamer verbouwen dus deze blog is handig
  Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept